reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
zdec nic sie nie przejmuj, zrozumieja a ty odpoczniesz i bedziesz miec czas dla siebie i fasolki

dziewczyny mi na mdlosci pomaga herbata mietowa z cytryna, ja nie slodze ale jak ktos chce to moze miodu dodac
do kuchni niestety tez juz wchodzic nie moge albo z maseczka a juz w ogole nie moge otwierac lodowki
nawet jak pisze o tym to mi nie dobrze blech

Przynajmniej masz to za sobą:-)
A ja dziewczyny za długo się nie napracowałam bo na początku września wróciłam z macierzyńskiego, dlatego teraz przeraża mnie perspektywa pójścia na zwolnienie:-(

no ja w sumie to jestem na stażu i nie powiem mialam jakies nadzieje ze po roku stazu mnie zostawia ale teraz to nie wiem jak to bedzie:-:)-:)-(
okaze sie wszystko zalezy od kierowniczki, jest w porzadku wiec moze sie uda ale wszystko sie okaze

A ja dziewczyny za długo się nie napracowałam bo na początku września wróciłam z macierzyńskiego, dlatego teraz przeraża mnie perspektywa pójścia na zwolnienie:-(

Ja miałam podobną sytuację, ponieważ byłam na trzymiesiecznym urlopie bezpłatnym, wróciłam we wrzesniu, a od 6 paździenika jestem na zwolnieniu, ale nie dałbym rady w pracy:no: któraś z was kiedyś pisała, że ma wyrzuty sumienia, że jest na zwolnieniu i jej wyplate oplacaja inni placący skłądki. Ja nie do konca się z tym zgadzam. W końcu dawałam z siebie wszystko dla firmy pracując 3,5 roku i przez ten czas płaciłam też składki i co z tego że je place skoro żeby mieć normalną opiekę musze chodzić prywatnie do lekarza! To jest jakaś paranoja i takie rzeczy to tylko w Polsce:szok::szok:

któraś z was kiedyś pisała, że ma wyrzuty sumienia, że jest na zwolnieniu i jej wyplate oplacaja inni placący skłądki. Ja nie do konca się z tym zgadzam. W końcu dawałam z siebie wszystko dla firmy pracując 3,5 roku i przez ten czas płaciłam też składki i co z tego że je place skoro żeby mieć normalną opiekę musze chodzić prywatnie do lekarza! To jest jakaś paranoja i takie rzeczy to tylko w Polsce:szok::szok:

I bardzo dobrze, teraz sobie odbieraj to co im zapłaciłaś, a jedynym sposobem skoro chodzisz prywatnie do lekarza, jest wypłata z L-4;-)

Kurcze czuje sie dziisaj tak jak przed okresem:-:)-:)-( bola mnie plecy w ledzwiach i podbrzusze i rwie troche w pachwinie:szok:

Dziewczyny ja uważam,ze jeśli mi się należy zwolnienie to je biorę, bo po pierwsze mam takie a nie inne warunki pracy po drugie jeśli mi się coś stanie, a różnie bywa, to co usłyszę od pracodawcy "Przykro mi, czasem tak bywa", albo inne głupoty a po trzecie pomimo tego,że mam trzyletniego syna to byłam na niego na zwolnieniu aż dwa razy, a na siebie to wogóle, wiec jak ja pracowałam za tych co brali zwolnienia non stop to teraz niech oni popracują za mnie.

reklama
a tak wogóle właśnie poprawiłam sobie humor:-), bo poszłam tylko po małe zakupy, a byłam u fryzjera::-D, i jeszcze weszłam do ciuch budy:-) i mam dwie pary "nowiutkich" spodni, w tym jedne mi pani wyszukała ciążowe:-), sweterek i dwie bluzeczki odcinane pod biustem, w sam raz na rosnący brzuszek:-):-)

i wiecie co , nie wiem gdzie się podział kiepski humor:-D

Do góry