reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ewela pisałaś czy nie szkoda kasy... trochę szkoda:( Ale niestety nie można dziecka trzymać za długo w foteliku. Tak samo jak nie poleca się spacerów z wózkiem i fotelikiem na nim zamontowanym, bo to nie dobre dla kręgosłupa dziecka. A wydaje mi się że te leżaczki są bardziej na płasko, dzięki czemu dziecko się nie "męczy" w pozycji prawie siedzącej jak w foteliku.
Co do wizyt u ginekologa, to zawsze jak mam badanie to samolot obowiązkowy:p Nie długo nie będe mogła się na niego wgramolić;)

u mnie szyjka sie skraca dlatego leze;/

Ewela28 jesli bedzie cie badal to zapytaj sie czy z szyjka wszystko ok, jesli niebedzie to ci powie co i jak:) przynajmniej powinien:)

No i już sama nie wiem jak to jest z tą huśtawką i leżaczkiem, ale kupiłam właśnie leżaczek i matę do zabawy:) U jednego sprzedawcy, więc koszt wysyłki będzie trochę mniejszy:) W razie jak się ostatecznie nie przyda to się sprzeda i już:p

Załączniki

• 994165341.jpg
    994165341.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 44
  • 993706568.jpg
    993706568.jpg
    59,6 KB · Wyświetleń: 39
zdec możesz mi podesłać na priv namiary na tego sprzedawcę?? koleżanka ma podobny leżaczek i jest super. mata mi sie też podoba :-)

athena aspirator -frida, na pękające brodawki podobno najlepsze własne mleczko:-)
a do pępusia: Przemywaj pępek noworodka spirytusem – najlepiej kilka razy dziennie. Użyj 70-proc. spirytusu (dwie łyżki 96-proc. ze sklepu monopolowego wymieszaj z łyżką zimnej, przegotowanej wody). Im częściej będziesz osuszała kikut, tym szybciej odpadnie. Bez obaw możesz go unosić. Dokładne oczyszczanie spirytusem zakamarków pępka unie-
możliwi zadomowienie się tam groźnych bakterii.

Ostatnia edycja:
Athena83 do przemywania pepuszka to kupuje: gaziki suche zwykle do pepka i fiolet na spirytusie
do noska: Frida to taki z wezykiem, zobacz sobie na allegro, fajna sprawa
do naszych sutkow: polecila mi znajoma Bepanthem

reklama
Zupełnie nie jestem w stanie was nadrobić a wyszłam z domu przed 9 rano. Kompletuje wyprawkę i jako laik znów mam pytanie, co dokładnie kupujecie do przemywania pępuzka dziecka, jaki aspirator do noska, a i jaki krem do brodawek sutkowych??
.

do pępuszka kupiłam polecany na szkole rodzenia Octenisept - nie zawiera spirytusu
Aspirator do noska - Frida
Krem do brodawek - Bepanthen

Do góry