reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

u nas noc srednia albo maly ma katar albo siedzi gdzies uparta koza :)) w kazdym razie wstawal przez to po 24 okolo 3 i po 6

Wymyslilismy z Olafem fajna zabawe dla Ercia kladziemy go na brzuchu i puszczamy przed nim jezdzace zabawki np lokomotywe Thomasa, Ercio kreci glowa za nia i super sie usmiecha a do tego super cwiczy miesnie :))

Milego dnia :-)

reklama
A no właśnie,Wasze dzieciaczki ładnie trzymają już prosto głowę??? A leżąc też w górze mają???
Bo Alanek na rękach to nawet ładnie trzyma główkę,ale i tak trzeba pilnować,a leżąc to dopiero od ostatniego szczepienia bo lekarka pokazała mi że trzeba na karczku troszkę ponaciskać,albo leciutko poszczypać żeby dziecko wiedziało że tam są od tego mięśnie,no i faktycznie działa...Ale utrzyma narazie ok 5sekund

kochana a dlaczego??

bo juz mnie wkurzałą na nasza klasa, a weszłam na konto mojej pseudo tesciowej i wiecie ,ze jedza usunela ten moj komentarz - pewnie jej sie głupio zrobiło :crazy:.Ale tak czy siak to ja z nia pogadam, bo w koncu w nk jest tak,ze oni moga wykorzystac zdjecia do reklamy portalu prawda? A ja sie nie zgadzam,zeby moim kosztem dziecko bylo reklamowane .

trzecia...

no moj trzyma głowke prosto,ale jeszcze potrafi mu poleciec

waży 6010 i ma 64 cm

doła mam, płaczę, bo mnie znów wpędziła w ogromne poczucie winy, nawet zrobiłam ten bebilon i chciałam podać po cycku, ale za chiny nie chciał, odłożony do łóżeczka zasnął w 3 sekundy

czy gdyby był chory to by spał kilka godzin ciurkiem w nocy? czy po jedzeniu bawiłby się pogodnie i uśmiechając się? ja chcę dla mniego jak najlepie a tekst, że niedługo mi dziecko zniknie, nie dość, że mi ogromną przykrość sprawił to jeszcze w poczucie winy wpędził... ja na prawdę kocham mojego Fifulka i oddam wszystko co mam aby zapwenić mu szczęście i zdrowie

już się nie mogę doczekać jutra, mamy prywatną wizytę i martwie się co ta pani nam powie

ile czasu Wam zajmuje karmienie cycem? Fifi possie jednego 3-5 minut, beknięcie i drugi cyc
ona mi powiedziała, że to nie dobrze jak z dwóch na jedno karmienie je- bo powinien z jednego... że pewnie mu sama woda leci a nie treściwy pokarm........

przepraszam, że tak marudzę ale mam mega doła

Hejka,
podczytuję Was, ale pomyślałam, że się odezwę ;-)

Kasiu, mój Szymek był ważony 2 tygodnie temu, czyli w podobnym wieku co Twój maluch i ważył 5830g. Z centyli wychodzi co prawda wychodzą dolne granice, ale lekarka nic nie wspominała o groźbie zniknięcia ;-)
A mój w większości jest na mleku sztucznym, moim ściągniętym to właściwie popija tylko, a ilość mleka jaką wypija w ciągu doby nijak się ma do tego co na puszce piszą, według puszki powinien dużo więcej. Ale 1) wiem, że jak jest głodny to potrafi głośno się o to upomnieć ;-) 2) jak on zje te swoje 90 ml (według puszki powinien 120-150) i nie chce więcej to nie ma siły, żeby mu więcej wcisnąć.
Z Twoim małym na pewno wszystko jest ok! Ważne, że przybiera, jest radosny, śpi dobrze. To ta lekarka ma jakieś problemy z głową.

pozdrawiam

czwarta?
mój też trzyma ale nie za długo no i nie lubi leżeć na brzuszku .
Dzisiaj szczepienie ciekawe jakbędzie tym razem

Witam :-)
U nas dzisiaj nocka przepiekna aż byłam w szoku, Kacperek zasnął o 20 potem pobudka o 4 i potem o 7 normalnie pierwsza tak pieknie przspana noc bez żadnych stekań wiercenia...ach żeby tak już zostało

A Ty karmisz piersią? Ja jeszcze nie dostałam @

Czy ktoś na forum też jeszcze nie miał okresu?

ja też jeszcze nie miałam @

Dziewczyny nie jestem przesądna więc pochwalę się- moje dziecko właśnie zasnęło samo tzn. z pieluszką przy buzi i nawet bez smoka, smoczek wypluwał. Najpierw dałam cyca, przy cycku nie zasnął, położyłam go do łóżeczka usiadłam na kanapie obok i czekałam, pokręcił się postekał cichutko, possał piąstkę i zasnął. Mam nadzieję ze nie na krótko:)

Zyrraffko wielkie gratulacje dla maluszka ;-) i jeszcze wieksze dla ciebie :-)

piąta :)

zyrafko- bardzo sie ciesze ze syneczek pięknie zasnął. Dlugo spał???

Kasiu- ta lekarka to jakaś psychiczna jest. Pewnie dostaje prowizje od Bebilonu czy tam Nutrici ;/ Fifi to zdrowy, śliczny chłopczyk!!!!!!!!!!!

ewela- bazczelna ta teściowa Twoja!!!!!!

iwka- Jagoda nie bardzo na brzuchu lubi lezec, chwile potrzyma głowke a potam opuszcza i trzyma na piąstkach :) Jak jest na rękach to trzyma sztywno.

Sprzedałam wczoraj swoje stare auto i bardzo sie ciesze bo problem z glowy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry