madireiro
Fanka BB :)
Ja jestem sceptycznie nastawiona do takich artykułów , które nie maja pokrycia naukowego.
![]()
Tu w linku w przypisach są odnośniki do naukowych artykułów na ten temat:
Link do: Prenatal stress - Wikipedia
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja jestem sceptycznie nastawiona do takich artykułów , które nie maja pokrycia naukowego.
![]()
Teoretycznie mają , ale nie widziałam tych badań i średnio mi się chce wierzyć , ze przyczyną może być stres , bo na logikę jak można to zbadac ?
Na zgage odkrylam ostatnio super sposob. Mialam czesto zgagi, pilam mleko, pilam syropki ale pomagalo na krotko... Teraz gotuje sobie siemie lniane i pije ten taki kisielowaty wywar. Przechodzi po kilku lykach od razu!! Po calej szklance spokoj na caly wieczor!
Gotuje 300ml z 1lyzka siemienia-ziaren, nie mielone. Gotuje ok 5-10min do koloru slomkowego. Odcedzam od ziaren poki cieple. Pija jak wystygnie. konsystencja powinna byc lejaca ale sluzowata. Moj maz gotuja za dlugo i robi sie za geste.
To jest bardzo logiczne. Podczas nadmiernego stresu wydziela się kortyzol, który jak każdy hormon na wpływ na dziecko i łożysko.
Zachowanie matki (leniwa, pracowita) oczywiście nie ma wpływu na rozwój dziecka i przecież nie o tym mówimy![]()
Ale pamiętajcie, że stres musi być długotrwały.
Niedobór snu i kofeina rowniez wpływa na jego produkcję.
![]()