reklama
.To pewnie ja bym brała dalej...ale może lepiej przekinsuktuj to z lekarzem?
Wizytę mam w tym tygodniu, ale chciałam zaczerpnąć wiedzy jak się na to zapatrują inni lekarze
roki_1991
Fanka BB :)
@no_tak moim zdaniem bezpieczniej będzie brać nospe teraz, skoro zaczęły się skurcze, niż nie brać i miałby się zacząć poród tak na prawdę
nospa generalnie jest lekiem bezpiecznym, owszem niby mówi się że może wywołać obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, ale ja nie brałam nospy w ciąży z córką A córka ma obniżone napięcie. Ale nawet jeśli, to obniżone napięcie to nie problem, bo wystarczy dobry fizjo i dziecko z tego wychodzi 
Więc podsumowując, dla mnie więcej pożytku miałoby jednak branie tej nospy
Więc podsumowując, dla mnie więcej pożytku miałoby jednak branie tej nospy
@no_tak moim zdaniem bezpieczniej będzie brać nospe teraz, skoro zaczęły się skurcze, niż nie brać i miałby się zacząć poród tak na prawdęnospa generalnie jest lekiem bezpiecznym, owszem niby mówi się że może wywołać obniżone napięcie mięśniowe u dzieci, ale ja nie brałam nospy w ciąży z córką A córka ma obniżone napięcie. Ale nawet jeśli, to obniżone napięcie to nie problem, bo wystarczy dobry fizjo i dziecko z tego wychodzi
Więc podsumowując, dla mnie więcej pożytku miałoby jednak branie tej nospy![]()
W pierwszej ciąży przyjmowałam i syn urodził się ze wzmożonym napięciem i nie wiem czy to konsekwencja przyjmowania nospy czy po prostu „taka uroda”
roki_1991
Raczej "taka uroda".W pierwszej ciąży przyjmowałam i syn urodził się ze wzmożonym napięciem i nie wiem czy to konsekwencja przyjmowania nospy czy po prostu „taka uroda”
Arielka84
Zaangażowana w BB
Nospa to jeszcze nic takiego, moja koleżanka jest w 36 tyg a już drugi miesiąc bierze relanium 2 razy dziennie, miała pessar założony i skaczące ciśnienie.
Teraz te ostatnie tyg musi brać 4 razy dziennie relanium to dopiero pytanie jak to może wpłynąć na dziecko
Teraz te ostatnie tyg musi brać 4 razy dziennie relanium to dopiero pytanie jak to może wpłynąć na dziecko
Ja bralam 6 tabletek No spy od 27 tyg urodziłam w 40. Mała nie miała nicc z napięciem a szyjka się skracała i miałam skurcze.
A to jaka miałaś szyjkę w tym 27 tc?
reklama
Katy29
A to jaka miałaś szyjkę w tym 27 tc?
[A już dokładnie nie pamiętam coś koło 2 cm i do tego skurcze. Leżałam 2 tyg i było lepiej nafaszerowałam się lekami do 37 tyg to ciężko później żeby poród się zaczął. Wywołali mi