Mam jeszcze pytanie odnośnie mojego mleka, Mała leży przy cycu jednym drugim i za minutę Max 5 jest ryk i znów do cyca i tak non stop nawet jak zasypia to tylko na 15 min i spi bardzo niespokojnie, czy jest taka możliwość ze ona Nie jest po nim syta? Możliwe by było za mało wartościowe na jej obecna potrzebę ?
Nie ma czegos takiego jak malo wartościowe mleko .......to mit z czasow babek i dziadkow..Dziecko wisi bo ma potrzebe ssania i bliskości i tak sobie laktacje wypracowuje..poczytaj o 4 trymestrze. Niektore dzieci na poczatku moga byc przy cycu non stop bo maja potrzebe ssania porownywalna z głodem...
Mleko mamy tez jest lekkostrawne a maluszek ma maly zoladek

.
Teraz najważniejsza jest mama i cyc.
Polowa dzieci na poczatku chce byc non stop przy piersi. Kolezanki coreczka do 3 miesiąca chciala byc co chwile przy piersi nic nie pomagało tylko mama i cyc.Lekarz kazal wziac jej dobra ksiazke usiasc i pozwolic ssac

.Dzieci juz ten odruch cwicza w brzuszku.
Pamiętam jak wyszla na spacer mala co 5 min plakala bo chciala do cyca i tylko to ja uspokajalo..
Poczytaj blog hafija

. Tam tez mnóstwo mam pisze. opowiada.

To wszytsko to normalne zachowanie dziecka na piersi .A z reguły tak jest ze mm zapycha po prostu i szybciej leci z butelki.
To wszytko minie .Pozwol jej ssac .Dziecko traktuje mame zwlaszcza do 3 miesiąca jakby byli jednym ciałem.
Duze dzieci lubią sobie powisiec a co dopiero maluszek.
Czuc kiedy ssa a kiedy je.I duzo dzieci najada sie w 5 min.
Jesli moczy pieluszki przybiera to oznak ze sie najada
Wszytsko jest ok

Caly czas przy piersi nie ma siły zeby mleka nie bylo.

Mleko mamy doatosowuje sie do potrzeb dziecka.