reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kasiek Emilka nie tylko wsadzania do fotelika, ale i jazdy samochodem nie lubi:-( Chyba ma to po mnie;-) W każdym razie podróżowanie z nią do przyjemności nie należy:no:
ewela Powodzenia na obronie, poradzisz sobie znakomicie, bo widzę, że się porządnie przygotowujesz :tak:
gosiagro Piękne zdjęcia. Takie ciepło z nich bije, że mnie rozczuliły.

Wszystkiego najlepszego dla małych i dużych solenizantów!!!!!!!!!
avenko Nie uciekaj już więcej;-) Jak w pracy? Coś się poprawiło?
izia Szybkiego powrotu do zdrówka!!! Do mnie wieści o spotkanku nie dotarły, więc tylko we dwie ruszamy dziś w końcu na placyk zabaw- ostatnio jak chciałam iść, to mała postanowiła pospać w wózku;-)
eagle U nas też zmiana pieluchy bywa koszmarem :dry:
perfecta Zdjęcie e stojącym Jaśkiem jest śliczne:tak:

Ile maluchy teraz potrzebują mleka? Moja ma tak naprawdę tylko jeden stały mleczny posiłek- kaszkę rano. Czasem zjadała pół małego jogurtu na podwieczorek, ale ostatnio zjada tylko 3 posiłki, więc podwieczorek odpadł.
Daję jej cyca rano i wieczorem, ale ten jest przyjmowany bez entuzjazmu i coraz mniej mała pije- pewnie jakbym to ściągnęła, wyszłoby max 40ml. Zastanawiam się, czy dawać jej dodatkowo mm?

gosiagro, Perfecta- piękne zdjęcia :)
konniczynka - Agatka je rano na śniadanie i przed snem 210ml mm, a do tego na 2 śniadanie kaszka mleczna. Miałam takie same wątpliwości jak Ty jakieś 2 miesiące temu, spróbowałam i dałam bezpośrednio po cycu mm i wypiła 120ml, a efektem była lepiej przespana noc. Potem stopniowo mała sama wyeliminowała cyca i trzęsła się z radości do butelki :D
Kasiek - mam nadzieję, że kaszelek przejdzie tak samo szybko jak katarek :D U nas nie ma problemu z wózkiem czy foteikiem - jest wręcz przeciwnie - wsadzenie w fotelik działa wręcz uspakajająco :D
Izia - kuruj się!
KasiaJ - książka wygląda ciekawie - muszę jej sobie poszukać ;)
nadika - to całkiem spora impreza się zapowiada!!!!!!! Robicie w domu czy w lokalu?
Ewela - właśnie rowerek smart trike gAgatek dostanie na urodzinki :D
Cobra, Lena, Koriander, Liza - wracajcie jak najszybciej!!!!!!!!!

Chciałam sie pochwalić, ze wczoraj Agatka zrobiła pierwsze samodzielne 2 kroczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam :-)

Pogoda fajna, słonko świeci aż miło wstawać rano :-)
Dziękuję Kochane Laseczki za życzenia :-)

Zdec - Natalka już taka duża :-) i fajniutka :-) chciałabym
Gosiu - Majeczka jest boska :-) ma prześliczny usmiech :-) i wogóle cała wasza trójeczka ślicznie wygląda :-)
Perfecta - Jasiu jest mega przystojnych chłopaczkiem :-) Kochana zainspirowałaś mojego męża swoimi przepisami i teraz lata po warzywniakach i zamawia sobie jakieś zioła :-)
Konniczynka - u mnie Kacperek pije 240 ml mleka około 10 przed drzemką i potem na kolacje kasze z 180 ml mleka
Ja już dzisiaj zaliczyłam ortopede kontrolnie z Kacperkiem, i zapisałam Kacperka na szczepienie a Szymka na bilans 6-scio latka.

:-D hej dziewczyny ja już po egzaminie i chyba trzymanie kciuków pomogło, bo trafiło mi się to co akurat wiedziałam w miarę, więc raczej egzamin zaliczę :-D

Gratuluję: sealet, a właściwie Agatce ;-), pierwszych kroczków i kreatorce zdanego egzaminu.:-)
MagdaM U ortopedy okazało się, że wszystko w porządku?
perfecta Trzymam kciuki :tak:
Emilka śpi, po drzemce obiadek i spacerek. Tymczasem trzeba uprzątnąć mieszkanko po przejściu tornado "Emilia" ;-)

Perfecta - kciuki zaciśnięte!!! :)

Kreatorka
- to fajnie że już pozaliczałaś... czyli teraz będziesz na bieżąco z nami? ;)

MagdaM
- i co na to ortopeda???

Sealet - gratki dla Agatki!!! :) u nas też parę kroczków zaliczone!!! :)

Konniczynka
- u nas dzień w dzień przechodzi takie tornado... tylko nazywa się DAMIŚ ;)

A my byliśmy u lekarza... niby nic się nie dzieje... mówi że to może być od ząbków... ale przepisała całą litanie leków, a ja wykupiłam i 50zł zostało w aptece... :( ale wiecie jaka jestem zła??? tyle się Wam żaliłam że mi dziecka nie ważą ani nie mierzą, i w końcu byłam i o tym zapomniałam... :( nadal nic nie wiem... ale wczoraj ważyłam młodego u nas w sklepie na wadze i wskazywała lekko ponad 10kg, więc chyba nie mam się czym martwić, bo jak widać swoje waży :)

Teraz w domku. Młody musi zjeść obiadek, no i muszę mężowi coś ugotować, ale mi się nie chce... :( leń ze mnie taki że szok... pogoda niezbyt ciekawa, niby ciepło ale chłodny wiaterek... koło 16 na kolejny spacerek ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry