reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Kiepski sprzęt . Równo po prawej mógł być pęcherzyk przecież widoczny 🤷.
U mnie tak wyglądał właśnie pseudo pęcherzyk w cp. No ale mówię to jest też kwestia sprzętu.

Na którą masz dzisiaj wizytę ? 🤞

Edit: doczytałam. To trzymam mocno kciuki ♥️
tak, w pierwszej chwili myślała że coś innego to już pęcherzyk, ale poszukała powoli i ten był najbardziej widoczny i największy.
przy pozamacicznej miałam inne doświadczenia z przyrostami bety, była maleńka i rosła tyle co nic. w dodatku tym razem owulacja była po stronie drożnego jajowodu. ale wiem, że to nie reguła. tak strasznie mam nadzieję, że tym razem to nie to.
dziękuję 😘
ps. u Ciebie beta rosła też tak dynamicznie przy cp? i osiągnęła duże wartości?
Trzymam mocno kciuki
dziękuję 😘

reklama
tak, w pierwszej chwili myślała że coś innego to już pęcherzyk, ale poszukała powoli i ten był najbardziej widoczny i największy.
przy pozamacicznej miałam inne doświadczenia z przyrostami bety, była maleńka i rosła tyle co nic. w dodatku tym razem owulacja była po stronie drożnego jajowodu. ale wiem, że to nie reguła. tak strasznie mam nadzieję, że tym razem to nie to.
dziękuję 😘

dziękuję 😘
też bardzo czekam na wieści, tulę ❤️

dziękuję 😘

dziękuję 😘
Mi przy cp rosła najpierw prawidłowo później zastopowała.
(progesteron jest wyznacznikiem tak naprawdę CP bo możesz mieć normalną Beata a progesteron na poziomie 5) no i jest tutaj przypadek dziewczyny co miała betę ładną i próg piękny a jednak cp.

Wystarczy mieć zawężony jajowód i gotowy scenariusz na cp. Miałaś później robioną drożność jajowodu?

Mi przy cp rosła najpierw prawidłowo później zastopowała.
(progesteron jest wyznacznikiem tak naprawdę CP bo możesz mieć normalną Beata a progesteron na poziomie 5) no i jest tutaj przypadek dziewczyny co miała betę ładną i próg piękny a jednak cp.

Wystarczy mieć zawężony jajowód i gotowy scenariusz na cp. Miałaś później robioną drożność jajowodu?
miałam tylko raz, lata temu. stad wiem, który niedrożny był. wiem tez, że reguł w tym wszystkim za ciula nie ma, bo w zdrową ciążę zaszłam z owulacji po niedrożnej stronie :(
prog mam teraz 29. przy pierwszej becie był 36.

Hej, dołączę mimo niepewnej sytuacji przez niski progesteron ale zobaczymy co z tego będzie, pęcherzyk jest widoczny (3,8mm), za tydzień w poniedziałek mam przyjść i zobaczymy czy widać coś więcej 🫶🏻 Jak na ten moment beta rośnie prawidłowo, przewidywana data porodu to byłby 28.06
Hej, witaj, fajnie, że dołączyłaś 😊 miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy u Ciebie 🤞😊

dziękuję Wam za wszystkie kciuki

nie znaleźli pozamacicznej nigdzie. i to najlepsza informacja na ten moment. (chociaż tyle razy padło „a to co?”, że ziarno niepokoju nadal we mnie jest - pocieszam się, że byłam w szpitalu uniwersyteckim u dobrej specjalistki usg, dokładniej już sprawdzić się nie dało)

nie wygląda też to wszystko dobrze, bo endometrium nie jest jednorodne, czyli może zaczynać krwawić. i pęcherzyk urósł z 5mm na 8mm i nadal jest pusty, więc może iść to po prostu w stronę poronienia na dniach. jutro powtórka bety powinna wyjaśnić coś więcej. ale widziałam, że obie lekarki raczej chciały mnie nastawić na marne szanse.

reklama
dziękuję Wam za wszystkie kciuki

nie znaleźli pozamacicznej nigdzie. i to najlepsza informacja na ten moment. (chociaż tyle razy padło „a to co?”, że ziarno niepokoju nadal we mnie jest - pocieszam się, że byłam w szpitalu uniwersyteckim u dobrej specjalistki usg, dokładniej już sprawdzić się nie dało)

nie wygląda też to wszystko dobrze, bo endometrium nie jest jednorodne, czyli może zaczynać krwawić. i pęcherzyk urósł z 5mm na 8mm i nadal jest pusty, więc może iść to po prostu w stronę poronienia na dniach. jutro powtórka bety powinna wyjaśnić coś więcej. ale widziałam, że obie lekarki raczej chciały mnie nastawić na marne szanse.
Nadal trzymam kciuki i mocno Cię przytulam

Do góry