reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny!
Królowa a może spróbować z połówka tab dupka dziennie, zrobić badanie i zobaczyć jaki będzie wynik. Tez bym się bała całkowicie odstawiać.
Błonka za Twoja wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ikasia witaj, pięknie poszaleliście. Na nas Egipt tez super wpłynął, ale w w Turcji to dopiero było:-D Istne szaleństwo:tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&
Maju dzis poniedziałek, więc czekamy na odwiedziny:-)

reklama
Czesc kochane!!!:)
nie nadrobie tych 3tyg wiec si enie zloscie :) przeczytalam ostatnia stronke tylko.
Błonka kurcze ale przeleciało co??!! extra!!! co do toalety to ja tez nim gdzies wyjde to tylko zastanawiam sie gdzie po drodze mozna zrobic siusiu wiec Krolowa dramatu jak Błonka pisze najgorzej jest pod koniec z tym siusianiem:( w nocy wstaje sie co chwila i masz takie wqrzenie ze dopiero co si epolozylas zasnelas a juz zas wstajesz i tak wkolo no ale jeszcze troszke Błonka i za nami to :) zaczniemy wstawac zeby karmic nasze Maluszki:)))) dziekuje Ci za amiec i esemeski!!! wiele znaczące!!!
kRUSZKA kochana jak suwaczek pieknie gna!!! wszystko dobrze?? jak si eczujecie??
Mysiu kochana jak u Ciebie??
Ikasiu wakacje udane??
dziekuje Wam za kciukasy i pamięć o nas:)
jak już wiecie wszystko u nas dobrze ale cośmy przeszli to jedna Bozia wie!!!było poprostu tragicznie ! ale na szczescie wszystko sie wyjasniło i Adaś jest zdrowy!!!! mielismy na usg kilku konsultantów w sprawie serduszka i wszystcy zgodnie twierdzili zeby sie niczym nie martwic bo wszystko jest dobrze ,Mały m aarytmie ale nic powaznego ,musimy sprawdzic serdusio po porodzie i pozniej juz lekarze zdecyduja ale kardiolog powiedzial ze napewno nie bedzie nic powaznego i dopóki Maly nie zacznie biegac to nic nie beda robili ! wiec ulga na maxa no i genetyk robił miliony pomiarów sprawdzał Adaśka w szerz w zdł€z i na kazdy sposob ,wszystkie przeplywy itp no i na koniec mowi zeby si enie martwic i wszyzstko dobrze a dzien pozniej przy wypisie lekarka mowi do mnie ze oprocz wodonercza mojego Maly ma powiekszone cosik w glowce i to grozi wylewem krwi do mozgu ,padaczka i takimi roznymi powiklaniami ja pytam dlaczego wczoraj genetyk mi tego nie powiedzial a ona ze pewno nie chcial mnie stresowac wiec wyszlam zaryczana na maxa , jeszcze najgorsze bylo to ze emek tyle kilometrow od nas i nie ma mnie kto przytulic i jak jemu ktory wczoraj skakal ze szczescia ze Adas ma zdrowe serdusio powiedziec cos takiego co by bylo o milion razy gorsze od malej wady serdusia?! ale powiedzialam i ryczelismy kilka dni a pozniej na kolejnej konsultacji okazalo sie ze pani dr sie pomylila bo nasza żabcia ma 7mm a norma jest do 10 !!! rozumiecie!!! makabra!!! malemu jeszcze do normy sporo brak a ta ze ma wysoko ponad norme ! no ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo o rdynator nas przeprosil za pomylke ale i tak nerwy przez jakie przeszlismy byly poprostu najgorsze w calym zyciu i nigdy si etak nie balam jak przez ten tydzien! no a tak na marginesie to ta lekarka jest zastepca ordynatora i nie wiem jak mogla zrobic takiego babola ale nie chcemy juz o tym pamietać ! wrocilismy wczoraj do domku i jednak tu czekamy na rozwiazanie , ciezko nam bylo si ezdecydowac czy tu czy w pl ale zatesknilibysmy sie za emkiem w pl wiec wrocilismy z nim do domku:)

Maju jak dobrze, ze jesteś :* Bardzo się cieszymy, ze z Adasiem wszystko dobrze i że wróciłaś do domu, przy ukochanym najlepiej:-) Ja o tym rozmawiałam z moim S. Opowiadałam co i jak i ze wszystko dobrze się skończyło:-)

U nas dobrze, Franek ładnie się rusza, ja czuje się super, tylko kręgosłup dokucza, ale odkąd ćwiczę jest łatwiej. Nawet mam chęć wrócić do pracy, ale nie wiem czy mnie przyjmą, moje stanowisko objęła moja koleżanka i na bank nie będzie chciała oddać, ale cóż. Jak będę na badaniach to zobaczę co tam słychać:tak:

Maja jak dobrze ze jestescie :) zdrowi :)
ja tylko na chwile bo mnie żołądek coś dokucza... nie strulam sie ale mam ucisk i troche mnie mdli... musze sie polozyc zeby w srodku sie Zosia obudzila i zmienila pozycje...

Hej Dziewczynki :)))

Maja - trzymam kciuki i cieszę się bardzo, że jesteście zdrowi :))) :-):-):-)

Królowa, Błonka, Kruszka - ja to myślę że to latanie w ciąży sikać, to taki trening przed nocnym wstawaniem do Maleństwa :))

Królowa - ja nie miałam badań dokładnych (np. ani LH ani FSH) tylko prolaktynę i TSH (w normie wszystko).
Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę clo i nie wiem czy to od tego ale strasznie mi się słabo robi i mdli mnie.
No i czuję jajniki co jakiś czas jak mnie kłują :)

Królowa - trudna sprawa z tymi sprzecznymi zaleceniami od lekarzy odnośnie dupka - to jest właśnie to ryzyko, że jak chodzisz do dwóch to nie wiadomo którego słuchać, bo każdy może mieć inną wizję i każdym może mieć rację:/
Trzymam w każdym razie kciuki :))) &&&&&&&&&&&&&&&&&& :-):-)

Dziewczynki - zazdroszczę Wam tych urlopów egipsko - tureckich :)) Wczoraj mój M. z okazji urodzin zrobił mi niespodziankę i zabrał na skoki spadochronowe :)) Rewelacja - polecam, bo jest niesamowite uczucie :))) Ale błędnik mi nie wytrzymał i myślałam że zwymiotuję w powietrzu :)))

Cześć dziewczyny!
Jestem ciekawa co o tym myślicie?
Byłam u gina w 10dc, pecherzyk 10mm, pozniej byłam w 13dc - 14mm i w 15dc nadal 14mm. Gin powiedział że przestał rosnąć. Kazał brać luteinę przez 10 dni 2x1 i zacząć brać bromocorn 1/2 tabletki na noc, a gdy dostanę okres przyjść 10 dc znowu. Dziś jest 35dc i @ nie ma. w kilka dni po braniu tego bromocornu zauważyłam małą plamke krwi i od tamtej pory nic. Czy to możliwe że mogło mimo wszystko dojść do zaplodnienia?? Bromocorn biore na cykle bezowulacyjne, moja hormony tarczycowe są w normie. Czy bromocorn wspomaga rozwój pęcherzyków??
Co o tym myślicie? Dziewczyny poradźcie! :)

Błonka ja tez ostatnio mam ciagle jakies dziwne jazdy z żołądkiem:(( wczoraj wymiotowałam po kubusiu!!! i ciagle cosik albo biegunka albo wymioty ale kiedys czytalam ze organizm sie oczyszcza przed podorem nie wiem ile w tym racji ale juz mnie to wnerwia! jutro musze zapakowac torbe do szpitala w razie co:) dziekuje dziewczynki jeszcze raz !!! lece dzis musze ogarnac chatke iuszykowac cosik dobrego do jedzonka:) milego dzionka wpadne juterko do was!!!

bromocorn to jest to samo co bromergon. od kilku ładnych dni czuje jak mi cos w brzuchu pracuje, ale nie tak jak zawsze na okres.. jutro rano zrobie test, a pozniej pojade do gina bo to nie moze tak byc! :(:(:(
Zastanawiam sie tylko czy bromocorn mogl pomoc rozwinac sie temu pecherzykowi i czy doszlo do pozniejszej owulacji? nie wiem co mam mysleć.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! :*

reklama
Kruszka, mialam wlasnie taki plan by brac tylko jedna polowke 1x dziennie. nie wiem jeszcze co zrobie. z drugiej strony i tak biore mala dawke wiec moze nie zaszkodzi... a progesteron mialam w normie dla... 3 trymestru

Do góry