Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

cieszę się że wszystko dobrzei gratuluję prawdopodobnej dziewczynki;-);-);-)ale faktycznie maleństwo albo mój Tymek jakiś wielki
bo miałam usg w 22tyg i 2dniu ciąży, z tym że z usg wychodziło że jest tydzień starszy
ale ważył wtedy 530g czyli aż o 200 więcej od Twojego maleństwa
jeszcze raz gratuluję:-)
ale nie zawsze jest tak łatwo
łączenie bywa nie lada wyzwaniem
dlatego najłatwiej łączyć młodziutkie osobniki
Chociaż jak pisałam wszystko zależy od charakteru, bo każdy zwierzak jest inny;-)Poza tym wiadomo- nie może być więcej niż 1 samiec na 4 samice, bo będą walczyć

700g
ale może potem się wyrówna
Dziewczyny jak tak czytam o wadze Waszych maluszków to zastanawiam się "co" to siedzi w moim brzuchu700g
![]()

wszystko rozwija sie prawidłowo,jest o tydzien wieksza niz wiek ciązowy. pokazała nam buźkę a dr zrobił zdjęcie jak sie drapie po główce.ehh byłam przejęta. ciąża to cudowne przezycie dla kobiety i czas oczekiwania na dziecko,już czuję ogromną więź emocjonalną z moim maleństwem.Dziewczyny jak tak czytam o wadze Waszych maluszków to zastanawiam się "co" to siedzi w moim brzuchu700g
![]()

No i gratuluję "dziurki":-)
Oczywiście mimo moich (Twoich) sugestii z innymi lekami, powiedział żeby jednak ten antybiotyk w zwiększonej dawce wybrać, bo niby innych nie ma sensu, a dopiero jesli to nie zadziała to wtedy Furagin (jakby nie mógł od razu...) Niby zrobił mi nawet jakies USG, ale tak od niechcenia i wyliczył wagę na 300gram
, gdzie bobek miał około tylu trzy tygodnie temu (wg. wczorajszego USG - 466gr)
Ale zrobił jedynie dwa (tak, tak to nie pomyłka - dwa) pomiary więc może to dlatego. Jak wspomniałam o badaniu ginekologicznym szyjki to mi powiedział że skoro nic się nie dzieje to nie ma potrzeby i nawet mnie palcem nie ruszył... i to by było na tyle. Pieniążka oczywiście skasował. Naprawde przy nim to nawet mój konował wydaje się być super wnikliwym i rzetelnym lekarzem
Zaczynam się zastanawiać czy wybór szpitala (do porodu) w którym on jest ordynatorem to aby najlepszy pomysł
Kompletnie już zgłupiałam, czuję się bezsilna i powoli zaczynam coraz dotkliwiej zauważać minusy mieszkania na tzw. zadupiu... :-Dzięki wielkie :-) Nie jest tak źle...nasze stadko to na chwilę obecną dwa wilczarze...i zapewniam Cię , że nasze psy to leniuchy przy owczarkach, wszelakich terierach, wyżłach i innych aktywnych ras.;-)Te psy w domu są bardzo spolegliwe...wystarczy jeden godzinny intensywniejszy spacer i mamy je "z głowy" na pół dnia;-)...sam ogród nie wystarczy dla ich dobrego samopoczucia...one w ogrodzie same się nudzą...co innego gdy pan zechce pobawić się piłeczką, czy sprowokować do zabawy... Ogólnie podsumowując to cudowne psy! A sportowe przeznaczenie...no cóż...na palcach jednej? ręki można policzyć psy z licencją coursingową w Polsce...Jesli właścicielowi się chce pojeździć na zawody to super, ale nie jest to koniecznością. Ich populacja faktycznie nie jest duża w Polsce, aczkolwiek chyba ze względu na ich gabaryty i związane z tym "niedogodności" typu większy samochód, więcej przestrzeni życiowej tak ogólnie ;-).Ania. to dopiero pokaźne stadko posiadacie, ale rasa chyba mało popularna w Polsce z racji wielkości i przeznaczenia sportowego, chyba bardziej dla miłośników rasy niż zwyczajnego człowieczka, jestem pod wrażeniem