reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ania coś wiem o remontach....moja mam tez sie tak wtracała jak robiliśmy a na coa po co a szkoda.....ehhhh tak to jest jak sie mieszka z kims....
błonka jeszcze nie przekreslaj nic moze akurat zaskoczyliscie w tym cyklu!!!
mouse no to moze sie nam uda i obie zobaczymy 2 krechy!!!!
gosia ja biore dupka ale powiem ci szczeze mi sie cos takiego nie zdazało...moze to dobry znak!!!

reklama
Nie wiem dziewczyny czy to dobry znak. Ale nie chcę się nastawiać na to. Już mam dość trochę robienia testów owulacyjnych, i potem czekania na okres czy będzie czy nie :(, trochę to takie ciężkie. Ale mam teraz taki biały śluz więc myślę że na dniach będzie okres i znowu kolejny cykl do lekarza.

Ja za 3 dni zaczynam brać CLO troszkę się martwię bo lekarz powiedział,że mam brać 2 tabletki dziennie przez 5 dni , jeśli nie zajdę to kolejny miesiąc to samo, dopiero 3 miesiąca mam się pojawić.

Nie zlecił mi żadnego monitoringu cyklu i kazał brać dawkę maksymalną...w ulotce jest napisane,ze trzeba byc pod stałą kontrolą lekarza...i teraz nie wiem co robic...czy zapisac się na usg ok 13 dc ... :confused: ehhh

Wszystkie badania które mi zlecił mam ok, TSH,FSH, cukier i usg narządów rodnych ...

Aga - no ciekawe :) może się w końcu uda :) mi szyjka mięknie, więc jest lepiej :-) znając siebie pewnie zatestuję jeszcze wcześniej.. hi hi
Felicity - ja specjanie do PL sprawdzić czy żadne torbielki się nie porobiły, więc ja na Twoim miejscu bym się zapisała na USG koniecznie. Szczególnie że od razu każe Ci brać 2 tabletki dziennie...
Gosia - po odstawieniu progesteronu kilka dni później przychodzi @ jeśli nie jest się zafasolkowanym.
Mówiłaś że kiedy było top plamienie ?

... aaa doczytałam sobie... wczoraj miałaś.
Qrcze - nie wiem co to może być, a masz normalne @ przy PCO?

To może od początku. Mój pierwszy lekarz przepisał mi CLO i kazał robić testy owulacyjne i przyjść na usg jak test wykaże że jest owulacja.Poszłam na usg i nic nie bylo, zadnego pęcherzyka. I potem kolejny miesiąc pazdziernik miałam Brać CLO. Ale że ciężko jest dostać się do tego lekarza więc zaczełam chodzić do prywatnego profesora żeby pożądnie mnie przebadał i poprowadził to wszystko. No i potraktował mnie jakbym mogła być w ciąży i przepisał mi dupasthon i kazał brać aż pojawi się okres. Jak miał się pojawić miałam odstawić i przyjść 13 dnia cyklu. I już w środę myślałam że zaczyna mi się okres ale okazało się że nie nie mam miesiączki. I dalej biore duphaston do czasu pojawienia się okresu tak ja mi mówił lekarz. I jak się pojawi to mam przyjść 13dc na usg

Gosia - ale czy przy PCO masz normalne miesiączki? to ważne.
Jeśli masz normalne, duphaston wstrzymuje krwawienia, chociaż często jest tak, że jak ma być @ to będzie nawet po przyjmowanym progesteronie. Ale też może być tak że nie dostaniesz @ póki nie odstawisz dupka.
Ja bym zrobiła teścior. Już odpowiednia pora, ale jak jesteś cierpliwa - to lepiej. :tak::tak::tak:

Nie no właśnie od paru miesięcy nie miałam okresy, strasznie długie cykle po 55 parę dni, i ostatnio wywoływane luteiną a tera dostałam ten dupasthon.

hmmm... czyli lekarz najwidoczniej chce sprawdzić czy jak w końcu @ przyjdzie - czy jakieś pęcherzyki się rozwijają.
Przy takich cyklach i braku @ clo bierze się obojętnie w którym momencie.
Może warto znaleźć ginekologa-endokrynologa. Taki specjalista będzie najbardziej odpowiedni przy PCOS.

Nie wiem już sama. Poczekam na okres i tyle. Poszłabym i zrobiłabym test ale jakoś za fajnie by było żeby to ciąża. Jak się chce to nie ma.A w tamtym miesiącu też czekałam i nic ;/. A brzuch taki wydęty, śluz taki przezroczysto-białawy więc pewnie na dniach

reklama
Dzien Dobry piątkowo...ale fajnie ze dzisiaj wolne...:-)
kURCZE dZIEWCZYNKI trzeba sie spreyć i jakaś musi wkoncu zaciążyć...ja juz w tym cyklu odpadam, czekam na @ i potem nowy cykl i prezent na Mikołajki:) Ale wy walczyć mi tam prosze...
:):)
Ja ju chce zeby @ przyszla...bo i tak wiem ze bedzie a przynajmniej nowy cykl juz zacznę:)

Do góry