reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Muszę się pochwalić :-):-):-) dziś miałyśmy pierwszą przespaną noc:-):-):-) Nie licząc krótkiej płaczliwej przerwy ok.22, mała spała od 20 do 7.30:-):-):-) Ja się oczywiście budziłam w nocy i nasłuchiwałam, czy oddycha :-), a rano to piersi w rozmiarze duże E chyba były :-)
Ciekawe, czy to za sprawą nawilżacza powietrza- wczoraj pierwszy raz został użyty. Mam nadzieję, że to początek przespanych nocy, a nie pojedynczy wyczyn :tak:

20km to ok.4h spacerkiem, więc wcale nie tak długo :-) Co jakiś czas robiłam takie spacery, że jedno karmienie było poza domem, a następne już w domu:-) Czyli średnio ok.5-6h:-)
kreatorka Ninka super, jakie ma udka pulchniutkie :tak:
stella Miłego wypoczynku:-)

Jeżeli nie przedłużała umowy, to ona automatycznie wygasła, ale skoro umowa wygasła w czasie macierzyńskiego, a koleżanka dalej z niego korzysta, a nie z zasiłku macierzynskiego z ZUSu, to może umowę przedłużyła?

Gratulacje :tak:

:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: Aż się popłakałam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D

z tego co wiem ten zasilek przychodzil z Zusu wlasnie,umowy nie przedluzala.wg mnie ona wygasla,ale kurde ja sie nie znam
tymbardziej ze na umowie nie bylo ani slowa o okresie wypowiedzenia

reklama
z tego co wiem ten zasilek przychodzil z Zusu wlasnie,umowy nie przedluzala.wg mnie ona wygasla,ale kurde ja sie nie znam
tymbardziej ze na umowie nie bylo ani slowa o okresie wypowiedzenia
Jak ma umowę, na niej datę do kiedy i żadnej wzmianki, ze np. po tym okresie umowa przechodzi automatycznie na czas nieokreślony, a nowej nie podpisywała, to moim zdaniem jej szefowa coś kręci. Niech pojdzie do pracy z ta umową, pokaże, że wygasła i i w związku z tym ona już nie pracuje w tej firmie

emalia zagłosowane

cytrusik, kobieto ja jestem tego zdania, że chociaż dziecko to najcudowniejszy skarb na świecie, to wypoczęta, odprężona i mająca czas dla siebie mama to szczęśliwa mama, która ma więcej sił i energii na zajmowanie się dzieckiem. Ja niestety nigdzie nie wychodzę poza sklepem spożywczym i źle mi z tym. Korzystaj skoro masz taką możliwość. Czy dziecku krzywda się dzieje jakaś? Czy tyudzień Cię nie ma? kilka godzinek bez mamy to nic strasznego.

Ja tylko czekam aż przestanę karmić piersią i nie będę tak uwiązana, bo moje dziecko nawet po zupce czy deserku chce cyca, herbatki czy soczku się nie napije, cyc musi być i koniec.

stella- śliczny Eryczek

aniach- gratuluję drugiego ząbka Filipkowi

konniczynka- gratuluję przespanej nocy, ciekawe kiedy ja tak będę mogła napisać, u mnie jak zwykle do dupy

Jaki mam luzik:)))))

koniec luziku synek wrócił ze spacerku

Ostatnia edycja:
ja tak tylko na chwilkę bo nie ma teraz za bardzo czasu ale już zapowiedziałam mojemu że popołudniu to ja okupuję lapka to popisze coś więcej
a teraz tylko dla
Łukaszka, Kornelci, Ignasia i Igusi
najpiękniejsze życzenia i dużo uśmiechów każdego dnia:-)

Cytrusik - ja też tak mam że jak zostaje mały w domu to mam straszne wyrzuty sumienia że taka ze mnie wyrodna matka, zdaje sobie sprawę że mały pewnie cieszy się do dziadków i jest mu dobrze z nimi ale jakoś tak dziwnie się z tym czuję :/ może trzeba częściej go zostawiać żeby się samej do tego przyzwyczaić? Najlepsze że mój mąż to chyba w ogóle sumienia nie ma albo nawet mu coś takiego przez myśl nie przejdzie :/ I jestem sama z tym zamartwianiem się :D

Jejku jak ta Ninka wywija - teraz widze jaki z Julka leń jest hihi

A Eryczek też prześliczny!

Zmykam, mąż w domu to i posiedzieć nie można :/ to tak jakby mieć jedno dziecko więcej... :D

NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA MALUSZKÓW KTÓRE DZIŚ MAJĄ URODZINKI :)

Kornelko (Lencji)
Ignasiu (dotortki)
Lukaszku (Zyraffki)
Igusiu (Avenki)

ZYCZE WASM WSZYSTKIM DUZO RADOSCI I POMYSLNOSCI Z OKAZJI UKONCZENIA 5U MIESIECY! BADZCIE KOCHANYMI BOBASKAMI I POCIECHA DLA RODZICOW!:-)
Zobacz załącznik 299671

Aniach gratulacje 2go zabka!!:-)
Zyraffka a probowalas lyzeczka albo z kubeczka? u nas tylko tak picie idzie:baffled:

A ja wlasnie upieklam piernika na musie jablkowym jesoo jaki pyszny a jak pachnie swietami w calym domu!!:-):-)

images.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
Kreatorka - fajne wygibasy Ninki

cytrusik - to nic złego że zostawiasz maleństwo z dziadkiem!!!!!

gosiagro - udanych odwiedzin :tak::tak::tak:

agast - najlepszego dla Twojej połówki

stella
- fajny Eryczek, odpocznij u mamy

kasiajanicka -
najlepszego dla męża

Aniach - gratuluję kasowniczka

Koniczynka - oby takich nocy było więcej

Koriander
- ale smaka narobiłaś, mniaaaammmmm

Zyrafka - Iga ewentualnie soczki popija ale tak nie bardzo jej to idzie

avena pokaz nam koncowy efekt zaproszen jak sie uda ;-) super ze juz sa!

a jakie zaproszonka zamowilas ? pochwal sie :biggrin2:

Oto zaproszonka, na fotce oczywiście Igulik, pierwsza strona to kalka, od spodu prześwituje tekst.

9eee4dcc9731f53fmed.jpg 7f0a2070ed579967med.jpg

Dla Łukaszka, Kornelki, Ignasia i oczywiście mojej Iguni wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy!!!!!!!!

Za godzinkę wybywamy w odwiedzinki do 2,5 miesięcznej Lenki, moze cyknę jakieś foto to się pochwalę wieczorem:-D:-D

reklama
Do góry