reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

a własnie w zwiazku z odpieluchowywaniem mam do was pytanko, Majusi zakladam nadal pampersa na spacerki i na noc, na dzienna drzemke juz nie i nie ma wpadek, ale mam pytanie tym co się udalo jak odstawiałyscie pampersa na noc? czy dzieci budzą się na siku, trzymaja cała noc?? napiszcie jak to było u was

Ja czytałam kiedyś jakiś artykuł, że dzieci nawet do 4 roku życia nie kontrolują załatwiania się, więc nie przejmuje się tym, że Hania sika w nocy pieluszkę.

Ale kilka razy zdarzyło się, że Hania obudziła się z płaczem w nocy, że chce siku i Łukasz z nią poszedł na nocnik, wysikała się i spała dalej.

Na spacerki też zakładamy

reklama
Hej kochane. Jestem jeszcze chyba w dwupaku:-( Ale mam doła. Noc przespałam bez większych zakłóceń choć strasznie sie męczyłam żeby zasnąć, ale wrezultacie pospaliśmy z Jankiem do 10,30 z przerwą na wyszykowanie Oli do szkoły i mleczko dla Jasia. Jak na razie krwi brak, upławy są , ale jakby rozrzedzone ( jaśniejsze i więcej sluzu) . Mam nadzieję ,że tak zostanie. Nie chce wyjść na panikarę ale nigdy tak nie miałam ( w poprzednich ciążąch) . Żadna z Was nie miała takich plamień?

A to moje piękne kreseczki z dzisiaj

.Zobacz załącznik 497230

julia, gosia- ortopeda z powodu koślawych stópek, już w pażdzierniku prawie rok temu miał Łukaszek zdiagnozowane koślawe stópki, mieliśmy się ponownie zgłosić w czerwcu do ortopedy ale miał urlop i jakoś zeszło ze teraz idziemy z nim. Zobaczymy co powie. Pewnie jakieś wkładki, buty i ćwiczenia.

julia- z doświadczenia powiem, ze różnie jest z tą chęcią chodzenia do żłobka. Łukasz raz chodził chętnie bez płaczu innym razem wył już przy ubieraniu w domu. U nas nie ma h&m nad czym ubolewam ale ja kupuję przez internet w c&a i jestem bardzo zadowolona teraz jest rabat 20 procent więc już wiem jak spędzę dzisiejszy wieczór :)) o ile moja mała kózka pozwoli:-D powiem, że jak chce wyglądać jak gwiazda to ma pozwolić mamie na zakupy w necie:-D. pewnie kupię całej mojej trójcy tylko sobie nie. Kupiłam przez internet dwie pary butów pierwszy i ostatni raz, bo teraz muszę je odesłać :baffled:.

gosiu- mam nadzieję, ze będzie chciał jeździć bo taka dostawka 230 zł kosztuje. Łukasz przez Sylwię się tak pieści, dużo różnych dziwnych zachowań ma teraz z zazdrości mam nadzieję, że nie potrwa to długo bo jestem mega wykończona. Gratuluję sukcesów spaniowych :)))

emalia- piękne kreseczki aż się błyszczą:)) mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czasami tak bywa na początku ciąży że są lekkie upławy.

Zyraffka- Jasiek ma to samo. Płaskostopie i koślawość. Nam ortopeda kazał przyjść na jesień teraz. Mówił do 4 roku życia jeszcze nic się nie robi. A od wkładek sie odchodzi, tylko porządne buty maja być. ALe każdy lekarz i dziecko sa inne.

Emilko gratulację... ja plamiłam w ciąży na początku piątego tygodnia...mój gin powiedział że to dlatego że zarodek wżera się w macice i jest to normalne no i mam sie zupełnie nie przejmowac...plamienie przeszło po 1-3 dniach nie pamiętam.

reklama
Do góry