reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Ja dziś zaniosłam mocz do badania, bo coś mnie pęcherz boli, jutro mam mieć wyniki. W poniedzialek mam wizytę u położnej, a w sobotę - urodzinki mojego mężusia. No i odliczam dni do wylotu - zdecydowałam sie lecieć, jeśli się nic zlego już nie wydarzy.

reklama
CZeść dziewczynki znacie jakiś dobry sposób na ból głowy?? Mnie strasznie męczy migrena już trzeci dzień i aż płakać mi się chce z tego wszystkiego. POMOCY :-(

Hej dziewczyny!
Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi na oznaczenie grupy krwi, oczywiście mocz i płatne badanie na harmony tarczycy. Mój lekarz powiedział, że dobrze je zrobić, bo hormony kobiety w czasie ciąży szaleją. N akolejną już 3 wizytę idę 18.12.2008 r. Już nie mogę się doczekać, bo mój gin robi USG na każdej wizycie (tyle że teraz zrobi mi już pewnie USG przez brzuch).:-D Brzuszek cały czas rośnie, ale ruchów jeszcze nie czuje, a "kaczuszka" może sobie fika ale bardzo delikatnie i nie umiem tego rozpoznać. Co do kąpieli to ja jestem zdania, że nie szkodzą pod warunkiem, że nie są dłuższe niż 15 min. A ja wolę sobie w wannie poleżeć i się odprężyć.
Dzisiaj koleżanka powiedziała mi, że jest taka zabawa, żeby sprawdzić płeć dziecka. Otóż trzeba przygotować 2 poduszki i pod jedną położyć widelec, a pod drugą łyżkę i w zależności na co się usiądzie to będzie chłopak jeśli na widelec a dziewczynka jeśli usiądzie się na łyżkę. Muszę dziś spróbować, chociaż czuje, że będzie chłopaczek.:-)

A ja slyszalam o Drano test.
Drano jest to srodek do przetykania rur.
Do jakiegos starego sloika trzeba nasiusiac ( tak 1/3 sloika), pozniej wsypac dwie lyzki Drano. Jesli ciemnieje do brazowawych kolorow w pierwszych 10 sec znaczy, ze chlopiec. Jesli po 10 - 15 sec nic szczegolnego sie nie dzieje znaczy, ze dziwczynka.
Mozna wykonac go juz w 16 tyg. Ja osobiscie nie robilam ale tym razem poprosze meza aby z ciekawosci zrobil. Tak za nim bedziemy robili nastepne USG.

Teraz UWAGA.
Kobieta w ciazy :no: nie powinna tego robic tylko jej partner bo zapach jest dosc duszacy po dodaniu Drano ( to chemikalie wiec lepiej zdaleka) i najlepiej to zrobic na zewnatrz domu, lub na balkonie. W rekawiczkach. Pozniej wylac do kibelka i wyzucic sloik.

Czy dziala, to roznie mowia. Jednak wiekszosc co robila twierdzi, ze dziala. Mysle, ze to jak ze wszystkimi zabobonami 50/50 szansy, ze zadziala.;-)

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Och znowu przyszlam ponazekac:( Wczoraj wrocilam do domku wczesniej bo przyjechal kurier po paczke o Pol. Pani wziela 38 euro a na rachunku napisala 30 tyle co zawsze placilismy- a ja to zauwazylam po fakcie. Jeyna fajna rzecza jest to ze kupilam malutka choinke ktora sie zmiesci o naszego mieszkanka.
Potem zaczelam robic porzadki w papierach i znalazlam notke ktora dostalam jak plamilam i poszlam do szpitala. Lekarz mi o tym nie powiedziala tylko dala kartke miedzy inne papiery a ja to zauwazylam dopiero wczoraj. Otorz okazuje sie ze poniewaz zrobiono mi USG w szpitalu wtedy to na umowionej wizycvie 20 stycznia nie bee go miala tylko musze sie wtedy umowic. Szlak mnie trafia umowilam sie na 5 stycznia prywatnie:dry:

Kluseczka spokojnie słoneczko fasolinka nie lubi jak mamusia sie denerwuje wierz mi :) a z drugiej strony jak sie nie denerwowac normalnie kobiety w ciazy powinny byc pod specjalnym kloszem trzymane i wszystko co złe musialoby je omijac ;)

Dominika ja wole wlasne przeczucia i po czesci niespodzianke zobaczcie juz niedlugo minal świeta potem wielkanoc i wiosna a po wiosnie momentalnie zrobi sie lato od maja zaczniemy sie sypac :) tzn rozdwajac

reklama
No wlasnie Agatko wez tu sie nie denerwuj jakos przelknelam to ze usze czekac az do 20 ale wkurza mnie to ze po pierwsze lekarz mi o tym nie powieziala a po drugie ze do cholery kazda ciaza po poronieniu jest traktowwana jak zagrozona a oni to w d... maja. O ty ze moja pierwsza wizyta powinna sie obyc w 9 tyg ciazy bo jestem po poronieniu tez mmi nikt nie powiedzial.:wściekła/y:

Do góry