reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

koriander na początku trzeba je do siebie przyzwyczaić:tak:chociaz niektóre same "ciągną" do ludzi:-)każde z nich ma inny charakter. Jak już się oswoją to sa naprawdę cudownymi pupilami, nawet reagują na imię i przybiegaja zawołane (chociaż nie wszystkie...:-p).

reklama
Cześć cześć!!! Dwa dni mnie nie było, na szybcika nadrobiłam i odpisuję co zapamiętałam:

Neti, Lencja- gratuluję wizyt i kolejnych dziewuszek na wątku. Czy na razie w naszym województwie same babki? ;-)
gniesha- myślałam dziś od rana o Tobie intensywnie :tak: Cieszę się, że jesteś już po zabiegu, nadal myślę o Tobie cieplutko i trzymam kciuki za wyniki!
Paulka82- przeraziłaś mnie z tym omdleniem. Kochana- uważaj na siebie :-)
Anik79, Koriander- zdrowiejcie szybko dziewczyny, idźcie precz głupie wirusy :wściekła/y:
czarna wiedźma- ja też zawsze się porządnie uśmieję czytając Twoje posty :-D Musi być wesoło w Twoim towarzystwie :-)
Krakowianka- napisz coś więcej jak TY się trzymasz i w ogóle....

BBzwierzyniec rewelacyjny!!!

A propos używanych ciuszków dla maluchów to zauważyłam pewną prawidłowość, że mamy pierwszych pociech chcą bardziej nowe ciuszki... Ja przy Piotrusiu też byłam dumna z nowej wyprawki czekającej w szafeczkach, złożonej "pod kreską" :-D Teraz też chcę, żeby dziewuszka była ślicznie , czysto ubrana, ale jak najmniejszym kosztem ;-) Obawiam się, że nowe ciuszki to będą tylko te, które dostanie na prezent ;-) Natomiast mamy już jedno podkonto piotrusiowe i teraz otworzymy nowe dla Małgosi na które co miesiąc wpłacamy 50-100zł plus inne pieniążkowe prezenty (chrzest, roczek)... to na "zaś"- czyli studia, wesele, pomoc w kupnie mieszkania... I z taką świadomością zupełnie nie mam wyrzutów sumienia, że dzieci chodzą w używanych... ja też chodzę w używanych, i co? ;-)

Piotruś ma jutro balik w przedszkolu, jego pierwszy balik przebierańców :-) Nie mogę się doczekać chyba bardziej od niego ;-)

Miłego wieczoru

neti dokladnie tak :tak: A co do wychowania dwujezycznego to nie ma co sie bac, mam wsrod znajomych kilkanascie mieszanych par, i jesli dziecko ma od urodzenia kontakt z 2 jezykami to smiga nimi bez problemu :-D Tylko wazna jest konsekwencja w obcowaniu z jezykiem.
Ciekawa jestem jaka decyzje podejmiecie odnosnie miejsca zamieszkania, bo w razie czego to w Toruniu bedzie sie mozna jednak po tej Szerokiej za jakis czas przejsc w baaardzo licznym gronie ;-)

Gosiu dziekuje za odpowiedz chyba zaczne szperac po internecie na ten temat. Moj maz mial kiedys krolika ale to troche jak zolw :-p, malo z nim kontaktu, jest bo jest.

Kajdusia no wlasnie musze sie walnac do lozka :-) A po rosolku az rumiencow dostalam ;-) A za co Piotrus sie przebiera, za tygrysa tak jak planowal? Czy moze to byl kot...cos mi sie kicka :laugh2: Powodzenia jutro!

Ostatnia edycja:
Moja kuzynka wyszła za Francuza i tam mieszkają, a on zabronił jej uczyć synów polskiego :confused: w prawdzie przyjeżdżają rzadko, ale to okropne, bo chłopcy teraz 4 i 7 lat nic nie rozumieją po polsku...i nie mają praktycznie żadnego kontaktu z dziadkami i resztą rodziny jak przyjadą. Jak dla mnie to chora sytuacja :baffled: a jego argumentem było, że takim maluchom w głowie mieszać nie można :confused2: porażka

krakowianka - a jak Ty się czujesz? Już dawno nie pisałaś co u Ciebie, a to nie ładnie :-D
kajdusia - ja tam nie zamierzam kupować nowych ubrań dla małej, po pierwsze za szybko wyrasta, a po drugie ubranka używane są baaarrrdzooo tanie z tego co zauważyłam, a pieniądze wiadomo na ulicy nie leżą i wolę kupić droższy fotelik samochodowy niż wydawać na nowe ciuszki :tak: zresztą słucham rad dośawiadczonych mam :-D już sie pożegnałam z wizją słodkich jeansowych spódniczek i sukieneczek z kołnierzykami dla niemowlęcia :-p bo mi wytłumaczono mądrze, że takiemu maleństwu, które leży plackiem większość dnia strasznie nie wygodnie jak się coś zadziera i podwija :tak: a chyba każda mama chce, żeby jej dziecko wygladało pieknie :-D o matko, ale sie rozpisałam :-p

koriander- na spacerek po Szerokiej to już dziś się piszę:-)
na chwilę obecną i przez najbliższy rok będziemy w Toruniu, więc na niejeden spacerek możemy się wybrać:-D

Moja kuzynka wyszła za Francuza i tam mieszkają, a on zabronił jej uczyć synów polskiego :confused: w prawdzie przyjeżdżają rzadko, ale to okropne, bo chłopcy teraz 4 i 7 lat nic nie rozumieją po polsku...i nie mają praktycznie żadnego kontaktu z dziadkami i resztą rodziny jak przyjadą. Jak dla mnie to chora sytuacja :baffled: a jego argumentem było, że takim maluchom w głowie mieszać nie można :confused2: porażka

masakra jakaś!!! o czymś takim słyszałam tylko po wyjeździe do krajów arabskich.
Ciesze się ,że mój jest normalny i bardzo cieszy się ,że dziecko będzie umiało mówić 2 językami. Tak naprawdę to wolałby mieszkać tutaj niż tam ale teraz u nas z praca cienko.
Trzeba myśleć pozytywnie

a tak zmieniając temat, to nie zauważyłam wiadomości od czarnej wiedźmy.Mam nadzieję,że jej infekcja nie okazała się poważna i nie zostawili jej w szpitalu.

Ostatnia edycja:
Kajdusia A za co Piotrus sie przebiera, za tygrysa tak jak planowal? Czy moze to byl kot...cos mi sie kicka :laugh2: Powodzenia jutro!

Chciał być tygrysem, ale nie było akurat ani na allegro, ani w żadnym sklepie- chyba, że strój tygryska z Kubusia Puchatka- jedyne 130 zł, za to grube i niewygodne- w sam raz na balik ;-) Więc będzie czarodziejem- kapelusz Harry Potera i pelerynkę kupiłam w lumpie za grosze i dokupiłam czarodziejską różdżkę- Piotruś zadowolony, zapomniał o tygrysie :-) Jutro pstryknę fotę to pokażę :tak:

Cześć dziewczyny.
Jesteście kochane za trzymanie kciuków, takie wsparcie jest bardzo cenne.Z maluszkiem wszystko w porządku, badani genetyczne są bardzo dobre.
Moja kruszynka jest prawdziwą kruszynką:-D Czas ciąży wyliczono mi na 20 tyg,ale to się zgadza od poczęcia a masę na 330g. W usg lekarz nie widział nic niepokojącego, dzidzia strasznie ruchliwa co też daje mi odczuć:-D Co do płci lekarz nie był pewny na 100%, ale stwierdził że na chłopca to nie wygląda bo nic nie zwisa:-D
Dodając do tego masę ciała prawdopodobnie będę miała córeczkę:-D

Mój facet oszaleje z radości. U niego w rodzinie sami chłopcy.
cieszę się że wszystko dobrze:tak::tak:i gratuluję prawdopodobnej dziewczynki;-);-);-)ale faktycznie maleństwo albo mój Tymek jakiś wielki:-p bo miałam usg w 22tyg i 2dniu ciąży, z tym że z usg wychodziło że jest tydzień starszy:-p ale ważył wtedy 530g czyli aż o 200 więcej od Twojego maleństwa
jeszcze raz gratuluję:-)

Neti, Lencja- gratuluję wizyt i kolejnych dziewuszek na wątku. Czy na razie w naszym województwie same babki? ;-)

oj kajdusia mój Tymek napewno nie jest babką więc zasila szeregi chłopców:-p:-p:-p ktoś musi Waszym dziewuszkom 'dżentelmenić':-)

a Piotrusiowi udanego balu życzę:tak:

reklama
witam wieczorową porą, wreszcie dossałam się do laptopa okupowanego przez mojego;-) a tak poważnie to stwierdził że pewnie chce posiedzieć z Moimi Babkami i sam mi nawet wrzucił stronkę i powiedział że już na mnie czekacie:-D

Gosia śliczne i sporawe stadko, a jak one zachowuja się względem siebie? tzn mieszkają sobie wszystkie razem w klatce, towarzysko czy trzeba je jakoś rozdzielać?
AniaCh83 my jakoś specjalnie nie obchodzimy Walentynek, owszem jakis drobiazg czy miły wieczór w domku ale żadnych wielkich przygotowań czy wyjść. Denerwuje mnie jak nagle większość przypomina sobie w tym dniu o wielkim uczuciu a na codzień mają to gdzieś. Mój jest tego samego zdania i znacznie częściej robi niespodzianki w tym stylu bez okazji, tak w zwykły dzień.
Anik79, Paulka82 robaczki uważajcie na siebie i dużo odpoczywajcie, szybkiego powrotu do zdrowia życzę
super za wieści od Gnieshy, kochana trzymamy kciuki nadal za pomyslne wyniki Stasiulka:tak:
Sealet przeważnie coś wypada dodatkowego w trakcie każdego remontu, życze szybkiego zakończenia prac i pochwal się fotkami jak juz wszystko będzie pięknie urządzone
neti79, Lencja gratki za wizyty i córcie:-), Lencja a w którym tygodniu miałaś wczesniej określoną płeć, ja już przyzwyczaiłam się do myśli o synku i ciężko by mi było gdyby nagle okazał się dziewczynką;-)
Ania. to dopiero pokaźne stadko posiadacie, ale rasa chyba mało popularna w Polsce z racji wielkości i przeznaczenia sportowego, chyba bardziej dla miłośników rasy niż zwyczajnego człowieczka, jestem pod wrażeniem
iiwka
udanego wyjazdu
koriander ty także kuruj się kochana, do łóżeczka i precz z wszelkimi choróbskami
karo85 super taki prezencik, przyjemnego wypadu, odpocznij i zrelaksuj się
kajdusia dla syneczka udanych szaleństw na poważnej imprezie;-) pochwal się fotkami

ufff udało się w dużym skrócie
a u nas nic nowego, dzień jak codzień, na wieczór odłozyłam sobie część prasowanka bo niestety wcześniej mnie to przerosło ale teraz to już jakoś mi się odechciało, wolę iść do łóżeczka i poprzytulać się do mężusia;-)

Do góry