reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

Hej kobitki!
Ja znów tylko na chwilę. Byłam dziś w szpitalu na badankach i jest w sumie nie najgorzej, bo mocz poprawił się znacznie - zniknęło białko i leukocyty więc furagin dał radę! Niestety robiłam tez test obciążenia glukoza i wynik wyszedł 146 po godzinie od wypicia 50g. Lekarz stwierdził że to na granicy normy, bo norma jest do 148, i zalecił lekką dietę cukrzycową. Ja natomiast po pierwsze wszedzie czytam że norma jest do 140 i że powinnam dostać zlecenie na badanie 75g, a po drugie kompletnie nie wiem na czym polega dieta cukrzycowa. Kochane, wiem że naprewno gdzies pisałyście o tym temacie, ale nie mam zdrowia tego szukać :-( Natomiast wdzięczna byłabym gdyby któraś z Was która zna problem, zerknęła na ten mój wynik i coś mi o nim powiedziała - czy jest ok, czy nie bardzo i jeśli nie to co mam robić, co jeść? Wdzięczna będe, bo póki co to jakoś się stresuję i nie wiem czy słusznie...

Kochana, norma jest do 140 nie wiem skąd ten lekarz wziął normę 148 :baffled: ja miałam wynik 144 i mam w 32 tc zrobić obciążenie 75g. Co do diety cukrzycowej to dziś się ten temat przewinął właśnie. Będziesz musiała sama zaobserwować to co na Ciebie najlepiej/najgorzej wpływa.
Zgadzam się z Koriander, założyłam właśnie temat https://www.babyboom.pl/forum/czerwiec-2010-f305/slodkie-czerwcoweczki-38507/ i wrzucę tam to co mam ad diety cukrzycowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, dziś było u nas ponad 15 st :-) Po pracy poszłam od razu do ogródka i zaczęłam wielkie sprzątanie, jutro mam zamiar skoczyć do ogrodnika po bratki i zasadzić w korytku przed wejściem do domu :-) Mam nadzieję, że będzie równie ciepło i do tego jeszcze słonecznie :-p
Zdec- dzięki za wieści od Ewuś, niech jej brzuszek szybciutko zmieknie i wróci do nas do domu!
Koriander- Twój obiadek brzmi dzisiaj pysznie! :-p
Lena- będę za 5 minut :-p

Lena to ja też się pisze na karpatkę, na malutki kawałeczek bo mam ograniczać węglowodany.
Kajdusia, poczekaj dołączę się do Ciebie będzie nam raźniej w drodze do Leny:-):-):-)

hehe, dziś było u nas ponad 15 st :-) po pracy poszłam od razu do ogródka i zaczęłam wielkie sprzątanie, jutro mam zamiar skoczyć do ogrodnika po bratki i zasadzić w korytku przed wejściem do domu :-) mam nadzieję, że będzie równie ciepło i do tego jeszcze słonecznie :-p
zdec- dzięki za wieści od ewuś, niech jej brzuszek szybciutko zmieknie i wróci do nas do domu!
koriander- twój obiadek brzmi dzisiaj pysznie! :-p
lena- będę za 5 minut :-p
czekam:):-d

Lena dobrze że mój mąż nie czyta o tych Twoich wymysłach kulinarnych słodkościowych:)
Bo ja w sumie piekarnika używam tylko do pieczenia mięsa na obiad;) Albo frytulek:)
A ty z tego co czytam to szalejesz z tymi pysznościami:)

Lena dobrze że mój mąż nie czyta o tych Twoich wymysłach kulinarnych słodkościowych:)
Bo ja w sumie piekarnika używam tylko do pieczenia mięsa na obiad;) Albo frytulek:)
A ty z tego co czytam to szalejesz z tymi pysznościami:)
Aniu to chyba z nudów mój mąż juz waży 110 kg;)

liliti-dobrze że wszystko wróciło do normy że skurczy nie ma pod kontrolą lekarzy napewno będzie wszystko ok:tak:
kpi-czyli ja też mam dziś studniówke:-D:-D:-D

niom ;) fajnie, od jutra tylko dwie cyferki ;)

Właśnie wróciłam ze spacerku z pieskiem i jestem strasznie zmęczona a łaziłam tylko 30 minut. Chyba mam słabą kondycję, albo to wina tego że od rana chodziłam po domu w obciążnikach na kostki (2,5 kg na każdą). W sumie to jestem ciekawa czy mogę chodzić z takim obciążeniem, ale jakoś nie mam kogo spytać.

jejku, a po Ci one na nogach?

czyli ja tez
super, bardzo sie ciesze

ciekawe, czy urodzą się jako astrologiczne bliżniaki??????

Kurcze jak tam czytam oi waszych perypetiach z ZUS to się ciesze że mi za wszystko będzie płacił zakład pracy i sam się męczył z ZUS :)

ja też w takich chwilach doceniam pracę w dużym zakładzie pracy ... pensyjka na czas i bezstresowo ;)

zdec pozdrow ewus bardzo mocno, niech szybko wroci do domku :tak: Dzieki za przekazanie wiadomosci!

czarna wiedzmo dobrze ze juz wyniki sie poprawiaja, a co do dietki, to sporo juz porad sie przewijalo dlatego polecam wam dziewczyny zalozyc osobny watek odnosnie cukrzycy :tak:

kpi tez sie wyspacerowalam, troche tlenu i slonka i od razu chce sie zyc prawda? :-D A jakie ciasto bananowe robisz ja mam jeden ukochany przepis ale jesli chodzi o banany jestem otwarta na wszelkie nowinki :-)

U nas dzis makaron z tunczykiem, oliwkami, kaparami pomidorem i zapieczony z serem, nie ma to jak wariacje makaronowe!

robię z przepisu na SMAKER.PL - pierwszy raz więc nie wiem. podaj swój przepis !

reklama
Czy Wy tez macie takie problemy z oddychaniem:szok: ja dotychczas miałam tylko jak leżałam na plecach:tak:a teraz ciągle:szok:oddycham na siłe:-(i zastanawiam się czy to normalne

Do góry