reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
Witam, długo się nie odzywałam ale dużo się dzieję, zmęczenie mega mocne i osłabienie, ledwo żyje i codziennie robię sobie drzemki w dzień bo inaczej nie dałabym rady funkcjonować. A Wy dziewczyny jak się czujecie? No mdłości mam ale pomagają tabletki do ssania i miętówki i w miarę regularne posiłki.

Komuś nie wpisałam serduszka na pierwsze stronie, a już widział na USG, wszystkie wpisane w kalendarz ?
Ja poproszę serduszko na 29.06. I wizyta 7.11 :)

Witam, długo się nie odzywałam ale dużo się dzieję, zmęczenie mega mocne i osłabienie, ledwo żyje i codziennie robię sobie drzemki w dzień bo inaczej nie dałabym rady funkcjonować. A Wy dziewczyny jak się czujecie? No mdłości mam ale pomagają tabletki do ssania i miętówki i w miarę regularne posiłki.

Komuś nie wpisałam serduszka na pierwsze stronie, a już widział na USG, wszystkie wpisane w kalendarz ?
dużo sił dla Ciebie 😘
dam znać po dzisiejszym usg, bo ja nie zostałam wpisana, ale aktualnie jestem tak obs.ana, że może poczekam lepiej.
Oj jak ja rozumiem Twój stres!! Też porównywałam obraz z podobnego okresu i jestem do tyłu.
U mnie wczoraj oprócz powiększonego endometrium nie było widać zupełnie nic. Co prawda nie robiłam bety więc tu nie ma porównania(jedyne co mogę stwierdzić że każda kreska na teście z porannego moczu jest wyraźniejsza niż poporzednia), może po prostu te nasze ciąże są młodsze i trzeba im dać czas na wzrost(tak podpowiada logika)
Dobrze że jutro masz możliwość sprawdzenia na lepszym sprzęcie i trzymam kciuki żeby jutrzejszą wizyta przyniosła Co spokój❤️
Mi lekarz powiedział że to kwestia kilku dni jak pęcherzyk się pojawi, a ja mimo to od wczoraj mam mętlik w głowie, a negatywne myśli co chwilę wbijają mi się gdzieś z tyłu głowy. Bardzo się boję i w sumie nie mam się komu poskarżyć. Męża nie chcę stresować, koleżanki stwoerdzą że bez sensu za dużo myślę o takich rzeczach. A ja nie chcę myśleć, a te myśli same wracają jak bumerang(czy skoro nie zobaczyłam pęcherzyka, to może ta ciąża jest poza macicą, a co jeśli coś jest nie tak i ta ciąża się nie rozwinie). Mimo że nie mieliśmy tej ciąży w planie, ja już kocham to maleństwo i tak ogromnie boję się straty...A do USG jeszcze cały tydzień!!!😢 Jak do tego czasu nie zwarjuję to będzie dobrze.
Kiedyś kobiety jak miały mniejszy dostęp do wiedzy chyba żyły spokojniej.
dziękuję za wsparcie ❤️‍🩹 my Cię tu zawsze zrozumiemy. jesteśmy.
tak, nieograniczony dostęp do wiedzy to czasem przekleństwo. ale czasem ratuje życie, więc jednak żyjemy w lepszych czasach 😘 trzymam za Ciebie kciuki.
Hej.. jestem po wizycie. Nie wygląda to dobrze wg ost@ 7+6 jajeczko jest, ciało też, ale serduszko nie bije poprawienie dodatków jest obrzęk. Kolejna wizyta za tydzień.
bardzo bardzo mi przykro z powodu stresu i zmartwienia jaki przechodzisz 😞❤️‍🩹

Hej, dołączę mimo niepewnej sytuacji przez niski progesteron ale zobaczymy co z tego będzie, pęcherzyk jest widoczny (3,8mm), za tydzień w poniedziałek mam przyjść i zobaczymy czy widać coś więcej 🫶🏻 Jak na ten moment beta rośnie prawidłowo, przewidywana data porodu to byłby 28.06

Na którą masz usg? Mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
dziękuję 😘 mam być na 9-9.30
Hej, dołączę mimo niepewnej sytuacji przez niski progesteron ale zobaczymy co z tego będzie, pęcherzyk jest widoczny (3,8mm), za tydzień w poniedziałek mam przyjść i zobaczymy czy widać coś więcej 🫶🏻 Jak na ten moment beta rośnie prawidłowo, przewidywana data porodu to byłby 28.06
super Cię tu spotkać ❤️

dopiero teraz zauważyłam jak zapytałaś o zdjęcie jakiej tragicznej jakości zdjęcie dostałam :o moja lekarka przyjmowała w innym gabinecie niż dawniej. możliwe że sprzęt tak kaprawy? czy po prostu pęcherzyk tak ekstremalnie mało widoczny?

mignęło mi zdjęcie 5mm pęcherzyka na innym wątku jakiejś dziewczyny i było super wyraźne.
Kiepski sprzęt . Równo po prawej mógł być pęcherzyk przecież widoczny 🤷.
U mnie tak wyglądał właśnie pseudo pęcherzyk w cp. No ale mówię to jest też kwestia sprzętu.

Na którą masz dzisiaj wizytę ? 🤞

Edit: doczytałam. To trzymam mocno kciuki ♥️

reklama
Do góry