reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Na moje to chyba warto w takie cos zainwestowac, ja mam mate edukacyjna tiny love z roznymi gadzetami, muzyka mozarta i jakimis melodyjkami, swiatelkami itp. Kolezanki z troche starszymi maluszkami bardzo ja sobie chwala, mysle ze dla dzieciaczka to spor frajda tak sobie polezec i pogadac z zabawkami :-) U nas jeszcze za wczesnie zeby oceniac efekty ale mala juz lubi sobie na macie polezec bo ja sie klade razem z nia i cwiczymy podnoszenie glowki (ona, nie ja):tak:

Co do nosidelka to mam bardzo podobne firmy Bjorn Borg ale czekam z uzyciem az mala zacznie sama trzyac glowke (chociaz tam niby jest wkladka podtrzymujaca glowke, ale jakos w to nie wierze). Przyda sie pozniej na szybkie zakupy :tak:

Katarzynajaniecka juz kiedys ktos pisal ze slodycze powoduja bol brzucha a sie o tym dzis przekonalam... ostatnio ograniczylam slodycze, wczoraj zjadlam czekolade wieczorem i juz dzis bolal brzuszek

Agast u mnie przeszlo a uzywalas czegos poza masciami ??

Anecznik ostatnio mysle ze nasze dzieciaki niespia nie tylko z powodu pogody czy brzuszkow tylko z tego powodu ze sa coraz bardziej swiadome i coraz wiecej rzeczy je rozkojarza i nadmiar wrazen nie pozwala zasnac

Karo zdjecia super

Ewelinka to zdjecie na rogaliku jest urocze

Koriander co z oczkiem cos Ci zalecili u nas tez sie sprawa ciagnie przepisana neomecyna jest trudna do aplikacji i chyba dlatego nie pomaga tak jak powinna. A dziendoberkowe zdjecie udalo Ci sie zrobic

Kasiek glowke na wznak dzieci powinny utrzymywac ok 4 -5 miesiaca. erykowi czasem sie udaje ale tylko chwile

Yoshe wyma****e :)) a juz najbardziej sie wuje na rekach czasem mowimy na niego ratlerek :)

Gosiargo fajna sesja wogole dzis dzien fotograficzny

Ewela dorodny Tomcio :))

Elizka 6 kg ?? ile wazyl jak sie urodzil ??

Lencja slodki krasnal. Ja klade miska do lozeczka czasem zasypia sam czasem trzymam reke wokol glowki chyba mysli ze jest na ramieniu przy cycu i tez zasypia, smok tez sie czasem przydaje

myślałm, że w nocy zawału dostanę: wstaję a mały w łóżeczku w poprzek leży, sam się zsunął do połowy łóżeczka i jeszcze w poprzek przekręcił, że się zsunął to rozumiem, bo ma pod materac klinik podłożony (ze względu n ulewania położna doradziła), ale że jeszcze w drugą stronę się przekręcił? zdolniejszy jest niż myślałam, a ja go na wersalce nieraz samego zostawiałam............. chyba czas zmienić nawyki

myślałm, że w nocy zawału dostanę: wstaję a mały w łóżeczku w poprzek leży, sam się zsunął do połowy łóżeczka i jeszcze w poprzek przekręcił, że się zsunął to rozumiem, bo ma pod materac klinik podłożony (ze względu n ulewania położna doradziła), ale że jeszcze w drugą stronę się przekręcił? zdolniejszy jest niż myślałam, a ja go na wersalce nieraz samego zostawiałam............. chyba czas zmienić nawyki

moja też tak ma :) to właśnie przez ten spad :)

Hejka!
U nas nocka cała przespana :) Od 21 do 5 rano. Potem cyc i sen do 8:) Kochane dziecko. Starszą dzisiaj sprzedalam do babci i cieszy mnie to bardzo bo wczoraj mi strasznie uprzykrzała zycie ;/

Milka- tylko maści uzywałam a TY czegos jeszcze??

Dzień dobry
znowu mniej sie odzywałam, ech.... jak Wy to robicie że macie czas na BB
ja to czytam jedynie podczas karmienia małego tak z doskoku a na odpisywanie czasu już brakuje
u nas wakacje się skończyły, mój już wrócił do pracy i niestety przez 2/3 dnia jesteśmy sami, ewentualnie moja mama do nas wpada bo jeszcze na urlopie jest
a co z tym związane wprowadzamy nowy porządek dnia ale nie jest łatwo z dwójką
na szczęście mały jest bezproblemowy, je i śpi jedynie wieczorem przed kąpielą ma dłuższą chwilę aktywności kiedy wymaga towarzystwa:tak: za to córcia nadrabia i czasami miałabym ochote wysłać ją gdzieś na pół dnia jak najdalej od siebie:-(
mam nadzieję że jej to przejdzie bo mimo że każdą wolną chwilę poświęcam dla niej zabawa rysowanie itp to efekty są marne i mam wrażenie że lala z każdym dniem wymaga więcej uwagi

co do wagi, my byliśmy kontrolnie w przychodni w poniedziałek i w ciągu 2,5 tygodnia mój syneczek przytył prawie 1200g :szok: szok waży już ponad 4,5 kg i to wyhodowany na maminym cycu

wczoraj widziałam dzień fotkowy był wszystkie maluszki cudowne i jakie dzielne podczas szczepień
ja też muszę chyba wrzucić jakieś nowe mojego

i to by było na tyle bo syrenka alarmowa się włączyła że pora na karmienie

My już po wizycie u lekarza i pierwszym szczepieniu, nie było źle tylko jeden pojedynczy krzyk a potem znów mały poszedł w kimono :-D

Waży już 5900 czyli mniej niż się spodziewaliśmy, ale i tak sporo :-D

Niestety lekarka stwierdziła że Kamil ma śladową skazę białkową :-:)-:)-( tak mnie zatkało że nawet jej się o szczegóły nie wypytywałam. Nie wiem jak do tego doszła oglądając główkę, uszy i osłu****ąc. Sobie teraz siedzę i czytam co to jest ta śladowa skaza. Oczywiście mam dietę bez mleczną i mleko zostało też zmienione na Nutramigen.
Dodatkowo dała skierowanie do poradni neonatologicznej, niby dlatego że miałam cukrzycę ciążową, może bym uwierzyła że to jedyny powód gdyby nie fakt że o cukrzycę zapytała się dopiero po wypisaniu skierowania :-( zobaczymy co tam powiedzą.

reklama
Anecznik- skaze białkową najłatwiej ocenic po uszach. Pęka skórka za uszami lub jest bardzo wysuszona i jeszcze w jednm miejscu na małżowinie ale nie wiem jak opisac dokładnie gdzie;/ Jak sie konczy ucho to całamałżowina jest taka jakby zawinięta to własnie w tym zgięciu tez czasem pęka.
No i gratuluje pokaźnej wagi!

Do góry