reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie srodowo, u nas noc nawet, nawet - ale to chyba dlatego że nie było męża na noc i Oskar calą noc przespał z mamą w łóżku i odeszło mi wstawanie do łożeczka:-)ale chyba jednak to był pierwszy i ostatni raz bo jak się dziecko do dobrego przyzwyczai to będzie big problem

Oczywiście dzieciaczki najważniejsze, a tym ktorzy twierdza,ze piersi po karmieniu wracaja do dawnego stanu nie wierze!! Ja prawie nie karmilam. Przez miesiac scigalam pokarm laktatorem i to wystarczylo,zeby cyce powiekszyly sie min o rozmiar, straciły kształt i w ogole tragedia...:-(

Przeczytalam po troszeczku co tam naskrobałyscie dzisiaj.
U mnie wczoraj był zły dzien... :( Bylam u lakrza z wynikami morfologii fifiego. Niby hemoglobina wzrosla,zelaza nie trzeba, ale bylo tam dziwnie duzo limfocytów, za malo natomiast granulocytow. Lekarka dala skierowanie na posiew moczu,i przpisala cebion multi witaminki,ktore maja spowodowac,ze szpik bedzie wytwarzal wiecej krwinek.. jakos mnie to przestraszyło... w domu zerknelam w internet a tam wyszlo,ze to wyniki jak u chorego na białaczkę, wyłam jak nie wiem, póxniej troche doczytalam dzis poszlam do innej pediatry-prywatnie(super babka) uspokoiła mnie. Nadwyzka leukocytów może być w tym wieku(3/4mies),ale to byla chyba najdłuższa noc w moim macierzyństwie.... :-(

dobrze razić, trudniej zrobić ale faktycznie sprawdzanie wyników w internecie to nie najlepszy pomysł:-)dobrze ze poszłas na konsultacje do lekarza i wszystko sie wyjasniło:-)
co do piersi to u mnie tak jak u Agast22 - wszystko wróciło do normy z przded ciąży i mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie:-)

A Piotrek znów chory :-( Rano jeszcze był w przedszkolu,odebrałam go zachrypniętego, później zaczął "szczekać"" i na wieczór dostał gorączki... mam nadzieję, że szybko mu przejdzie...

Do jutra, pa

zdrówka dla Piotrusia!

Witam sie z rana!
U nas w nocy tak padało ze szok, a teraz nawet słoneczko sie przebija. Mam na dzisiaj tyle planow ze nie wiem czy sie wyrobie ze wszystkim! Jutro mąż ma imieniny a ja nadal bez prezentu;/ Jeszcze rodzice dali mi kase zebym coś M kupila od nich...Nocka jak zwykle spokojna ale nie wyspalam sie bo polozylam se dopiero przed 1..

u nas od wczoraj pada...i nie zanosi się że przestanie...

Witam
Ja tylko na chwilkę, chciałam się pochwalić że wyszła nam druga dolna jedyneczka :-)
Ja zmykam ogarnąć chałupkę bo dzisiaj teście wpadają :-)

gratulujemy drugiego ząbka:-)

A my z malym urzedujemy u Wiktorii w pokoju, mąż odsypia nocke, myżlałam o spacerze ale pada i zimno a Oskar ciągle zasmarkany.
Miłego dnia:-)

wszystkiego najlepszego dla Jasia i Natalki

Ostatnia edycja:
witam się,

noc podobno dziś tragiczna, ale ja nic nie wiem bo mąż miał dyżur:-p:-p a ja dziś wieczorem piwkuje z ludźmi z pracy:-D
Ej kochana czy Tobie przypadkiem nie za dobrze...Nie dosc że sypiasz jak Królowa to jeszcze imprezki.....Ach..Chyba dam mojemu P. przeczytać Twojego posta (choć i tak nie moge narzekać)

Witam
Ja tylko na chwilkę, chciałam się pochwalić że wyszła nam druga dolna jedyneczka :-)
Ja zmykam ogarnąć chałupkę bo dzisiaj teście wpadają :-)

WIELKIE GRATKI.....Super!!!!
Witajcie wszystkiehgo NAJ dla Jasia mojego zięcia i Natalki:)Sto lat Dużo zdrówka;)
Gaja usnęła ze smokiem ale babcia ją bujałą na rękach:)
MagdaM ale super!!Gratulacje drugiego zębolka u nas cisza:(
Oj Lena nie można mieć wszystkiego....zasnęła bujana na rękach ale przynajmniej ze SMOKIEM....Może w końcu coś zaskoczy tak jak chciałaś!

witam sie i ja jako ostatnia :)
w końcu goscie pojechali i moge trochę poczytać :)
była u nas ciocia m - zakonnica więc trochę inaczej było w porównaniu z innymi odwiedzinami ale dalismy radę :)
maja juz od rana śpiewa, nauczyła się porządnie piszczeć, a w zasadzie to takie piski z krzykami i cały czas teraz piłuje gębala :)
kilka razy przekręcila sie na brzuszek ale zdecydowanie lepiej jej wychodzi z brzucha na plecy, zębów jeszcze brak choć na górnych dziąsełkach wyrażnie widać że są dwa zębole, pewnie niedługo cos sie ruszy :)
ja też ma xlandera xa przesiadłam się do spacerówki jakiś miesiac temu, bo gondola mała sie zrobiła i przyznam że jestem zadowolona z niej bardzo, fakt spacerówka w jednym kierunku jazdy ale na górze mam okienko i widzę co majunia robi
u mnie w poniedziałek już 6 miesięcy, jak ten czas leci!!!

gratuluję dzieciaczkom pięknych ząbków, przewrotów i pięknego rozwijania :):):):)
zaraz nam maluchy wystartują i zacznie sie chowanie wszystkiego
ja tez gram w farmę bardziej dla zabicia czasu jak maja śpi żeby nie myśleć o koleżance, ale juz 31 tc wiec może sie uda, niestety znów bakterie wyszły i nie mogą krążnka założyć :(

Moja też piszy już od godziny....aż się dziwię że ja gardło nie boli...Mi już w uszach dzwoni....Ale Polcia taka szczęśliwa przy tym piszczeniu więć niech piszczy a co tam!!!
Jejku Majusia zaraz będzie miała 6 miesięcy...Nasz pierwszy "czerwcowy"maluszek.....Ależ ten czas leci...Straszne.....

w sobote robię małą ząbkową imprezke i wymyśliłam szaszłyki, ale nie wiem jak zrobic.......... Lena ratuj!!!!!!!!!!!!!!i jakąś szybka sałatkę poproszę:)
Oj co my bysmy zrobiły bez tej Lenki....

Moja dzisiaj straszna maruda:( Nie chce spać w łóżeczku:( Także idziemy na spacer;) Miłego dnia wam życzę;)
Zdec miłego spacerowania z marudą....hehehe :-)

A u nas nocka super...Od 19.30 do 6.00 i od 6.30 do 7.30...Nie mogła zasnąć po 6.00 bo walczyłyśmy z czkawką

witam sie i ja porannie
u nas już tradycyjnie nocka ok butla po 19 i dopiero cyc po 5, ale o tym to już chyba nie musze wspominać bo wszyscy bardzo wyspani jesteśmy:-)

u nas póki co pogoda niezła i nawet świeci słoneczko a my na 11.30 do przychodni się wybieramy

dziewczyny jeszcze raz dziękujemy za miłe słowa:-)

BButterfly i jak u Was po wizycie wczorajszej?
kajdusia gartki za przewroty Małgosi teraz to już nic jej nie zatrzyma:-) i duzo zdrówka dla Piotrusia
Izia_tcz jaki śliczny mały wielkolud, a fotka w szlafroczku cudna:-)
liliti super że się odezwałaś, zaglądaj jak się tylko da i wrzuć nam jakąś fotkę Soni
AniaCh83 kochana nie sugeruj się diagnozą dr Google bo to co można wyczytać to szok, ważne ze Wasza lekarka ma inne zdanie na ten temat,przecież gdyby coś to by powiedziała od razu, wierzą że będzie dobrze i chyba nie ma co się martwić na zapas
anecznik o jakie zajęcie od rana, prasowanie mmmm.....
pamiętam jak nam się dłużył ostatni miesiąc zwłaszcza że np ja miałam termin jako jedna z ostatnich i prawie wszystkie dziewczyny juz cieszyły się swoimi maluchami po drugiej stronie brzucha a my nadal w dwupaku byliśmy ech...to były czasy:-)
gosiagro a Ty znów imprezujesz? fajnie tak, przyjemnego piwkowania
MagdaM gratulujemy kolejnego ząbka, szybko poszło
kasiajanicka dobry pretekst na imprezowanie:-)

oczywiście najpiękniejsze życzenia dla NATALKI I JASIA

Hej

My dzisiaj sami bo mąż ma służbę;-) Zimno i pochmurno na dworze:-:)baffled:
Czekam dzisiaj na kuriera bo zamawiałam parę rzeczy do paznokci:tak::tak:;-)
Robiłam zdjęcia moich dzieciaków ale Kacper za nic nie chciał oczu otworzyć.
Nocka OK bo nie wstawałam-a raczej poprostu siły nie miałam i mąż 2 razy wstał.to chyba tak samo jak u Gosi:tak::-D
A to moje potworki:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 299410

reklama
Hej

My dzisiaj sami bo mąż ma służbę;-) Zimno i pochmurno na dworze:-:)baffled:
Czekam dzisiaj na kuriera bo zamawiałam parę rzeczy do paznokci:tak::tak:;-)
Robiłam zdjęcia moich dzieciaków ale Kacper za nic nie chciał oczu otworzyć.
Nocka OK bo nie wstawałam-a raczej poprostu siły nie miałam i mąż 2 razy wstał.to chyba tak samo jak u Gosi:tak::-D
A to moje potworki:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 299410
a co robisz z paznokciami?

moj potwor zasnal..pewnie na 20min

Do góry