Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To co ja mam powiedzieć [emoji6] mamy z mężem gospodarstwo warzywne ponad 15 ha. Praktycznie codziennie grzebe w ziemi. Aktualnie od 3 tyg przesiaduje w szklarni i pikuje selery choć już ledwo wysiedziec mogę [emoji3] maz z pracownikami juz kapuste sadzi w polu. Bo my głównie kapusta kalafiory i selery. Jesienia dynia. W tym roku ja odpadam z pracy więc mniej kapustnych a więcej korzeniowych i dodatkowo ziemniaki i buraczki czerwone bo to bardziej maszynowo można to mężowi będzie łatwiej.Hahaha to prawda [emoji14] w zyciu by mi się nie chciało grzebać w ziemii![]()
Ja mam raczje niskie 110/60, więc nie pomogę. Ale ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym rano (chyba że teraz odbierze) do gina albo na IPDziewczyny macie jakiś patent na zbycie ciśnienia? Mam 163/99 i jakieś delikatne skurcze mnie łapią i bezpieczniej bym się czuła jakby było niższe..
Super macieTo co ja mam powiedzieć [emoji6] mamy z mężem gospodarstwo warzywne ponad 15 ha. Praktycznie codziennie grzebe w ziemi. Aktualnie od 3 tyg przesiaduje w szklarni i pikuje selery choć już ledwo wysiedziec mogę [emoji3] maz z pracownikami juz kapuste sadzi w polu. Bo my głównie kapusta kalafiory i selery. Jesienia dynia. W tym roku ja odpadam z pracy więc mniej kapustnych a więcej korzeniowych i dodatkowo ziemniaki i buraczki czerwone bo to bardziej maszynowo można to mężowi będzie łatwiej.
Dawniej mieliśmy jeszcze inne warzywa m.in. sałatę brokuły pory cukinie kapustę włoska i czerwona ale to było za duży asortyment do pilnowania i byliśmy fizycznie wykonczeni a w sezonie praca codziennie nawet w niedzielę. Kilka lat zaopatrywalismy Delikatesy Centrum na poludniu polski, nie wszystkie ale jak ktoś tam kupowal to jest szansa że ode mnie [emoji3] teraz na szczęście tylko kilka rodzajów warzyw ale w większej ilości. Niby ciągle inwestujemy w maszyny żeby było lżej ale bez naszych rąk i zgietych plecow nic się samo nie zrobi.
Co do nowalijek to powiem Wam że nawozów wcale się więcej nie daje niż później w ciągu roku. A warzywa wcześne spod oslon czy szklarni się praktycznie nie opryskuje a za to te latem co chwila trzeba pryskac bo robactwo już lata. Przynajmniej mówię za siebie i o polskich warzywach bo te sprowadzane wiosna z zagranicy to wiem jak to bywalo że na chłodni mogłyby leżeć 2 miesiące takie były "zakonserwowane".
I nas tegion rolniczy to jak ja czegos nie mam to po sasiedzku pewnie jest [emoji3] oprócz tego ja mam duży ogródek na marchewkę pietruszkę koperek no i szklarnie na pomidory i ogórki a także arbuzy i cukinie. No i 400 krzaków truskawek mnóstwo malin, porzeczki, agrest i rabarbar. Aż się martwię kto to mi ogarnie w tym roku. Może teściowa [emoji3] ale.oni z moim mężem mają dość pracy na ten rok [emoji3] przepraszam trochę się rozpisalam [emoji6]
![]()
Ja nie pomogę w obniżeniu ciśnienia, ale troszkę masz za wysokie i napewno bym skonsultowala to z kimś, lekarz czy ip. Tymbardziej że masz i skurczeDziewczyny macie jakiś patent na zbycie ciśnienia? Mam 163/99 i jakieś delikatne skurcze mnie łapią i bezpieczniej bym się czuła jakby było niższe..
Wstazki mi szlo ok 4,40[emoji6]Kurka, tort wyszedł prze ogromny :-o zabrakło mi pieluch na górne piętro, i wstążki było 3metry i też zabrakło.
Prezent gigant będzie ;-)
Jutro skończę bo dziś nie mam siły już ;-)
Tak to wygląda w połowie pracy ;-)
![]()
Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Mysmy nie mieli blw ale corka tez ogarnela szybko temat lyzki i widelca..tyle ze ja jej nie zabranialam nigdy probowac jak chciala cos sama robic..nie lubie takiej nadgorliwosci "bo sie pobrudzi" i potem dziecko nie potrafi na 4 lata jesc ani trzymac dobrze kredki w rece..Dziękuje za wyczerpująca odpowiedz [emoji8][emoji8]
Super ze miło spędzacie czas, przez chwile myslalam że to taki wyjazd bez dzieci, tez by było miło [emoji6]
U nas praktycznie tylko blw i powiem ci warto było- wprawdzie moi rodzice patrzyli z przerażeniem jak syn sam jadł zupę i spagetti (po posiłku on i krzesełko ładowało pod prysznicem, btw polecam krzesełko z ikea całe plastikowe łatwe do umycia) ale teraz sa pod wrażeniem, syn 1,5 roku a sam wszystko je, rosół z makaronem, jajko na miękko itp
Olej siostrę. Jeszcze jej podejście że ciąża "zrujnuje" jej figurę. Phi!!!
Po pierwsze jak masz ochotę to jedz frytki na każdy posiłek, dziecku zdrowia nie zniszczysz, a po drugie mnóstwo kobiet po ciazy wyglada dużo lepiej niz przed! I Ty jej to udowodnisz! [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom