reklama

Czerwcowe mamy 2023

U mnie dzisiaj minimalnie lepiej z mdłościami, odpukać, bo mam nadzieję że tak zostanie 🫣 od razu lepszy humor 😇
Kupiłam sobie wczoraj te gumy do żucia pregna vomi, wzięłam jedną na wieczór ale nie pomogła i przed snem czułam się fatalnie… Więc nie wiem czego to zasługa, że dzisiaj jest lepiej 🧐
Muszę poczytać o tych wszystkich badaniach prenatalnych bo przyznam, że jestem totalnie zielona 😢
Nie wiem też co zrobić z badaniami, mam skierowanie od prywatnego gina na wszystkie badania typu morfologia, tsh, infekcyjne itp ale musiałabym za nie normalnie zapłacić. Z kolei za 1,5 tygodnia mam wizytę na luxmed i liczę, że też dostanę skierowanie na te same badania i zrobiłabym je w pakiecie…
Tylko nie wiem czy mam tyle czekać… 😓

reklama
U mnie dzisiaj minimalnie lepiej z mdłościami, odpukać, bo mam nadzieję że tak zostanie 🫣 od razu lepszy humor 😇
Kupiłam sobie wczoraj te gumy do żucia pregna vomi, wzięłam jedną na wieczór ale nie pomogła i przed snem czułam się fatalnie… Więc nie wiem czego to zasługa, że dzisiaj jest lepiej 🧐
Muszę poczytać o tych wszystkich badaniach prenatalnych bo przyznam, że jestem totalnie zielona 😢
Nie wiem też co zrobić z badaniami, mam skierowanie od prywatnego gina na wszystkie badania typu morfologia, tsh, infekcyjne itp ale musiałabym za nie normalnie zapłacić. Z kolei za 1,5 tygodnia mam wizytę na luxmed i liczę, że też dostanę skierowanie na te same badania i zrobiłabym je w pakiecie…
Tylko nie wiem czy mam tyle czekać… 😓
A nie możesz umówić np teleporady albo napisać na czacie, że jesteś w ciąży i bys chciała zrobić sobie badania jeszcze przed wizytą, żeby już z lekarzem je omówić? Powinni Ci dać skierowania.

U mnie też dziś trochę lepiej z mdłościami, też nie wiem czemu, ale nie narzekam 😁

Współczuje Wam tych mdłości. Ja nie mam żadnych i jem prawie wszystko. Na dużo rzeczy nie mam ochoty. Jem przeważnie owoce, trochę warzyw (maja dla mnie dziwny smak), jogurty, mleko z owsianka i chleb z masłem i solą 😅. Na mięso nie mam ochoty, kawy już 2 tyg nie pije, ciężko mi trafić z obiadem, bo na nic nie mam smaka, zreszta nie jem dużo, ale czesto

Dzis przeczytalam ciekawostkę nt. mdłości. Oczywiście nieznane są do końca przyczyny. Ale jednym z czynników może być płeć żeńska dziecka. Ciekawe, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😆

Dzis przeczytalam ciekawostkę nt. mdłości. Oczywiście nieznane są do końca przyczyny. Ale jednym z czynników może być płeć żeńska dziecka. Ciekawe, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😆
znajoma, która jest w ciąży z dziewczynka miała zero mdłości i jakichkolwiek innych objawów, zupełnie jak ja (oprócz pobolewania brzucha i ból piersi) 😆 u mnie w rodzinie nikt nie miał mdłości i wymiotów. Myśle ze to może geny. 😃

Dziewczyny mam szybkie pytanie. Nie pamiętam czy wzięłam rano duphaston 🤦🏼‍♀️pierwszy raz mam taką sytuację 🙄 moje pytanie brzmi czy lepiej wziąć jeszcze jedna na wypadek gdybym faktycznie nie wzięła czy nie brać i wziąć kolejna wieczorem? Mam przypisane od gina 2x1.
Z tego co wiem jeśli pominie się tabletkę powinno się ją wziąść jak najszybciej jeśli nie minęło 12 godzin, ale u Cb jest inny przypadek bo nie pamiętasz czy wzięłaś... A może przelicz tabletki od kiedy bierzesz??? Wyjaśni się. Ale jeśli nie bd jednak wiedziała to raczej bym wzięła

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry