reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

[*]
[*] dla Pati i jej maleństwa

ja byłam w tamtym tygodniu u lekarza i wszystko jest ok, dostałam też tabletki azalia.

Gosiu u nas Kacperek też głowe kładł tylko na jedną strone a nawet całe ciałko wyginał na lewo ,i jak mi w szpitalu powiedzieli to dlatego ze w brzuchu leżał cały czas na lewej stronie, ale układałam go jak najwiecej na prawej stronie, i juz mu przeszło.
My za to dostaliśmy skierowanie do chirurga dzieciecego bo lekarka stwierdziła że Kacperek ma za dużego wodniaczka i lepiej iść i sprawdzić czy to tylko wodniaczek, już nie mam patentu co mu podkładać i jak pod te jajeczka bo co bym nie robiła to i tak wszystko sie rozwala po załozeniu pieluchy

reklama
gosiagro na ukladanie glowki na jedna strone polozna poradzila mi klasc dziecko na drugi boczek a pod plecki podkladac poduszke lub zwiniety kpocyk zeby sie nie przekrecila
podobno jak dzieci leza za duzo na jednej stronie to po drugiej robi im sie maly zakwas i dlatego nie chca lezec na tej stronie
zakwas zejdzie jak wlasnie bedziesz ja tak ukladac
mam nadzieje ze zrozumiale to napisalam bo troche sie zakrecilam

okropne co sie wydarzylo u wrzesniowek, bardzo wspolczuje

Witajcie,

dzisiaj byłam na wizycie u pediatry, ale teraz poszłam do prywatnej służby zdrowia bo mam wykupiony abonament z pracy. I od razu inaczej, mała dokładnie zbadana, niestety lekarzowi nie podoba się, że główkę w jedną stronę układa i mam iść od neurologa:-( no i coś blada jest, więc zlecił morfologie. Zła jestem, bo mogłam wcześniej pójść, ta moja pediatra w przychodni to nic nie widziała:wściekła/y: USG bioderek mamy 11 sierpnia.

Straszna tragedia u wrześniówek:-:)-(
[*]

Karo85 - a ma brzuszek twardy podczas tych napadów, lekarz mi dzisiaj tłumaczył, że jak są kolki to brzuszek twardy. Bo ja każdy większy płacz wieczorny obierałam, że to chyba kolki:zawstydzona/y:
A mam pytanko do tej główki, asymetryczną tzn ze tez ja układa na jedną stronę?:confused:
paula - ja idę do lekarza 4 sierpnia

NIENAWIDZĘ OKRESU!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zapomniałam jak to jest:no::no: a jeszcze tamponu boję się użyć, bo u lekarza nie byłam jeszcze.

my już po usg i główka i bioderka ok. U mojej asymetria oznacza że ciągle główkę ma na jedną stronę i już przez to jest ona lekko spłaszczona, no ale podobno ma się to unormować, mamy ją kłaść na boku tej drugiej strony. jeszcze kontrolnie wizyta u neurologa za 2 tyg.
co do brzuszka-raz twardy a raz nie bardzo.

Magda, Klementinka i Karo dziekuje Wam za rady i odpowiedzi:tak::tak:

kładę ja na drugi boczek najczęściej jak się da ale ona i tak często z powrotem wraca na ta drugą , muszę spróbować tego co mi Klemetinko poradziłaś:tak:

Magda M- mam nadzieje, że z wodniaczkiem sprawa szybko się zakończy, kiedy idziesz do chirurga? ciezko sie dostać?

Witam:)
Mało się teraz udzielam ale to przez brak czasu. Niewiem jak Wy to robicie że macie możliwość pisania tu. Staram się czytać na bieżąco, a jak tylko chcę coś napisać to Karola zaczyna płakać i trzeba się Nią zająć.

A czytałyście jaka tragedia u wrześnióweczek 2010? Tragicznie zmarła dziewczyna w 31 tygodniu ciąży :-(
Boże co za straszna tragedia:(
[*]
[*]dla Pati i maleństwa

Byłyscie juz na wizycie po połogu u lekarza?
Ja byłam w 4tyg. po porodzie prywatnie u przypadkowego gina bo miałam boleści i chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Wtedy lekarz przepisał mi Azalię, ale nie wykupiłam ich. Niestety już nie karmię piersią i niewiem czy mam te brać czy jakieś inne. Muszę jeszcze raz iść.
2 dni temu dostałam okresu - strasznie obficie.

O co chodzi z tymi szablonami? Mogę prosić o nie? ewa.wichrowska@gmail.com

paula wyslalam ci w wiadomosci emaila.

A na co te tabletki azalia sa?

Ja wam powiem,ze uzywamy prezerwatyw narazie,ale ten sex jest taki jakis dziwny,bo ja czuje takie obcieranie jakby po lewej stronie w trakcie kochania.

Dziewczyny, czy któraś może podać mi linka do biustonosza do karmienia z allegro, o których była mowa kilkanaście postów wcześniej. Dzięki!

Witajcie

My wczoraj bylismy na usg bioderek i wszystko w porzadku, nastepne badanie jak malutki skonczy 4miesiace. Moj juz wazy 5,5kg :szok::szok::szok:,a nic po nim nie widac,choc co prawda czulam,ze jakis ciezszy jest ,ale nie przypuszczalam,ze az tyle wazy.

Dziewczyny mam pytanko - gdzie kupywałyscie kołderke sam wkład na allegro ,ale taka co jest miekka ,bo ta co kupywalam w zestawie,to taka sztywna,ze nie da sie nia dziecka przykryc - POMOCY !
Ewela ja mam taką:
2012 WYPEŁNIENIA KOMPLET Hollofil 120x90 LATO (1156106247) - Aukcje internetowe Allegro
jest mięciutka i lekka:)Fajne są też takie:
PODUSZKA KOŁDERKA WYPEŁNIENIE NATURALNE INGEO (1159097302) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja kupowałam z Paulka82 od tego sprzedawcy i byłysmy bardzo zadowolone:)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

ja też u niego kupowałam :tak: i biustonosz moim zdaniem rewelacyjny :) mięciutki, wygodny, łatwy w użyciu :-D

Dziewczyny jaki rozmiar ubranek noszą wasze dzieciaczki? Ja wczoraj zrobiłam pranie ciuszków 62 i 68 bo moja w 56 już tak ledwo ledwo wchodzi i w niektóre 62 ją już ubieram. Rozmiar 52 i niektóre 56 już poszły do pudła z rzeczami za małymi. Swoją drogą to musiałam zwolnić jeszcze jedną szufladę bo mi miejsca na ciuszki małej zabrakło :-p
Coś mi się wydaje że dzisiaj ciężka nocka nas czeka bo mała przespała mi prawie cały dzień.

Do góry