reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

ja z ranka wybrałam się do lab w celu zrobienia badan na jutrzejrzą wizytę, mam nadzieje ze bedą oki:-D, ciekawe co tam u mojej Majusi słychac? już nie mogę się doczekać jutra kiedy ją zaobacze:-D

Miłego dnia

Ja wczoraj miałam akcję badania, dzisiaj idę oglądać dzidzię na USG :-)

reklama
Gniesha- :-:)-:)-(jestem z Tobą bardzo bardzo blisko, przytulam Cię, chętnie oddałabym Ci trochę siebie i mojej siły, ale tak się nie da.... Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać... :-(
Anik, Klementinka- dziękuję za odpowiedzi...

Cześć dziewczyny ;-)
skruszona powracam po 2 miesiącach nieobecności :zawstydzona/y:
w tym czasie dorobiłyście z 1000 stron !
Ja już na 100% wiem że będzie córcia Kasia, tak jak chcieliśmy :-)
Niestety Kasi się nie podoba u mnie w brzuszku i jestem na luteinie dopochwowo, od tej luteiny zrobił mi się stan zapalny(swędzi i piecze, ale bez upławów i serka), w związku z tym mam pytanie - czy któraś z was tak miała, i co wtedy robiłyście ?
Niestety mój lekarz jest na wyjeździe i nie bardzo mam do kogo z tym problemem iść :-(

Cześć dziewczyny ;-)
Niestety Kasi się nie podoba u mnie w brzuszku i jestem na luteinie dopochwowo, od tej luteiny zrobił mi się stan zapalny(swędzi i piecze, ale bez upławów i serka), w związku z tym mam pytanie - czy któraś z was tak miała, i co wtedy robiłyście ?
Niestety mój lekarz jest na wyjeździe i nie bardzo mam do kogo z tym problemem iść :-(

Witaj ;-)

Ze stanem zapalnym to koniecznie musisz iść do lekarza - nawet do innego, bo z tym w ciąży nie ma żartów. Nie sądze, żeby Ci się to zrobiło od luteiny, może to po prostu jest zbieg okoliczności.

Cześć dziewczyny!
Kilka dni mnie nie było na forum - jakaś chandra mnie dopadła i nie mam na nic siły ani ochoty.. co gorsza nawet nie wiem czemu....
Gniesha&Staś - cały czas trzymam za Was kciuki z całej siły. Wierzę, że będzie dobrze!
Edit: Teraz doczytałam :-(. Przytulam Was bardzo mocno....nie wiem co napisać... pewnie nic co teraz zrobimy lub powiemy nie pomoże specjalnie, ale wiedz, że jesteśmy z Wami.

Witam kilka nowych mam i gratuluje dobrych wiadomości powizytowych:-)

Ewus2090-trzymaj się kochana! Dobrze, że juz jesteś w domku i że chirurg chciał zobaczyć brykające bliźniaki:-D przynajmniej wiesz, że oba się ruszają. Swoja droga skandal w tym Augustowskim szpitalu, żeby USG położniczego nie zrobić....

Co do ułożenia maluszków to z tego co wiem, maja jeszcze wystarczająco dużo miejsca do obracania:-) do ok. 30tgo tygodnia mogą brykać jak im się podoba.

liliti - Jeśli chodzi o dojrzałość łożyska, to jest to dodatkowy parametr; w tej chwili większość aparatów USG umożliwia rzeczywista ocenę przepływów przez łożysko. Jeśli chodzi o stopnie 0 i I to bardzo dobry wynik jak na II trymestr :tak:Ja dopiero w poniedziałek mam mieć oceniane przepływy i pewnie przy okazji dojrzałość.

magdalena79- mnie piersi (głownie sutki) bolą i swędzą od czasu do czasu - zwykle kiedy się jakiś "mini-korek" siary zrobi.

kajdusia
- co do postu - z tego co wiem nie ma jednoznacznej interpretacji. Ja optuję za posłuchaniem głosu rozsądku i zastąpieniem ścisłego postu jakąś inną formą pokuty...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ;-)
radze Ci jak najszybciej isc z tym stanem zapalnym do lekarza
w ciazy to niebezpieczne

reklama
Gniesha - łzy cisną się do oczu, tak mocno wszystkie trzymałyśmy tutaj kciuki:-(, Kochana jestem z Tobą i przytulam mocno, nic więcej nie potrafię napisac....:-:)-:)-(

Do góry