reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

asencja- strasznie Wam współczuję!! Mam nadzieję, że wszystko będzie już donbrze, duzo zdrówka!

kahna- dzięki ze mi poleciłaś ten tra, na szczęście pije, mąż mu daje łyzeczkę wieczorem i chętnie wypija choć po minie widzę ze nie jest to jego przsmak ale twardziel jest i nie robi afery:-) mój Łukasz waży 10,800 ale on straszny niejadek, martwię się czy przez te 2i poł tyg siedzenia w domu nie schudł.

reklama
PROponowałaabym dawac ten tran jednak rano. zeby w ciagu dnia mial wiekszy apetyt:)
a powiedz mi co mu dajesz do jedzenia:)?? np od sasiadki kacperek tez jest nie jadek jest ze stycznia wazy 12 kg, i jak przychodza do nas i widzi co moj julus zjada, to sie za glowe chyta ze ja dziecku niespelna 2 letniemu wszytsko daje:) daj mi przykadowe menu łókiego:)
i powiem ci że twoj llukasz normalnie wazy, tyle chyba waza dzieci 21 miesieczne:)

Kahna- rocznik 81 a czemu pytasz?

Asencja- taką to właśnie mamy służbę zdrowia;/

Gosiu- super ze beta rośnie:))) Ja tez wróżę chłopca bo przy dziewczynkach mialam wielgaśną bete, ale czy to ma związek to nie wiem, pewnie nie:)

hihi tak pytam, bo po twoich wpisach wydajesz mi sie tak bardzo bardzo zrównoważona:) ja jestem 86:)

a co do bety, to"PODOBNO" ma to jakis zwiazek z płcią:) poniewaz płeć X jest silniejsza i dlatego beta wyższa, a płeć Y jest słabsza i dlatego niższa beta:) ale sie wymądrzyłam:p

PROponowałaabym dawac ten tran jednak rano. zeby w ciagu dnia mial wiekszy apetyt:)
a powiedz mi co mu dajesz do jedzenia:)?? np od sasiadki kacperek tez jest nie jadek jest ze stycznia wazy 12 kg, i jak przychodza do nas i widzi co moj julus zjada, to sie za glowe chyta ze ja dziecku niespelna 2 letniemu wszytsko daje:) daj mi przykadowe menu łókiego:)
i powiem ci że twoj llukasz normalnie wazy, tyle chyba waza dzieci 21 miesieczne:)

ale pytasz co zjada czy co mu daję do jedzenia? Rano wypija około 150 ml mleka modyfikowanego z dwoma miarkami kleiku ryżowego, a potem różnie czasem zje monte, pół kromki chleba z masłem. około 11:30 butla znowu przed snem (nie zawsze wypija całą), po spaniu około 16 próbuję mu dać obiad zupę mu gotuję i zawsze proponuję też to co my jemy (oczywiście nie zjada) czasem zje jednego małego placuszka z jabłkiem, drugiego dania nie tknie. Zje czasem jakiś serek typu danonek, mandarynkę lub pół banana (wczoraj truskawkę zjadł) zamiast tego obiadu którego nigdy nie zjada. Przed snem butla jak rano. RZadko mu daję jakieś ciasteczko czy kilka zelek, najczęściej jak już cokolwiek zje.
nie chce próbować żadnych nowych potraw, reaguje na sam widok płaczem i krzykiem jakby miał obrzydzenie do jedzenia.
czasem bywa tak że czekam aż naprawdę zgłodnieje, potrafi nawet 7-8 godzin nie jeść a i tak obiadu nie ruszy.

a gdybyś rano zamiast butli z kleikiem, dała mu kaszkę kukurydzianąOstrzeżenie o przekierowaniu

i tą kaszkę kukurydzianą ugotowac na wodzie 2 min gotowania:) i dodać jabłuszka ja mialam jabłka z sadu wiec nasmażylam i codziennie ejdza taka kaszke na wodzie z jabłuszkami:) i jak gotuje dodaje malenka łyżeczkę masła. a np nie masz możlwosci kupowac mleka krowiego i robienia serka białego?? ja taki robie i maja 2 razy w tyg i to daje z biszkoptem i marhcewka słodka:) i powiem ci ze kolezanki synek nie jadek a to uwielbia jesc:)

to cos co jest napisane ostrzezenie o przekierowaniu to zdjecie tej kaszki:)

a np na obaiodek gdybys z miesa drobiowego tylko najlepiej z kury wiejskiej zrobic kotleciki male któe miesza sie do ręki, kacperek zobaczyl u moich dzieciaków i uwielbia teraz i zjada nawet po 3:)

a pozwalasz samemu łukaszkowi jesc??

Ostatnia edycja:
Hej:)

Jejku jaka produkcja:) ciezko nadazyc:) niestety moja corka nie chciala zasnac;/ ponad godzine lezala i nic...wiec ja wypuscilam,jestem ciekawa o ktorej zasnie;/

Gosiargo z calego serca ci gratuluje!!!:) zycze ci nudnej ciazy:)

Nadiko mnie tez dzis glowa boli;/ zreszta tak jak wczoraj...

Kasiu no wlasnie, ale mozesz miec problem z dojazdem,ale trzeba myslec pozytywnie:)

Asencja wspolczuje przezyc z dzieckiem! a ta sluzba zdrowia jest masakra tez spotkalismy sie z zly nastawieniem "co my tu robimy na pogotowiu"

Kahna moja Amelia wazy 14kg jest sobie klopsik:)

a gdybyś rano zamiast butli z kleikiem, dała mu kaszkę kukurydzianąOstrzeżenie o przekierowaniu

i tą kaszkę kukurydzianą ugotowac na wodzie 2 min gotowania:) i dodać jabłuszka ja mialam jabłka z sadu wiec nasmażylam i codziennie ejdza taka kaszke na wodzie z jabłuszkami:) i jak gotuje dodaje malenka łyżeczkę masła. a np nie masz możlwosci kupowac mleka krowiego i robienia serka białego?? ja taki robie i maja 2 razy w tyg i to daje z biszkoptem i marhcewka słodka:) i powiem ci ze kolezanki synek nie jadek a to uwielbia jesc:)

to cos co jest napisane ostrzezenie o przekierowaniu to zdjecie tej kaszki:)

a np na obaiodek gdybys z miesa drobiowego tylko najlepiej z kury wiejskiej zrobic kotleciki male któe miesza sie do ręki, kacperek zobaczyl u moich dzieciaków i uwielbia teraz i zjada nawet po 3:)

a pozwalasz samemu łukaszkowi jesc??

kahna ja już cuda robiłam żeby tylko Łukaszek jadł, spróbuję tą kaszkę, z tym, ze już próbowałam z miseczki i manną i budynie i kisielki z owocami i on nie ruszy za nic w świecie, odrazu płacz plucie. Co do kotlecików to robiłam i pulpeciki i smażone i ostatnio nawet czego nienawidzę robić to zrobiłam mu pierożki takie maciupeńkie z twarożkiem i borówką (tylko jedna się mieściła do [pierożka). Łukasz już od dawna sam je łyżeczką widelcem też sobie radzi i pije sam z normalnego kubka, aż mnie dziwi ze taki niejadek a już przed wakacjami nauczył się jeść sam. Łuki nie weźmie do ręki takiego kotlecika, ani wędliny, odsuwa się, paróweczkę jak mu dałam to rzucił z obrzydzenie na podłogę... Kiedyś chyba Wam nagram jak on się zachowuje przy próbach nakarmienia lun wogóle posadzenia go obok jedzenia żebyście mogły same ocenić

Ostatnia edycja:
Asnecja- współczuję przeżyć, a jak się dzisiaj czuje Krystianek?
julia- Gosia identycznie, poleżała, pomarudziła i w końcu nie zasnęła, nigdy jej się to nie zdarza, może czują wiosnę w powietrzu :-)
Żyrafka- no to Gosia je identycznie, dziś od rana butla mleka, pół suchej skibki chleba, pół danio.... Na obiad też nie liczę, że zje, później jedziemy na basen i pewnie po basenie zje jedną parówkę i to będzie wsjo....

Dziewczynki, muszę Wam polecić, kupiliśmy w Ikei krzesełko dla Gosi INGOLF Krzesło dziecięce - bejca patynowa - IKEA zobaczymy, czy z jedzeniem jej się poprawi, ale cały czas chce siedzieć w kuchni przy stole, dumna jak paw!!!!

reklama
KURCZE STRASZNIE CI WSPOLCZUJEl:((( CIEKAWE jak urodzi sie rodzenstwo czy zacznie cos jest czy w ramach buntu bedzie gorzej:(

a moze bym ci wyslala tak sloich jablek, i np sloik moich dżemów.

a np gdybys go karmila gdy oglada bajke, ja wiem ze to nic dobrego, ale podobno dziala na niejadków:)

kajdusia nie wyobrazam sobie mojego julka na takim krzesle wywinol by orla on na normalnym ostanio spadl i byl guzior, bo moj syn chyba ma nadpobudliwosc..po mamusi:)

Ostatnia edycja:
Do góry