reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
magdalena nam tez grozilo przekluwanie kanalikow ale nagle z dnia na dzien jak mala miala 4 mce i tydzien przeszlo jak reka odjal, moze moje mleko pomoglo:confused: smarowalam jej podczas kazdego karmienia i masowalam kanaliki. Co do bolesnosci to slyszalam rozne opinie, ze nic nie boli i dziecko ledwie zaplacze to takich masakrycznych typu plakanie krwia i wycie z bolu. A z tym przekluwaniem to na kiedy planujecie, podobno warto zaczekac jak najdluzej, i zrobic przede wszystkim porzadny wymaz.

:-)

spróbuje jeszcze tak jak radzisz z tym mlekiem:tak: a nam okulistka mówiła że sondowanie robi się do 5-6 miesiąca, po tym czasie dziecku trzeba dać narkoze bo juz za duże. No wlaśnie i jeszcze wymaz powinnam zrobić, a nuż to jakaś bakteria, ale nie sądze bo łzy mu cały czas wypływają z tego oczka.
Ale bym chciała żeby Michasiowi tak przeszlo, jak Twojej Lili, chyba za mało przykładałam się do masażu kanalików, ale on się tak strasznie przy tym denerwował:-(

Dziękuję Ci:-)

To może i ja dodam zdjęcia na gorąco zrobione dopiero:-)

Załączniki

• DSCN0849.jpg
    DSCN0849.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 60
  • DSCN0850.jpg
    DSCN0850.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 62
Witajcie po krótkiej nieobecności,
jak ja się cieszę,że ten weekend się skończył, imprezy rodzinne są fajne ale męczące, a wczoraj jeszcze byliśmy na roczku u córki koleżanki i była tam taka ilość dzieci,że po powrocie głowa mnie rozbolała i odrazu poszłam spać
Nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień, bo nie mam weny,żeby czytać więcej,

perfecta-
ja tez niedawno przechodziłam kryzys małżeński, ale już jesteśmy na prostej, nam bardzo pomogły rozmowy, ale nie takie z pretensjami tylko takie w których każdy z nas mówił co go boli, pisałaś,ze wasz przyjaciel a ojciec chrzestny waszego synka, Was odwiedza, może jego poproście o wyjście z małym na spacer, gdzieś blisko domu,żebyś wrazie coś mogła miec synka w miarę blisko, a Wy w tym czasie pogadajcie, albo po prostu zjedzcie razem obiad, powiem ci z własnego doświadczenia,że czasem wystarczy trochę makijażu i ładniejsze ubranie,żeby znów zadziałać na męża i żeby zrozumiał,kim dla niego jesteś :)
ola fasola- Klara śliczniutka :)
zyraffka- gratulacje i oby takich nocek więcej :) a moja Iga spała juz z chłopakiem :) :) na szczęście oboje byli ubrani ;)
Anik- ja ma właśnie taki "spęd" rodzinny za sobą, wesoło było, ale zmęczona jestem
klementinka- ja mialam podobny przypadek, jak postraszyłam firmę kurierską,ze oddam sprawę do sądu, to sami rozwiązali sprawę, bo miałam numer przesyłki, więc szybko odnaleźli kuriera który to zrobił i go zwolnili, oddali pieniądze i koszty przesyłki, dlatego nie dawaj za wygrana i walcz
emalia82- oj ja tez od rana miałam lenia i co ja nie robiłam,żeby nie sprzątać, a apropo dziewczyn, które nie piszą to może też zaliczą wielki come back jak ja :)
karo85- gratuluje, kolejna chrześcijanka wśród nas :)
Asencja- pokoik świetny :) powiem Ci,ze u Patryka w pokoju też ściany w naklejkach a Igę najbardziej interesują żyrafy :)
agusia44- bąbel boski, a my tez mamy niedługo zamiar pojechać z malutka na basen :)
Kasiulk1980- Gratulacje, a my nadal czekamy na pierwszy :)
AniaCh-mam nadzieje,ze nastepnym razem będą już badania i wszystko się dobrze skończy :)
agentkaRR- powiem Ci,ze ja tez jestem w szoku jak ta moja córka szybko się rozwija :)
iiwka- spokojnie porozmawiaj z lekarzem, napewno będzie dobrze, trzymam kciuki :)
zdec- normalnie fantastycznie :) ciesz się chwilą :)
ewa1981- super, jakbym widziała moja Igę jak robi takie wygibasy :) a potem chop siup i na brzuszek :)

Wszystkim małym jubilatom słoneczka, zdrówka i dużżżżżżżżzzzoooo zabawek :)

ufff udało się :)

spróbuje jeszcze tak jak radzisz z tym mlekiem:tak: a nam okulistka mówiła że sondowanie robi się do 5-6 miesiąca, po tym czasie dziecku trzeba dać narkoze bo juz za duże. No wlaśnie i jeszcze wymaz powinnam zrobić, a nuż to jakaś bakteria, ale nie sądze bo łzy mu cały czas wypływają z tego oczka.
Ale bym chciała żeby Michasiowi tak przeszlo, jak Twojej Lili, chyba za mało przykładałam się do masażu kanalików, ale on się tak strasznie przy tym denerwował:-(

Dziękuję Ci:-)
magda ale to jedno wielkie nieporozumienie ze przy zatkanych kanalikach nie leca lzy. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego, ja tez tak myslalam bo Lili lzy jak grochy przy placzu lecialy, ale to nie tak. Lekarz nam nawet narysowal jak to wyglada :) Koniecznie zrob wymaz w takim razie, moze to po prostu byc wirusowe lub bakteryjne zakazenie. Bedzie dobrze

Ewa a co ona tam majstruje :) Sliczniutka!
iiwka latwo powiedziec ale nie martw sie na zapas, musisz wierzyc ze wszystko sie ulozy i byc silna dla synkow!

Ostatnia edycja:
reklama
Tyle dzis napisalyscie ze sie poddaje tylko to co widze na tej stronie

Magdalena u nas tez problem z oczkiem ale lzy leca myslelismy ze to zatkany kanalik ktory nieodprowadza przez to lez, ale okulistka powiedziala ze to raczej spojowki, dajemy krople ale poprawa byla z ropieniem tylko przez jakies 3 dni teraz znow ropieje daje 4 razy dziennie krople a wieczorem mleko, ale widze ze efekt ten sam co jak mu dawalam 2 razy dziennie mleko. Na takim zabiegu odtykania kanalika byl raz moj maz powiedzial ze nie ma szans nie da tego Erykowi zrobic widzial jak dziecko ( noworodek ) ma blokowana glowe i jest zawijane w przescieradlo zeby je unieruchomic.

Ewa ale macie super czupryne nasza sie niestety wytarla

Ostatnia edycja:
Do góry