Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No kurde....Tu jest tak, ze do 6 tyg. na zwolnieniu placi firma, a od 7. juz kasa. Do tego nie wiem, czy nie odbije sie to potem na moim wychowawczym, jak beda podliczac zarobki ostatnich 12 m-cy. I jestem w kropce. Myslalam tez, by szefowi "zaoferowac" ze zamiast isc na zwolnienie, sprobuje pracowac po pare godzin dziennie, tak gdzies na pol etatu, ale tak mysle, ze predzej mnie chyba wysmieje, niz pozwoli pracowac polowe mniej za ta sama kase. 
Kluseczka i Sunniva, wlasnie niedawno mialam tel z kasy chorych i mam sie zameldowac u nich w piatek i powiedziec, czy przedluzone mam zwolnienie. Siedze teraz w internecie i szukam informacji, bo facet mi wiele powiedziec nie chcial, ALE....wychodzi na to, ze idac na kolejne zwolnienie kasa chorych bedzie mi placic tylko 75% netto, a pracodawca juz nic.
/quote]
CArmi pociesze Cie - ja mam platne tylko 3 dni chorobowego - bo tak jest na umowie potem nawet panstwo mi nie oplaci chyba. Wiec moge sobie pomarzyc o zwolnienie.

CArmi pociesze Cie - ja mam platne tylko 3 dni chorobowego - bo tak jest na umowie potem nawet panstwo mi nie oplaci chyba. Wiec moge sobie pomarzyc o zwolnienie.
rany, chore to jest....ja wlasnie mysle nad natychmiastowa zmiana lekarza. Nawet polozna i lekarz zakladowy uwazaja, ze takie bole sa ryzykowne dla zdrowia dziecka i matki, a ten durny lekarz ma wszystko w dupie i nie chce wystawic zakazu pracy, ktore jest platne przez kase w 100%, tylko podpisuje te glupie niespelna 2-tygodniowe swistki....Ten lekarz, co jest odpowiedzialny za nasz zaklad, powiedzial mi juz dawno, by zmienic lekarza, ale ten moj jest chyba w miescie najlepszy i walczylam dalej. Teraz martwie sie, ze juz jest za pozno....
Kluseczko, Ty tez masz nadal bole?
Tau- zakupoholizko- hehe. Musze przyznac ze zarazilas mojego meza chustami- teraz biegamy po sklepach i necie i szukamy czarnej - bo bardziej meska.
Margarytka- link juz sobie przeslalam na maila. Mam zamiar ogladac w domu razem z mezusiem -hehe.