reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witam się wieczorową porą,
mój niejadek już śpi, oczywiście kolejny dzień bez jedzenia oprócz cyca, ręce już mi opadają i nie wiem już co robic by jadł. To już piaty dzień praktycznie tylko na cycu, od czasu do czasu chrupka, góra 5 łyżeczek zupki. Sama skóra i kości, jak tak dalej bedzie tochyba sie załamie bo już mnie głowa z tego wszystkiego boli.. już tak urozmaicam a on zaciska dziąsła i koniec jedzenia. Przez to ze ciągle na cycu, laktacja się ruszyła i mleka napływa że aż cycki bolą.

lena gratuluje ząbka, a ja wciąz czekam na tego pierwszego
zdec dobrze ze babcia ma się dobrze, zdrówka dla męża! powodzenia jutro, trzymam kciuki by wszystko było dobrze!
Perfecta a jak sie opukuje dziecko?? pisałaś komuś wczesniej by opukiwała, mój mały chory i może by mu pomogło

Wszystkim dzisiejszym, wczorajszym i jeszcze przedwczorajszym miesięczniakom najlepsze życzonka, samych radości!!!

Kiedys KasiaJ napisała bardzo dokładną instrukcję , bo ja to po swojemu:) i nie wiem czy to dobrze robię . Nie chciałabym zaszkodzić może Kasia?:)
Co do olbasa to oczywiście do bezposredniej inhalacji jest od 3 lat ale my stosujemy to tak jak napisałam na środku pokoju stawiamy , nawet nie przy łóżeczku:) Oczywiście trzeba uważać na alergie ewentualne ale najlepiej wydaje mi sie sprawdzić w godzinach porannych tak by obserować czy nie zaszkodzi.

ja się zaraz w muzułmańską kozę przeistoczę i też będę wyła eeeeeeeeeeeeeeeee

zrypany koniec roku, początek nowego jeszcze gorszy, całe moje życie jest do d.........

Kasia, każde kłopoty mijają, złe samopoczucie też:) Na poprawę humoru (wracając do muzułmańskiej kozy): Muzułmański aktor roku - Joe Monster

Na pocieszenie roku dodam, że mój koniec i początek roku również był moooooooocno zrypany, meeee ;-) Trzymaj się!

Witajcie,

Trzęsę portkami przed jutrem:( Chyba wolałabym żeby to jednak nie było już jutro.... do tego stary ma grypę, chodzi w maseczce po domu, ale nie wiem ile to da:( Popołudniu dlatego z małą wybyłyśmy na zakupy do Magnolii...
Babcia po operacji, ponoć ma się dobrze... w pracy kocioł... masakra:( A ja nie wiem w ręce wsadzić, a i tak nie chce mi się nic robić.

Będzie dobrze,trzymam kciuki, a nie masz możliwości wygnania starego do rodzinki na kilka dni?

mi_mi - właśnie skończyłam pić maślankę truskawkową z robaczkami i zobaczyłam Twojego posta:-D
edit: i zobaczyłam, że w międzyczasie robaczki nawiały...;)

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie z innej beczki ale wydaje mi się ,że bardzo istotne.
Dzisiaj Jasiu się uderzył i tak płakał,że mi się zaniósł ( Ola tak nie robiła) i nie łapał oddechu. Klepałam go po plecach, ale nic. Trwało to dobre kilkanaście sekund. CO SIĘ POWINNO ROBIC W TAKIEJ SYTUACJI???

Dzisiaj Jasiu się uderzył i tak płakał,że mi się zaniósł ( Ola tak nie robiła) i nie łapał oddechu. Klepałam go po plecach, ale nic. Trwało to dobre kilkanaście sekund. CO SIĘ POWINNO ROBIC W TAKIEJ SYTUACJI???

podobno powinno się dmuchać dziecku w buzię, głaskać i przytulać, żeby się uspokoiło, ale ja nigdy nie miałam takiej sytuacji

Z tego co pamiętam i raz to stosowałam to dmuchnąć dziecku w buzię. Hania mi tak kiedyś zrobiła, prawie zawału dostałam

Witam was wieczornie,
Niestety nie odpisze, bo sie strasznie źle czuje - mdłości caaały dzień, zawroty głowy, słabo mi...na szczeście mój mąż dzisiaj został w domku i mi troche pomógł przy Krystianku.
Tak się cieszyłam, bo Krystianek dzisiaj zasnął ładnie o 19 i się nie obudził o 21, ale niestety słychać, że marudzi sobie w łóżeczku, wiec nici ze spania :/

Ostatnia edycja:
reklama
dla dzisiejszych małych soenizantów - najserdeczniejsze życzenia :)
nadrobiłam cały 38 stron
mnie też dopadł kryzys 8 iesiąca - w tym tygoniu już nie dawałam rady, mała i ja chore do tego małej wychodzą 2 górne jedynki - jedna juz jest
tak zazdroszcze Wam że macie przy sobie rodziców bądź kogoś do pomocy - czasmi myśle żeby to wszystko zostawić i wracać do Pl
cały dzień jestem z małą nawet nie mam możliwości żeby iść do pracy, mąz najwcześniej w domu to jest o 6 ale najczęściej to o 19/20 a mała o 20 już umyta/najedzona/wykąpana i najlepiej żebym czekała z cieplutkim obiadkiem
cały tydzien syf w domu - no ale trudno, za tydzien przylatuje rodzice - mam nadzije ze mała sięnie będzie bać bo mam zamiar wyskoczyć na małe zakupowe szaleństwo
przepraszam ze sie tak wyzaliłam
dziś już było lepiej mąż był szybciej i wykąpał małą - oczywiście ja musiałam asystować, ale to i tak dla mnie duża pomoc

mój mały diabełek
SDC15147.jpg

Do góry