Nasturtium
Fanka BB :)
A w którym dniu cyklu zwykle pojawiała się owu?Wywoływany. Zawsze po potwierdzonej owulacji bralam progesteron, ciąży nie bylo odkladalam, a jak byla ciaza to biore ciągle 1x1
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
A w którym dniu cyklu zwykle pojawiała się owu?Wywoływany. Zawsze po potwierdzonej owulacji bralam progesteron, ciąży nie bylo odkladalam, a jak byla ciaza to biore ciągle 1x1
Ja swoich naturalnych nie mialam a wcześniej bralam tabletki anty więc nie odpowiem na to pytanie ale zasugerowalam specjalnie ze mialam w 17-23 ponieważ czytalam na forum ze niektórzy lekarza traktują pacjentkę ksiazkowo i jak nie miala owulacji w 14 dni dawali duphaston i to blokowało owulacje. Ze mna lekarz czekal jak do tego 23 sie nie pojawial pęcherzyk to bralam duphaston na wywolanie okresu.A w którym dniu cyklu zwykle pojawiała się owu?
No właśnie ja raczej też tak książkowo zostałam potraktowana. A teraz, w grudniu, mam zamiar wziąć dupka dopiero po 20 dc.Ja swoich naturalnych nie mialam a wcześniej bralam tabletki anty więc nie odpowiem na to pytanie ale zasugerowalam specjalnie ze mialam w 17-23 ponieważ czytalam na forum ze niektórzy lekarza traktują pacjentkę ksiazkowo i jak nie miala owulacji w 14 dni dawali duphaston i to blokowało owulacje. Ze mna lekarz czekal jak do tego 23 sie nie pojawial pęcherzyk to bralam duphaston na wywolanie okresu.
Właśnie uwazam ze przez ksiazkowe traktowanie przepisują duphaston wcześniej i to blokuję owulacje. Chodzisz na monitoring? Bo ja chodzilam przez półtora roku kilka razy w cyklu i dawal mi duphaston wtedy gdy do 23 dnia cyklu nue bylo pęcherzyka nawet mniejszego niż być powinnienNo właśnie ja raczej też tak książkowo zostałam potraktowana. A teraz, w grudniu, mam zamiar wziąć dupka dopiero po 20 dc.
Miałam monitoring dwa cykle i wychodzi na to, że pęcherzyk jest, ale nie pęka.Właśnie uwazam ze przez ksiazkowe traktowanie przepisują duphaston wcześniej i to blokuję owulacje. Chodzisz na monitoring? Bo ja chodzilam przez półtora roku kilka razy w cyklu i dawal mi duphaston wtedy gdy do 23 dnia cyklu nue bylo pęcherzyka nawet mniejszego niż być powinnien
To powinnaś miec zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, ja dwa razy mialam a dwa razy samo pękłoMiałam monitoring dwa cykle i wychodzi na to, że pęcherzyk jest, ale nie pęka.
Czyli jak brałaś duphaston i udało się zajść w ciąże to okres się nie pojawiał i robiłaś test? Wiem, że przy niskim poziomie progesteronu jest nieco ryzykowne przerywać branie duphastonu…Wywoływany. Zawsze po potwierdzonej owulacji bralam progesteron, ciąży nie bylo odkladalam, a jak byla ciaza to biore ciągle 1x1
Zawsze bralam duphaston ale w cyklu szczęśliwym bylo trochę inaczej ponieważ nie moglam przyjść na wizyte wczesniejsza i poszlam dopiero w 17dc (co jednak okazalo sie ze to byla moja najwcześniejsza owulacja) lekarz zobaczyl ze jestem swiezo po owulacji i to z prawego i lewego jajnika i wtedy zamiast duphastonu przepisał mi progesteron besins podobno lepszy. Biore go do tej pory ciagle a jestem w 14 tygodniu. Jeśli ktos ma zbyt niski progesteron to ciąża sie nie utrzyma niestety.Czyli jak brałaś duphaston i udało się zajść w ciąże to okres się nie pojawiał i robiłaś test? Wiem, że przy niskim poziomie progesteronu jest nieco ryzykowne przerywać branie duphastonu…
No właśnie w takim przypadku chyba powinien pomóc syntetyczny progesteron.Zawsze bralam duphaston ale w cyklu szczęśliwym bylo trochę inaczej ponieważ nie moglam przyjść na wizyte wczesniejsza i poszlam dopiero w 17dc (co jednak okazalo sie ze to byla moja najwcześniejsza owulacja) lekarz zobaczyl ze jestem swiezo po owulacji i to z prawego i lewego jajnika i wtedy zamiast duphastonu przepisał mi progesteron besins podobno lepszy. Biore go do tej pory ciagle a jestem w 14 tygodniu. Jeśli ktos ma zbyt niski progesteron to ciąża sie nie utrzyma niestety.