reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Aneczka - ja też niestety mam taką pracę, że dużo wyjeżdżam i to mi rozwala cały plan, bo albo mnie nie ma kilka dni albo wyjeżdżam o świcie i wracam wieczorem lub w nocy (tak jak jutro na przykład..:/). A jak nawet wracam, to już tak padnięta że przytulanki to tylko we śnie - do tego muusi byc nastrój, szczególnie że trzeba często się starać i to nie jest jedna sytuacja "jestem zmęczona i nie mam nastroju".. więc wiem jak to jest jak praca przeszkadza w prywatnych planach.

Ale tak jak piszesz - trzeba wykorzystać każdą wolną chwilę :))) bo dziewczyny z Wlkp. się nie poddają :-D

reklama
Trzymam kciuki Błonka! i czekam na wieści :))):-)

Królowa - no właśnie niestety trzeba nawet jak ochoty brak do cna..;-)

I ja spać zmykam - poczytam jeszcze trochę i wreszcie się poobijam, bo ostatnie dni miałam baaardzo intensywne, a jutro jeszcze wyjazd służbowy..:/

Ostatnia edycja:
Błonka, spokojnej nocy, a jutro melduj co i jak :tak:
Pachnąca, Tobie też dużo odpoczynku życzę, skoro przed Tobą ciężki dzień. Ja też idę czytać. Pożyczyłam od koleżanki książkę "Baz litości". Polecam. Na faktach o walce matki dwóch dziewczynek wywiezionych do Jemenu. Masakra! Pierwsza część "Sprzedane" jest z perspektywy jednej z tych właśnie córek - 15 letniej Zany, a ta druga właśnie z perspektywy ich matki. Normalnie szok. Co one tam przeżyły, to się w głowie nie mieści. Dzieci rodziły w wieku 15 lat :szok:

Królowa, ja to nie mogłam uwierzyć, że można w ogóle tak żyć. Fakt, że to było 30 lat temu, ale te warunki, to traktowanie kobiet! Straszne. Teraz co drugi rozdział ryczę jak głupia, hehe. Jestem tylko ciekawa czy uda się uwolnić tą drugą córkę Nadię. Próbowałam znaleźć coś w internecie na ten temat i są ich autentyczne zdjęcia z Jemenu. Bidulki takie wychudzone z dziećmi pod pachami siedzą koło tych lepianek.

Witam się z rana, choć raz pierwsza :-)
Tyle napisałyście, że już zapomniałam o co która się pytała :-)
W skrócie - ja biorę bromergon, po pół tabletki dziennie na prolaktynę, ale w sumie nie miałam powtarzanych badań, więc nie wiem czy mi spadła :-( Clo brałam teraz 1-5 dc (9dc pęcherzyk 17mm, 12dc - 22mm) i wczoraj robiłam zastrzyk na pęknięcie z Ovitrelle, choć nie wiem czy sam z siebie nie pękł.
Jak chodziłam do poprzedniego lekarza to clo brałam 5-9dc i zastrzyk z Pregnylu, więc to zależy od lekarza w jakich dniach każe brać, ale przeważnie jest to 5 dni. A no i wcześniej brałam po 1 tabletce i zastrzyk miałam koło 14dc przy pęcherzyku 17mm. Teraz brałam po 2 tabletki i wcześniej i dzięki temu miałam owulkę 13dc z pęcherzykiem min.22mm...
A tabletki wszystkie łykam na raz na wieczór, mam nawet budzik w telefonie na 21 ustawiony bo przeważnie o tej godz. jestem już w domu :-)

A propos tego zastrzyku :-) Ponad 15 minut wczoraj siedziałam i się czaiłam z tą strzykawką - gapiłam się na brzuch i nie potrafiłam tego włożyć! Ale w końcu się przemogłam i włożyłam i wiecie co? Nawet nie czułam tej igły jak wchodziła! Trochę szczypało jak za szybko mi się tłoczek w strzykawce wcisnął, ale po za tym było ok :-D Więcej strachu niż to warte :-) Ale zawsze musi być kiedyś ten pierwszy raz :-)

Ostatnia edycja:
reklama
widzę kobitki się rozkręciły- tyle postów wczoraj było,.zę połowy nie przeczytałam :) Ja mam dziś dzień kupowania - na lenia w domu przez allegro :p
ale mam pecha bo co mi się jakaś pościel podoba to zaraz informacja - że brak tego Akurat wzoru ;/ już 3 razy tak miałam i w końcu zamówiłam taką co mi sie pośrednio podobała :( no ale nic ..poluję dalej ,ale oczywiście z bb nie schodzę obowiązkowo czekam na info od Błonki :-D i reszty oczywiście :tak:

Do góry