reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
U nas na obiady jednodaniowo. Zwykle jakieś mięso w warzywach. A na kolację nadal króluje kaszka.:-)

u nas podobnie
Cicha - co do kukurydzy - jak łuska odstaje ostro na wierzchu to sama ją obgryzałąm a jak głębiej to Karol zjadał, problemów nie zauważyłąm, zresztą nie jadł tego duzo - po garstce (zdecydowanie mniejsze porcje niż ta prezentowana przez Noemi :))
Karol nie przeżyje dnia bez pomidora- całego dziennie obowiązkowo, no i brokuła bardzo lubi- tez może zjeść i na obiad i na podwieczorek i na kolacje go dojeść jak już ugotuje (oczywiście nie samego tylko z innymi rzeczami - żeby nie było że dziecko cały dzień samym brokułem karmię ;)) chyba mu się podoba tez że tak wygodnie łapkami się go je

kurcze a ja od jakiegos miesiaca mam problemy z karmieniem małej (odkad odstawiłam piers)- mniej je:/..a najchetniej jogurty, serki, kaszki..Obiady-dziobnie, kanapeczki to zsuwa wedlinki, serów nie lubi..najlepiej by jadła suchy chleb, ewent. z masełkiem. Pomidory be..brokuły, marcheweczki, zeimniaczki to tak dłubnie:angry:..Jeszcze czasem zupki zje...ale to tez przeliczajac na łyzki to z 5 max:-(

uwielbia tez kubusie i kakao..no, ale to zadne jedzenie:angry:herbartki zazwyczaj są be..czasem jak juz jest b. spragniona to podciagnie troszkę

U nas obiady też jednodaniowe jedynie w soboty i niedziele 2 dania:tak:Matek lubi w sumie wszystko ale jego przysmak to ogórek- surowy, kiszony, korniszon, w śmietanie itd.:-D

reklama
Rusałko nie martw się może to chwilowe . Poczekaj troszke nie ma się co na zapas martwić . Ja juz przerabialam coś podobnego , Zośka też była tadziem niejadziem z głodu nie umarła a też żyła długo na suchym chlebie ;-):-) . Mineło jej jednak i (jak narazie) je wszystko pieknie .

Do góry