reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ja mam vitum kid, to jednocześnie witamina k i d. Ale wkurzają mnie te kapsułki, jak o tym przeczytałam to dopiero sobie zdałam sprawę z tego, że faktycznie bezpieczne to nie jest...
ooo, nie wiedziałam że jest 2w1 :no: ja podaję osobno K i D ale też z sercem na ramieniu żeby mi się kapsułka przypadkiem nie wyślizgnęła...

Ależ nasza mała dziś marudna...już rece nam opadają .....A wczoraj było tak pięknie...
mój Kamiś też tak ma..jeden dzień cudowny a drugi na odwrót...mały marudzący cały dzień...cóż, nie pozostaje nic innego jak zacisnąc zęby i przeczekać...

Ostatnia edycja:
reklama
gosiagro jaka piekna Majunia i jak cudnie sie usmiecha
moj Jas nie za bardzo lubi sie usmiechac, mam nadzieje ze nie bedzie ponurakiem

Koriander niezly chillout na kanapie:-)

zdec a ludzie jakos sie gapili jak karmilas na tym przystanku? ja ciagle jeszcze mam jakies zahamowania i na karmienie lece do domu
pewnie zmieni sie to jak pojde z malym gdzies dalej

ja tez jakoś nie mogę przy ludziach karmić, tym bardziej na ulicy, tyle zboczeńców teraz. Ostatnio musiałam na cmentarzu karmić, przy grobie babci Łukaszka, bo siuę wydarł a do domu daleko, ale przykryłam się pieluszką:)))

aqq- ja też mam dwa w jednym w kapsułkach i daję z mlekiem na łyżeczce, nie szkodzi, że nie wszystko wleci do buzi, przy podawaniu z kapsułki, też dziecko może wypluć przecież

agi u mnie tez w kratke- raz dobrze, na drugi dzien maruderek sie włacza, najgorsze są dla mnie noce, bo brak snu u mnie równa się z depresją:((((

a to my dzisiaj

witam

musze polecic sposob Katarzynyjanieckiej herbata z kopru wloskiego z herbapolu u nas dziala ( oby nie zapeszyc) u nas na razie po kolkach dzieki Kasiu !!!! kupilismy tez infacol i wtedy kiedy dawalismy tez dzialal

Kip Gosiargo Ita dzieki za kciuki juz po badaniu i wszystko jest w porzadku :))

Paula a moze poszukaj glebokiego wozka na allegro albo w komisach tanszego uzywanego w dobrym stanie, moglabys go zostawic u mamy, albo ktos ze znajomych ma a nie uzywa moglabys pozyczyc

Cobra piekny suwaczek :))

Gosiargo napisz na co wkoncu szczepilas i ile bylo ukluc, a Majeczka przecudna a jak sie usmiecha :)

Zyrafka to Wam smyk urzadzil rocznice :)) a dzis pieknie razem wygladacie :))

Lena nie wiem czy wedzone ryby mozna ja jem takie przyduszone i jest ok ale Ty jesz schabowe i golabki wiec chyba nic Ci nie grozi

Aqq ja daje na lyzeczce bo dolewam jeszcze cebionmuliti do tego pare kropel mleka a maly robi taka mine ze normalnie mowi a fuj co mi tu dajesz :))

Co do publicznego karmienia karmilam juz w parku tak jak Zyrafka troche sie okrywlam pieluszka. €
Jak bylam na macierzynskim z Olem to po nocach ( tylko jak maz byl w pracy !!!) wydzwanial do mnie jakis zbokol , jak dostalam smsa zeby sie umowic w parku i glupia myslac ze to jaks kolezanka odpisalam ze nie moge i zaproponowalam oinny termin , dostalam opieprz od wszystkich wokolo. Zaczelam mysle i w koncu mialam tak ze jak wychodzilam to sie rozgladalam wokolo i wszedzie widzialam zbokoli

My po badaniu jak pisalam wszytsko ok a dzien pieknie przespany nawet bylam na zkupach i dogralam w kosciele chrzest , my chrzcimy 4 wrzesnia , ubranko po Olafku czeka byl w tym samym wieku wiec bedzie ok.

Z tymi kapsułkami to faktycznie trzeba uważać, ale najgorzej jak się ma osobno te witaminy, u mnie pierwsza bez problemu, gorzej z drugą bo już mam rękę tłustą od tej pierwszej. Ale teraz mam już k+d razem i nie ma problemu.
Dziewczyny na kolki jest jakiś taki wynalazek SkandProjekt - WINDI - Start tylko nie mam pojęcia czy to skuteczne? I chyba poradziłabym się lekarza czy coś takiego w ogóle można stosować.
Chcę dla dzidzi te szczepionki skojarzone żeby jak najmniej ukłuć, a ona już miała 3 razy krew pobieraną;-(bo cały czas żółtaczka się utrzymuje, buuuu. I to dzisiaj aż do 3 fiolek, myślałam że tam zjadę pod kozetkę:-(
A któraś pisała o recepcie na szczepionki - jest faktycznie duża różnica w cenie?

u nas noc spokojniejsza niż poprzednia- mały nie stękał aż tak bardzo, a po Hippie koperkowym zaczął w końcu bączki puszczać, więc pewnie pomaga :)nawet się wsypałam :) pogoda póki co taka w miarę, więc pewnie znów pół dnia na spacerze spędzimy :) miłego dnia cioteczki:-)

a do gina idę 6 sierpnia brrrrrrrrrrrrrr ale za to teraz już raz na pół roku a nie co 2-3 tyg :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

noc była bardzo spokojna:-), takie szczepienia to ja lubię:tak:, co prawda miała stan podgorączkowy 37,6, ale po jej zachowaniu nie było tego widać, wiec nic nie robiłam i już temperatura jest w normie:)

Agi78 - będzie ci ciężko bez Pawła, ale na pewno dasz rade!
zdec- jestem jak najbardziej za wózkowym spotkaniem:-D
Milka - fajnie, ze wszystko ok:tak:. My szczepimy skojarzona 6w1, zapłaciłam za to 223 zl, wczoraj było jedno ukłucie a zaszczepiona została na WZW typu B, krztusiec, błonica, tężec, poliomyelitis oraz HIB
zyfaffka - pięknie wyglądacie:tak:, pierwsze zostawienie to zawsze stres, ale mąż na pewno da radę:tak: tym bardziej, że wychodzisz na krótko, trzymam kciuki:-D
ewela- ja jeszcze u gina nie byłam, jakoś tez nie mogę się zebrać

Dziewczyny,a byłyscie juz u gina na kontroli? Bo ja jeszcze nie, normalnie nie mam kiedy sie do niego wyrwac :/

ja ide w piatek...

ja idę w środę i stresuję się zostawieniem małego:(((pierwszy raz i pierwszy raz będę musiała pokarm odciągnąć, mąż jeszcze bardziej chyba się stresuje

a nie mozecie isc razem?

Z tymi kapsułkami to faktycznie trzeba uważać, ale najgorzej jak się ma osobno te witaminy, u mnie pierwsza bez problemu, gorzej z drugą bo już mam rękę tłustą od tej pierwszej. Ale teraz mam już k+d razem i nie ma problemu.
Dziewczyny na kolki jest jakiś taki wynalazek SkandProjekt - WINDI - Start tylko nie mam pojęcia czy to skuteczne? I chyba poradziłabym się lekarza czy coś takiego w ogóle można stosować.
Chcę dla dzidzi te szczepionki skojarzone żeby jak najmniej ukłuć, a ona już miała 3 razy krew pobieraną;-(bo cały czas żółtaczka się utrzymuje, buuuu. I to dzisiaj aż do 3 fiolek, myślałam że tam zjadę pod kozetkę:-(
A któraś pisała o recepcie na szczepionki - jest faktycznie duża różnica w cenie?

my jeszcze sie zastanawiamy ale chyba podzielimy szczepienia (jesli szczepic bedziemy) na wiecej w odstepach czasu,
wydaje mi sie, ze taka duza dawka to zbyt duzo dla takiego maluszka ...

[

reklama
Do góry