reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Nie wiem, przy jakiej temperaturze nos przybiera kolor śliwki i traci się czucie w palcach mimo dwóch par rękawiczek, ale na dziesiejszym spacerze właśnie taka była:-D Ale za to piękne słoneczko świeciło, śnieg naokoło, więc spacer był bardzo przyjemny :biggrin2:
Moje dziecko dziś zrobiło bunt "spaniowy". Przez cały dzień zrobiła sobie tylko drzemkę na spacerze (łącznie może ok. 1h):szok: Mam nadzieję, że w nocy to nadrobi. Za to jeść to chciała co 2h:szok:
Ale się zdenerwowałam na P.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Stwierdziłam, że wykąpię małą wcześniej, bo marudna już była, ale P. okupował łazienkę. Postanowiłam, że jak tylko wyjdzie, to mu dam dziecko do kąpania. A on chyba stwierdził, że skoro małą się rano zajął (a ja do 10 pospałam:-p), to limit się wyczerpał i nie chciał jej wykąpać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sama się za to zabrałam, Emilka już śpi, a ja dalej jestem wściekła i niech lepiej P. trzyma dziś ręce z daleka ode mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzisiaj postanowiłam zacząć kompletować zdjęcia do kalendarzy. Ulepiłam ze śniegu z balkonu bałwanka (musiałam wodę dolewać, bo śnieg się nie chciał lepić). Krzywy i niezbyt urodziwy wyszedł, ale do styczniowego zdjęcia się przydał ;-)

zdec Byłam na usg na NFZ. U Emilki jest torbielka, właśnie ją byłam niedawno skontrolować, bo wykryto ją po porodzie. Ale to też nic strasznego i podobno ok.20% dorosłych może mieć coś takiego, nawet o tym nie wiedząc:biggrin2:
Dużo, dużo szczęśliwych chwil dla Natalki, pięknych zabawek i zawsze chętnych do zabawy rodziców;-)

W tym roku mycie okien przed świętami to chyba mnie minie :-D
Jakby mróz nie zelżał, to też sobie podaruję tę "przyjemność", ale pewnie na święta to już śniegu nie będzie i temperatura na plusie, więc wymówki mi zabraknie :-p
Lencja Cieszę się, że wyjazd udany. A pogoda niestety sprzyja przeziębieniom:-( W rodzinie są jacyś alergicy lub astmatycy? Może to tylko od infekcji są zajęte lekko oskrzela?
Kornelka pewnie jak już się zacznie obracać i siadać, to zaraz do raczkowania przejdzie jako pierwsza z czerwcowych dzieciaków :biggrin2:
avena Od razu na głęboką wodę z tymi jazdami się zapuściłaś :tak:
perfecta Jasiek już bardzo duży się wydaje, kapcie ma rewelacyjne :biggrin2:
lena Gaja oczarowana laptopem nawet nie zauważyła, że ktoś jej zdjęcia robi:happy: Zagłosowane. Jak wyszło ciasto?
kasiulka Kubek ciekawie się odbił na monitorze :tak: A Hania chyba chciałaby być jeszcze bliżej ekranu ;-)
katarzynajanicka Fifi trenuje pisanie na klawiaturze stopami?;-) Też mam zamiar kontrolować dostęp na kompa :tak: Emilka nieprędko się doczeka własnego komputera, będę matką-heterą :-p
Hehe, zdaj jutro relacje z wielkiego święta :-D:-D:-D
ewela Mały ma spojrzenie co najmniej nastolatka:szok:
kasiek dużo zdrówka i mało marudzenia:tak: Śliczny jest Damianek i bardzo fajnie języczek wysuwa:-D
eagle Ciekawa logopeda, mi by się taka w domu przydała, bo czasem to już miewam dość ciągłego zabawiania, jak Emilka ma jeden z marudnych dni:-D
cobra Mi się podoba ten krokodyl na zabawki:biggrin2:
Wszystkiego najlepszego Karolinko
:tak:

reklama
Witam:)

Dziękuję za życzenia dla Karolinki:)

Wszystkiego najlepszego dla Natalki oraz wszystkim Maleństwom, które w ostatnich dniach ukończyły kolejny miesiąc życia!!!!

konniczynka - to super że ten torbiel jest nie groźny;) MOja też dzisiaj miała bunt co do spania, też może spała od 6rano 1godzinkę na spacerze, no i jeszcze jak pojechaliśmy do lekarza to sobie przysnęła, ale za długo nie pospała bo mamy blisko, za to padła o 18 jak kaczka;) I już dawno śpi:)

gosiagro - coś mi cały czas ten wodniczek chodzi po głowie nie wiem dlaczego:(, oczywiście tak jak napisała koniczynka mamy w główce 2 torbiele, ale podobno małe.
Następne USG kontrolne za 4-6tygodni, jak poziom jakiegoś tam płynu będzie rósł to może to świadczyć o wodogłowiu, ale lekarz raczej w to wątpi. Po prostu wygląda na to że taka uroda mojego dziecka.
Chociaż dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, niby ma dużą głowę ale wszystkie czapki z HM jakie jej kupuję są na rozmiar 62/68 i są dobre a nawet niektóre za duże. Jakie wy kupujecie?

A gdzie zamówiłaś te kalendarze? Ja w sumie z fotoksiążki jestem zadowolona, a kiepska jakość zdjęć gdzie nie gdzie to wina naszej "głupawki" aparatu;)

lena - zagłosowane:)

Ostatnia edycja:
nadika u Emilki na poczatku wyglądalo to jak popekane naczynka pod skóra potem pojawily sie krostki pozniej wielkie plamy, no i z tych krostek saczylo sie coś ;/ w poniedziałek pekło jej na tyle ze polała sie krew ;/ teraz pije tego dziurawca juz 4 dzien i powiedziałbym ze zaczyna wyglądac pieknie :D z jednego policzka prawie znikneło a na drogim ma jeszce zaczerwienie ale nie ma juz tych ran tylko takie malutkie krosteczki i czerwone plamki, mysle ze jeszcze kilka dni dziurawca i wyjdziemy na prosta :D powiem Ci ze ja róznice widze ogromną :D wiadomo zaszkodzic nie zaszkodzi a jak moze pomóc to warto sprobowac :D

my dzisiaj po szczepieniu a emilka zamiast osowiala byc to jakas nadpobudliwa :p naśladuje lwa,snuje opowiesci i spać nie chce :p

miłego weekendu zycze :D

Nareszcie moge troche poczytac bb wczoraj Marysia miała urodziny 4 więc troche zamieszania było jutro wstawie fotke jaki torcik mi wyszedł:baffled:bo juz dzis chyba nie dam rady ale był pyszny mniam:-p
Najlepsze życzonka dla wszystkich kończących 6 i 5 miesięcy:tak:

Miałam Was podczytać ale dopiero siadłam do kompa....Polcia zmieniła tryb dnia i zasypia teraz ok 20.00 ale wraz wstaje tak jak wstawała czyli tak po 5.00 a potem ok 8.00...Na szczęście nadal zasypia sama w łóżeczku...My mieliśmy troszkę przemeblowanie w salonie i dopiero dzis skończyłam uporządkowywać wszystko...Polucha stała się wrogiem albo mleka albo butelki...Bo rzuca się na mleko ale wypija ok 70-100ml i już nie ma mowy aby wypiła dalej...Nie wiem ja to łączę z ząbkowaniem...ale ja juz mam wrażenie że jej te zeby 2 miesiące wychodzą...Nie wiem jak sprawdzić aby się upewnić ze to to...Wydaje mi się ze ma twarde te dziąsła...i ciagle raczka w buzi a jak złapie mój palec to trze tymi dziąsłami o niego że szok....Już sama nie wiem...Także butelka stała się wrogiem...wcześniej wydawało mi się ze traci apetyt ale obiadki, owocki chętnie zjada...a dzis kaszkę dosłownie pochłaniała...Dostaje ją dopiero od wczoraj i dziś zjadła ok 150ml...zjadła by wiecej ale trochę bałam się jej dać...Co do zimy to u nas nie to co w Polsce ale też nie zaciekawie a P. właśnie dzwonił że w nocy ma nieźle sypać więc pewnie jutro Anglicy będą w niezłym szoku...Sorki że tak o sobie ale nie mam jakoś dziś weny na czytanie....Obiecuję że od niedzieli (bo jutro też mam sporo na głowie) postaram się czynnie uczestniczyć w forum.

Karolince z okazji ukończenia sześciu miesięcy
oraz Natalce z okazji ukończenia pięciu miesięcy (młodziaczek...hihi)
życzymy razem z Polcią wszystkiego tego o czym tylko sobie zamarzycie
a także usmiechu na twarzy, radosnych chwil z Waszymi rodzicami
oraz wspaniałych prezentów pod choinką (piszcie kochane już list do świętego)
Całuski

reklama
Do góry