helcia81
Fanka BB :)
Kleik super sprawa 

Też musialam zacząć zagęszczać bo mi się Weroniczka w nocy zaczęła wybudzać. Teraz ostatnie karmienie ok. 20:30, zasypia koło 21:00 i śpi do 5:00-5:30.
Dziewczyny, mam pytanie. Ile ściągacie z jednej piersi? Wracam do pracy 10 maja i z małą zostanie babcia. Myślałam, żeby ściągać pokarm, ale z biedą ściągam 80-100 ml. Nie wiem jak to jest, bo mój głodomor mały najada się a je dużo, bo na noc potrafi wciągnąć 230ml kaszki.
Myślałam, żeby zastąpić jej posiłek mleczny kiedy będę w pracy deserkiem albo zupką, tylko trochę obawiam się zostawiać karmienie babci. Póki co mała je ładnie z łyżeczki, nie wpycham jej na siłę zupki, jeżeli nie chce. Boję się, żeby przy babci nie zraziła się do łyżeczki. Niestety trochę trudno babci wytłumaczyć, że dziecko upomni się kiedy jest głodne i nie trzeba mu wpychać nic na siłę, a jeżeli marudzi nie zawsze domaga się jedzenia.

Też musialam zacząć zagęszczać bo mi się Weroniczka w nocy zaczęła wybudzać. Teraz ostatnie karmienie ok. 20:30, zasypia koło 21:00 i śpi do 5:00-5:30.Dziewczyny, mam pytanie. Ile ściągacie z jednej piersi? Wracam do pracy 10 maja i z małą zostanie babcia. Myślałam, żeby ściągać pokarm, ale z biedą ściągam 80-100 ml. Nie wiem jak to jest, bo mój głodomor mały najada się a je dużo, bo na noc potrafi wciągnąć 230ml kaszki.
Myślałam, żeby zastąpić jej posiłek mleczny kiedy będę w pracy deserkiem albo zupką, tylko trochę obawiam się zostawiać karmienie babci. Póki co mała je ładnie z łyżeczki, nie wpycham jej na siłę zupki, jeżeli nie chce. Boję się, żeby przy babci nie zraziła się do łyżeczki. Niestety trochę trudno babci wytłumaczyć, że dziecko upomni się kiedy jest głodne i nie trzeba mu wpychać nic na siłę, a jeżeli marudzi nie zawsze domaga się jedzenia.

, i przez to nie odciąga mleka a jak naciskam pierś ręką to leci 
nie wiem czy jest glodny czy po prostu chce cyca
doradzcie dziewczyny co zrobic,czy spróbowac dac kleiku?Tylko ze kolejny problem to taki ze on nie chce pic z butelki:-(no i mi nie widzi sie odciagac mleka bo tego nie nawidze
czy dac mu na sztucznym i z lyzeczki?
Tylko było mu mało więc go doładowałam
Karmie go tak godzinke przed kąpielą, po kapieli dostaje jeszcze cycusia na noc. No i ta metoda jak dotąd jest najskuteczniejsza.