Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
a jaka jest różnica między faworkami a chrustem? bo u mnie od zawsze to po prostu dwie nazwy tej samej potrawy :-) to, czy faworki są cienkie i chrupiące czy grubsze, to chyba tylko kwestia rozwałkowania ciasta :-)Widziałam, że w kulinariach pojawił się przepian na faworki, a ja podałam mega prosty na chruściki-czyli te cieńsze, delikatne. PolecamA teraz lecę robić pizzę, bo przysnęło mi się trochę i obiad się przesunął w czasie,a moje chłopaki głodne
![]()
Nie wiem, ale ja nigdy nie jadłam faworków z drożdżami - zresztą zerknij do mojego przepisu - drożdży tam ani gramaDagamit faworki są z drożdżami, dlatego są grubsze i twardsze, a chruściki jak chrust hehe: bez drożdży i są bardzo delikatne i kruchutkieJa wolę chruściki mniammmm

ale tu smakowitosci same mjami mjami ;-)
witam sie obolala...:-(
bylam z psem i Fruciem na spacerku... wrocilam obita :-(
schodze na dol (mieszkam na 3 pietrze) i na parterze sasiad ktorys umyl pietro i schody ... noooo... i przy drzwiach wyjsciowych lodowisko jestJak dluga polecialam, na szczescie na dupsko, ale co mnie teraz kosc ogonowa boli to moje
Baran jakis drzwi nie zamknol wyjsciowych i zamarzlo wsio... masakra mowie Wam, ledwo na tym spacerze szlam, szybkie siku bylo (White wybacz) i do domu ledwo sie wdrapalam... od 14.00 do teraz lezalam i podniesc sie z wyrka nie moglam... ale j uz jakby lepiej. Brzuch mi troche stwardnial ale juz tez oki jest....
Dobrze ze to Fruciu (synek) nie polecial tylko ja....

Mam do Was pytanko...jeśli w poniedziałek z rana idę na glukozę...to mam od jutra nie jeść nic słodkiego czy jak?
Witam ponownie w sobotnie popołudnie :-)
ja równiez dziś trochę prania i sprzatania ale obiad przygotowały dzieci a własciwie to synuś, bo Dominika tylko trochę mu pomogła.
Był kurczak a'la KFC, smazone ziemniaczki czosnkowe i ogórek. Pyszne!!!!!
A teraz leżę sobie i odpoczywam.
Misialina - najedz się od razu czosnku i napij herbaty z miodem i malinami,żeby Ci się choroba nie rozwinęła!!!
Brzuchatki moje, ja tylko na moment, poczytałam co tam u Was, ale nie mam czasu posiedzieć i poklikać... miłego wieczorku! Zamelduję się dopiero jutro wieczorem, jak już rodzice pojadą. Buuuuzi.
Acha - i ja mam ciasto snickersa na deser, ale mój jest inny niż któraś z Was opisywała wyżej... Ciemne ciasto na miodzie, przedzielone kremem takim gęstym, a na wierzchu gruba warstwa orzechów włoskich oblanych takim miodowym lukrem. Mniaaaaam![]()
Dagamit faworki są z drożdżami, dlatego są grubsze i twardsze, a chruściki jak chrust hehe: bez drożdży i są bardzo delikatne i kruchutkieJa wolę chruściki mniammmm
.