reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Czy któraś z was używa detektora tętna? Ciągle się zamartwiam czy wszystko ok, mam najciemniejsze myśli i sny ☹️ chciałabym kupić detektor to może to by mnie uspokoiło

reklama
Czy któraś z was używa detektora tętna? Ciągle się zamartwiam czy wszystko ok, mam najciemniejsze myśli i sny ☹️ chciałabym kupić detektor to może to by mnie uspokoiło
Też o tym myślałam, bo koleżanka ma i chciała mi pożyczyć ale chyba jest jeszcze za wcześnie 😌
Czy wy miałyście duży ból piersi utrzymujący się od pozytywnego testu? Ja ciągle czułam, że piersi mnie mocno bolą, a od kilku dni przeszło 😵‍💫

Czy któraś z was używa detektora tętna? Ciągle się zamartwiam czy wszystko ok, mam najciemniejsze myśli i sny ☹️ chciałabym kupić detektor to może to by mnie uspokoił
miałam w ciąży z córeczką i bardzo mi pomagał :) ale to w którymś nastym tygodniu na pewno zaczęłam używać. jeszcze nie złapie na tym etapie. albo co gorsza raz złapie, raz nie złapie i jeszcze więcej stresu 🫣
Też o tym myślałam, bo koleżanka ma i chciała mi pożyczyć ale chyba jest jeszcze za wcześnie 😌
Czy wy miałyście duży ból piersi utrzymujący się od pozytywnego testu? Ja ciągle czułam, że piersi mnie mocno bolą, a od kilku dni przeszło 😵‍💫
nie będą boleć całą ciążę, w którymś momencie się organizm przyzwyczaja do tej hormonalnej burzy 😘

Mi ból piersi praktycznie zniknął jakiś tydzień temu. Teraz po prostu są jakby bardziej pełne/twarde, ale to chyba już zostanie 🙂

Hej dziewczyny ja już po wizycie 🥹według USG to 9 tydzień a nie 10 po OM, wszystko dobrze serduszko bije jak trzeba, dzidzia ma 2,5cm Wszystko prawidłowo się rozwija 😊dostałam skierowanie na prenatalne i już się zapisałam ;) a to „ciągnięcie” w brzuchu to normalne bo się wszystko rozciąga tak jak dziewczyny pisałyście ;)

Czy któraś z was robi badanie Nifty PRo przed prenatalnymi?
Ja się nie zdecydowałam. Sama mam małą wiedzę, ale czytając wypowiedzi tutaj na forum zrozumiałam, że dalej to nie są wyniki na 100%, tylko jakieś prawdopodobieństwo. Będę je rozważać, jeżeli coś wyjdzie nie tak na prenatalnych (chociaż jeżeli będzie wskazanie, to i tak wybiorę amniopunkcje).
Na szybkim poznaniu płci mi nie zależy, a dodatkowo tak po ludzku wolę te pieniądze wykorzystać w inny sposób.

reklama
Czy któraś z was robi badanie Nifty PRo przed prenatalnymi?
Rozmawiałam ostatnio na ten temat z lekarzem i powiedział, że jeśli chce robić jakieś badania to najlepiej gdyby nie było to NiftyPro, które jest wysyłane i badane w Chinach (jego zdaniem nie jest to najlepszy wybór).
Polecił za to badanie Panorama (można wykonać w Gyncentrum już od 9tyg ciąży) - jest ono badane w USA i według mojego jest to lepszy wybór.

Ja na ten moment się nie decyduje na to badanie, czekam na pierwsze prenatalne i ewentualnie po nich będę robić to badanie, choć mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze i nie będzie takiej potrzeby. 🤞🏼☺️

Do góry