reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja będę miała pobieranego GBS w 36tc- 35 t1d, ale muszę zapłacić .. Nie wiem czemu , bo w pierwszej ciąży miałam pobierany w szpitalu za darmo.

Dla córki nie kupiłam i teraz nie kupuje tego monitora oddechu. Dziewczyny z forum używały i nie były zadowolone. Podobno sam się włączał i wył. Czytałam też, że naukowo nie udowodniono żadnej skuteczności i nie zapobiegają śmierci łóżeczkowej. Dla mnie to zbędny zakup, ale jeśli ktoś czuje potrzebę i będzie spokojniejszy to czemu nie. Specjalnie kupilam łożeczko dostawne :D żeby był blisko. Ja będę jego monitorem :D

Oj moja córka też nie może się doczekać brata, ciągle mnie głaszcze po brzuchu, całuje i sprawdza czy wychodzi pępek: D czasem jak mały mocno się pcha to właśnie zaczyna wystawać a jak wchodzi głębiej to się chowa.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Żaden monitor nie zapobiega, on tylko ma informować.
Ciągle się zastanawiam nad sensownością, najwyżej będziemy w łóżku spać w 4kę... to może lepiej to 400zl dołożyć do większego wyra [emoji23]

Dziewczyny czy myślałyscie już nad jakąś ochroną materaca ? Mam przeczucie że mój poród zacznie się od odejścia wód i wolałabym nie zalać nowego łóżka. Macie jakieś patenty?

w57vyx8dubspq12k.png

Aj tam od razu specjalne poporodowe podkłady, w Rossmannie są takie dla dzieci (zakładam, że są dużo tańsze niż te poporodowe), jak naszą odstawialiśmy od pampersów to kładłam jej taki podkład pod prześcieradło i były w 100% skuteczne. Może coś takiego? [emoji16]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
No właśnie. Ja jakoś nie lubie nosic w szpitalu kapci takich typowych.

Zastanawiam się ostatnio apropo pakowania torby co naszykowac Synkowi na wyjście ze szpitala. Ciekawe jak pogoda... W sumie to tylko droga ze szpitala do auta i z auta do domu... A jednak się zastanawiam...

Zrobiłam sobie przerwe w prasowaniu na rosołek. Nabieram sił i jade dalej ostrrro. W sumie lubie prasowac a takie malenstwa to juz wogole.
Wy tez odcinacie metki od ubranek?

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
Ja nie obcinalam mam same używane i 99% z nich mają metki

f2w3qqmz0qjoloi2.png

Tak zdaje sobienz tego sprawę. Nie oczekuje, że po porodzie od razu obdarzy brata wielką miłością. Liczę się z zazdrością. Ja tylko błagam los by nie miała zbyt agresywnych zachowań wobec niego ... Cóż... Życie pokaże.

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png
To moja córka bedzie miala 6 lat w sierpniu i to juz takie ,dorosłe,, dziecko , wiem że zazdrość bedzie ,ale tez takie jest juz świadome szczescie z tego że bedzie miała siostre.

5djylbetecfse5n6.png

Im bliżej tym więcej piszecie :D

Dzięki za życzenia :)

Pisałyście może coś o monitorach oddechu czy mi się wydawało? ;) Jakie są Wasze decyzje?
Z Iga spaliśmy długo w jednym łóżku i jakoś zabiłam lęk o nocne bezdechy, ale teraz ze względu na Starszą obawiam się, że jak zaprosimy na początku Tosię do łóżka to i Iga będzie chciała... dlatego może od razu Młodsze do łóżeczka, ale wtedy monitor, bo zwariuje... chociaż krążą opinie, że z monitorem tez idzie dostać zawału? Piszcie!

PS dostaliśmy się do państwowego przedszkola! Kamień z serca, teraz już w 100% mogę skupić się na tym i tych co przy mnie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja przy córce nie mialam.monitora oddechu ,a teraz poważnie sie nad kupnem zastanawiam, czytałam, słyszałam różne opninie i mam mętlik w głowie bo to nie małe pieniądze ,ale może warto tymbardziej że większość dnia i nocy bede sama z dwójką dzieci w domu.

5djylbetecfse5n6.png

Ja kupiłam podkłady semi w aptece za 5 dałam 7 zł, dzisiaj właśnie czuje takie napieranie jakby Młody mi chciał główkę już wystawić na zewnątrz [emoji12] do tego dochodzi tez problem z oddechem jak leżę na plecach to brakuje mi tchu a jak leżę na boku to boli mnie nerka a Jasiek do tego wbija mi tyleczek w żebra... Ale już niedługo rodzimy [emoji16]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

reklama
Ciacho wysokie masz te transminazy. Kuźwa może powinni Cie płukać kroplowkami. Aczkolwiek nie widzę kwasów żółciowych a one podobno są wyznacznikiem powagi sytuacji.
Przepraszam że tak napisałam ale to jest wiedza przekazana przez Szczecińskich lekarzy kiedy ja leżałam z tym cholerstwem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry