reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam sie i ja :)

Milusia - GRATULACJE :) Ale u Ciebie wszystko teraz szybko sie dzieje :) Najważniejsze, że jesteś szczęśliwa :)
olavip - super brzusio :) fajnie wygląda :) i Jagódka też śliczna :)
Żyrafka, Kasiulka - nie moge znaleść fotek z waszymi brzuszkami :(
eagle, zyrraffka - ja też bałam się najbardziej rozłąki z Krystiankiem, ale okazalo sie, że ja to przezyłam bardziej niż on :p Raz widziałam go ze szpitala na Skypie, ale za bardzo sie nie przejmował, ze mamy nie ma (byłl tata i babcia).
Zyrafka - a z kim zostanie Łukaszek podczas porodu? Bo z tego co pamiętam, to nie masz za bardzo nikogo do pomocy??
Milka26 - ja mam z moim tak samo - w pon. odstawiony antybiotyk, a w piatek 38,4 gorączka...nie mam pojecia co to :(
olavip - moim zdaniem to wszystko zalerzy od psychiki i dojrzałości. Niestety jednak znam kilka przypadków, gdy dziewczyna zaszła w wieku 18 lat i po prostu nie była gotowa na dziecko...mam tez kalerzanke, która ma 28 lat i byłaby masakra, jakby miała wpadke, bo absolutnie jest nie dojrzała (zresztą sama to wie). Po prostu ludzie uogulniają, ale coś jest w tym, że jak jest się młodszym, to myśli się o imprezach, facetach itp, a w wieku późniejszym o stabilizacji i dzieciach. Nie możesz brać tego do siebie, bo najwyraźniej dojrzałaś do roli matki i możesz być 1000 razy lepszą mamą niż nie dojrzała 30/40-stka.
zyrraffka - apropo wolnego, to ja juz dawno na Twoim miejscu siedziałabym w domku :p
milusia21 - fajna data :) wrzesien :) U nas z kamerowaniem było tak, ze znajomi kręcili naszą kamerką...wystarczy poprosić jedną lub dwie osoby, zeby kreciły na zmiane. Potem ja przerobiłam filmik w specjalnym programie, dodałam komentarze, zdjęcia itp. i mamy super pamiątke. Filmik trwa 1 godz, ale sie go bardzo przyjemnie ogląda. Nie ma dłurzyzn, przez pół filmu wszyscy goście po kolei składają życzenia (na śmiesznie, szczególnie, że mieliśmy prawie wyłącznie osoby młode na weselu). Oglądaliśmy ten filmik chyba z 20 razy :p
Perfecta - super, ze tak odpoczełaś :) i masz bardzo zdolnego synka!!
Dzięki za zainteresowanie chłopakami - niżej odpisuje :)
eagle - piękny brzusiuś :)

U nas niestety bez zmian - Michałek charczy, kaszle i ma katar, a juz konczy antybiotyk, Krystianek był juz zdrowy, w piątek dostał zaświadczenie od lekarza, że może iść do żłobka, a wieczorem gorączka :( Utrzymuje sie juz 3-ci dzień. Dzisiaj dzwonie do lekarki, czy by sie zgodziła na wizyte domową, bo nie wyjde z dziecakami, zeby przeziebily zapalenie oskrzeli..
Juz mamy dosyć choróbska - od miesiaca non stop choroba w domu...
Z dobrych rzeczy, to Michałek już ładnie je z butelki, ja się w końcu zmieściłam w moje normalne staniki, i w sobote na jeden dzień jedziemy z mężem do hotelu ze spa wypocząć sobie (z okazji walentynek). Strasznie potrzebujemy już tego wyjazdu - musimy odpocząć psychicznie i chociaż jedną noc sie wyspać, bo nie pamiętam kiedy mieliśmy całą przespaną.
Denerwuje sie też troche pracą - jestem na zasiłku macierzyńskim do konca miesiąca, a juz pracy szukam od ok. 3 miesiecy i lipa...miałam tylko 2 rozmowy...no nic...mam jeszcze miesiąc.

Miłego dnia wszystkim :)

reklama
Cześć dziewczynki
Żyrafko- dużo dużo szczęścia, miłości, zdrówka, apetytu Łukaszka i pięknych beztroskich chwil w nowej powiekszonej rodzinie!!!
olavip- ja też nie widzę wytłumaczenia dla tej dziewczyny, myślę, że są osoby, które jej bronią, bo znamy już jej twarz i to tak jakby trochę już nasza "znajoma",więc na siłę ludzie szukają jakoegoś wytłumaczenia, próbują bronić ją jej strachem, niedojrzałością itp. Pewnie za kilka godzin poznamy wyniki sekcji....
Żyrafka- będę bardzo wdzięczna....
milusia- koniecznie kamerujcie!!! My bardzo lubimy wracać do tych chwil, natomiast nie masz pojęcia jakie to przeżycie dla pięciolatka zobaczyć ślub rodziców :-D... Albo "zatrudnijcie" różnych znajomych każdy trochę nagra, później wszystko pozgrywajcie na jeden dysk i kiedyś kiedyś w wolnej chwili sobie pomiksujecie, wyjdzie na to samo, a nawet lepiej:tak:
gosiagro- zdrówka
Perfekciunia- jestem w szoku jakiego masz bystrzachę w domu, Gosia też liczy- tsi, tsi tsi:-) Super, że spedziliście taki fajny czas!!! Wstyd się przyznać, ale barszczyku jeszcze nie robiłam, niestety na razie Gosia go nawet nie spróbuje :-( Ona nie tyka żadnych papek, żadnych dań, żadnych kilkuskładnikowych obiadków, jeżeli czasem coś je to musi to mieć postać stałą i musi to być tylko to.... np. lubi zielony groszek konserwowy, ale kremu z groszku już nie ruszy, groszku w sałatce też.... o barszczyku jednak pamiętam i w czasie ferii na pewno zrobię dla reszty rodziny :tak:
eagle- piękny cudowny brzusiaczek!
iziatcz witaj :-)
lena- u nas też straszny mróz...
nadika- u nas na razie od rana pół butli mleka....:no:
Asnecja- dużo dużo zdrówka dla chłopców! No i powodzenia w szukaniu pracy! A szukasz czegoś konkretnego?

Cześć dziewczynki
Asnecja- dużo dużo zdrówka dla chłopców! No i powodzenia w szukaniu pracy! A szukasz czegoś konkretnego?

Szukam czegoś takiego jak online marketing manager, kierownik sklepu internetowego, czy czegoś takiego...

Chciałam kupic Gai teletubisia polecacie jakiegos??

Mój Krystianek to nawet nie wie co to za bajka :p

no to już jestem, wyniki jutro, gin też, zobaczymy co tam się u młodego dzieje:tak:

zyraffka wszystko będzie dobrze a poki co nie zamartwiaj się porodem masz jeszcze dużo czasu i
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

nadika zdrówka dla Ciebie i cierpliwości do niejadka, ja miewam podobnie z Asią, ale wiem że z głodu nie umrze bo jak chce to potrafi sama sie upomnieć o jedzenie, za to Tomek całkowite jej przeciwieństwo je 3 razy więcej niż ona
ha ha co do moich kg to miesiąc temu było już prawie 19 na plusie, ciekawe ile sie jutro pokarze

Julia tak myślałam, a nie boisz się że do tego czasu spodoba Ci sie gdzies coś innego?

mamaKubulki
fajnie że wypad udany

Kajdusia hmmmm poród w domu, nigdy o tym nie myślałam bo chyba mimo wszystko dla własnego komfortu bezpieczniej czułabym się w szpitalu tak w razie W, w sumie poród porodowi nie równy i rożnie może być a dwa małe mieszkanie w bloku to chyba niezbyt odpowiednie miejsce żeby sobie pokrzyczeć przy skurczach i co ja bym zrobiła z dzieciakami gdyby akcja miała miejsce w nocy? nie tej opcji raczej nie biorę pod uwagę
widziałam foty na zamkniętym świetne Piotruś pirat słodki a Gosiaczek rewelacyjna jak zawsze
moja miała bal w przedszkolu w czwartek ale w godz dopołudniowych i nawet zapomniałam się zapytać czy mięli robione jakieś fotki

Milka a dziękuje oboje całkiem dobrze, trzymamy kciuki za odcycanie

Olavip kochana nie przejmuj się tak tym bo teraz to Ci naprawdę to nie potrzebne, ja tam nie uważam że to kwestia wieku matki, że niby młoda to zła itp, to raczej kwestia dojrzałości, podejścia do macierzyństwa równie dobrze nastolatka może być świetną mamą jak i 30-40 latka bardzo kiepską, a niestety znam taki przypadek laski która zaszła w ciąże ok 30 i to jaką jest mamą pozostawia wiele do życzenia ale to inna historia
a jak Ty się miewasz? wybraliście już jakieś imię dla malucha?

milusia fajna data, co do kamery hmmm ja bym chyba wolała dołożyć do super profesjonalnego fotografa tak żeby mieć foty nie tylko z uroczystości czy przyjęcia ale cały reportaż przedślubny ( tak się to chyba nazywa z przygotowań w dniu ślubu - niektórzy robia naprawdę rewelacyjne) plus super sesyjka w plenerze
a kluczowe momenty z kościoła czy imprezki może nagrać ktoś znajomy czy z rodziny napewno znalazłby sie ktoś kto dysponuje sprzętem i umiejętnościami

Gosiagro zdrówka dla Ciebie, wracaj do nas szybciutko bo jakoś dziwnie tu bez Ciebie

Perfecta cieszę sie że tak wypoczełaś u mamy, chyba każdemu czasem taki urlopik potrzebny, ale nie opuszczaj nas już nigdy na tak długo;-) Jasiek zdolniacha nic tylko pogratulować

izia dobrze że już w domku cało i szcześliwie, ale szkoda że tak krótko, a co to za rehabilitacja, nic nie wspominałaś, chyba że ja przeoczyłam?

Asencja zdrówka dla chłopaków przede wszystkim

ot i tyle bo na więcej mi dzieciaki nie pozwolą więc ide ich spać położyć i zaglądne później

Lena- a chcesz koniecznie maskotkę Teletubisiów? Bo jeżeli chodzi o zabawkę to ja polecam ten domek http://allegro.pl/domek-teletubisiow-teletubbies-i2093648490.html Niestyety nowego nie dostaniesz, chyba już go nie produkują, u nas sprawdził się super- najpierw ulubiona zabawka Piotrka, później przez długi czas Gosi....
eagle- ja też bym się nie zdecydowała na poród w domu, ale zawsze warto przynajmniej przez chwilę rozważyć, czytalam ostatnio artykuł o porodzie z punktu widzenia dziecka i żałuję, że nie czytałam go przed moimi porodami, spróbuję znaleźć ten artykuł i wam podrzucę- bardzo ciekawy...
Asnecja- to trzymam kciuki za znalezienie dobrej pracy!

Przeczytałam własnie, że patolog jak zdjął czapeczkę Madzi to nie znalazł żadnej krwi, ani innych zewnętrznych obrażeń....:-:)-(ehhhhh

Eagle powiem tak podoba mi sie wiele sukien ale ta zobaczylam jako pierwsza przed szukaniem SUKNI (stalam na swiatlach i zobaczylam salon i ta piekna suknie) szybko zdjecie zrobilam:) i powiedzialam sobie ze taka chce do slubu=) chyba cos w tym jest... bo po przymiarce jestem nadal na wielkie TAK!!! a wiecej po salonach niemam zamiaru chodzic;p zreszta jakby co mam czas do czerwca bo wtedy ide popisac umowe i zaczna szyc wiec..:)

Kajdusiu gdzie to czytalas? podaj linka

zyraffka-sto latek!
eagle-ale duży brzuszek super:tak:
milusia-nagranie na kamerze to super sprawa my np czesto ze znajomymi robimy sobie wieczory i ogladamy wesela akurat wczoraj byli znajomi ogladaliśmy ich wesele z przed 3lat dzieci tańczyły w rytm weselnej muzki , najlepsze sa te z przed paru lat inna moda i wogóle smieszne zachowania gości weselnych smiechu jest zawsze co niemiara

Kurcze z tą Madzia to mi się tez wydaje że zostawiła ją żywa pod gruzem no ale zobaczymy

reklama
Do góry