reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

A zapomnialam jeszcze wczoraj napisac,ze ptaszek nie odfrunął;-), wiec Tomaszek jest dalej Tomaszkiem i lezy głowka w dół. Wiec chyba całkiem naturalny mnie poród czeka, tylko,zeby nie bolało :confused:

reklama
A zapomnialam jeszcze wczoraj napisac,ze ptaszek nie odfrunął;-), wiec Tomaszek jest dalej Tomaszkiem i lezy głowka w dół. Wiec chyba całkiem naturalny mnie poród czeka, tylko,zeby nie bolało :confused:

Dobrze, że płeć bez zmian, ale bolec będzie. Mniej lub więcej - ale będzie. Pocieszę Cię, że wszystkie będziemy przechodziły ten ból :-) i jest on całkowicie do zniesienia. Poza tym ból porodowy szybko się zapomina.

witam przedpoludniowo

juz po sniadaniu i zielonej herbacie, dzis sie w koncu wyspalam

Ewela ja tez najlepiej na plecach spie, te kosci lonowe chyba mi sie rozchodza

Annecznik moj ojciec jest z tych co to uwaza ze rola faceta przy porodzie to cicho siedziec przy flaszce i opijac malucha a nie z zona na porodowce, pewnie tez bedzie chcial wnuka opic z tatusiem

Scorpioniczka my tez w weekend wpasowujemy kolyske do sypialni tylko planuje maluszka miec przy sobie do roku, strasznie boje sie tych dzieciecych bezdechow

dziewczyny a czy kupujecie dzidziusiom spiworki? tu sa bardzo zalecane, no i nie trzeba w nocy maluszka przykrywac

witajcie
widzę że żadna się nie rozpakowała przez noc;-):-) to dobrze

a ja dziś od rana mam mega nerwa, moja lala o 1 w nocy zaczęła koncert i tak płakała prawie do rana, jak udało jej się przysnąć na 10-15 minut to było dobrze i znów to samo, dopiero po nurofenie zasnęłyśmy przed 5 a po 7 już pobudka
tak że jestem mega niewyspana i czekam tylko aż pójdzie na drzemkę i a z nią bo mam dość
a jeszcze mój mnie z samego rana tak w...ł że mało, ech.... czasami coś chlapnie szybciej niż pomyśli, później oczywiście przepraszał ale co z tego
ja też będę dla niego równie milutka popołudniu, wiem że miał jakieś plany na wieczór, ale się jeszcze zdziwi:tak:

sorki że tak tylko o sobie, poczytałam co u Was ale jakoś nie mam nastroju do odpisywania, może później jak mi przejdzie

jestem, czytam i mimo wszystko życzę Wam miłego dnia

Większośc z Was pisze,że ma juz skurcze. Ja nic nie czuję. Owszem czasem coś się pojawi ale nie panikuję. Musze po prostu zwolnić albo połozyć się. Jeszcze za wcześnie na poród a zawsze pod koniec ciąży muszą być skurcze przepowiadające. Macica "stawia się" czyli przygotowuje do porodu.
W pon wizyta więc dowiem sie ile mała urosła i jak stan szyjki. Chciałam zacząć pranie dla małej ale pogoda fatalna więc poczekam aż pojawi się słoneczko. Podobno na przyszły tydz. Musze się z wszystkim wyrobić do 4 czerwca bo przyjedzie mój tata żeby zabrać mnie do domu. Czeka mnie long way to home..500km ale nie mam wyjścia. Damy radę:-)

co do śpiworków to wg mnie na początku nie ma potrzeby. Maluch 2-3 miesięczny się nie rozkopuje a jak będzie upalnie na dworze to można przykryc samym kocykiem albo kołderką. Ja planuję zakup w okolicy paż-list, czyli późna jesień/zima, wtedy zacznie się wiercić i będzie chłodniej

Ostatnia edycja:
Witam w ten pochmurny dzien i zimny;/

Ja mam spiworek na noc zeby maluda sie nieodkrywala , narazie tylko jeden ale jak sie sprawdzi to fajne w Ikei widzialam=)

Co do jazdy autem to bez problemu moge kierowac i pewnie tak zostanie do konca:) jakby co moj luby na prawko wiec bez obaw:)

Ja po 24 maja moge juz zaczac rodzic:) wtedy tez odstawiam leki wiec jestem ciekawa jak szybko mi pojdzie

Witam się porannie ;-)
Ja jeżdżę samochodem cały czas, wg potrzeb oczywiście. Moja mama nie jezdzi, a reszta pracuje więc jakby co to nie wiem czy się sama nie będę na porodówkę musiała zawiezc ;-)
Ja do kołyski pościeli nie kupowałam. Mam tylko prześcieradło na gumce i ochraniacz dookoła, a do spania różne spiworki - u moich koleanek się sprawdziły, bo sie maleństwo nie odkryje i nie trzeba biegać, sprawdzać i poprawiać. Na lato mam taki jeden cieniutki śpiworek z materiału jak śpioszki, a te na potem mam cieplejsze. Do wózka tez mi się śpiworek wygodny wydaje.
Ja teraz najbardziej się cieszę, że na szkole rodzenia uzyskałam informację, że jak w szpitalu dam oświadczenie (już przed porodem) że nie wyrażam zgody na zaszczepienie to oni to honorują i nie szczepią :-)

witam przedpoludniowo

dziewczyny a czy kupujecie dzidziusiom spiworki? tu sa bardzo zalecane, no i nie trzeba w nocy maluszka przykrywac

Ja dostałam od kolezanki,ale w tych pierwszych dniach najlepiej zawijac dziecko w kokon,zeby czulo sie jak w brzuszku u mamy- ponoc mniej jest płaczliwe,ale ile w tym prawdy niewiem. Trzeba bedzie sie w szpitalu połoznej zapytac co i jak

reklama
Zdecydowaliśmy, ze przez miesiąc czy dwa mały bedzie z nami w sypialni, więc wczoraj już sypialnię posprzątała, łącznie z oknami i firankami, tylko mebli nie przestawiałam, bo siły nie miałam tyle - za co oczywiście dostałam ochrzan od M. ;-), że wogóle o tym pomyślałam. Ale może w weekend M. poprzestawia mebelki i zrobimy miejsce na łóżeczko.

Jakbym o swoim facecie czytała :-) co bym nie chciała zrobić to słyszę "zostaw, idź usiądź" lub "Ty to lubisz mnie denerwować" :-) Zastanawiam się tylko czy to tak z troski o mnie czy o malucha żeby czasem jeszcze się na ten świat nie wybierał bo jego pokój nie gotowy :-)

Annecznik moj ojciec jest z tych co to uwaza ze rola faceta przy porodzie to cicho siedziec przy flaszce i opijac malucha a nie z zona na porodowce, pewnie tez bedzie chcial wnuka opic z tatusiem

Mój ma podobne podejście, ale był pod wrażeniem kiedy mój facet mu powiedział, że chce być przy porodzie :-) chyba mu trochę zaimponował troska o jego córeczkę :-) Jednak stwierdził że opiją zdrowie potomka kiedy mój wróci ze szpitala i trochę odpocznie :-D ach Ci faceci :-)
Ciekawe ile będzie jeszcze pępkowych zanim ja wyjdę ze szpitala :-)

Do góry