• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Traschka miłej zabawy!

Katamisz, mam nadzieję, ze zajmą się Tobą fachowo! Trzymam kciuki!

Iza, super te zajęcia, szkoda, ze u nas czegoś takiego nie ma - Jasiek kocha lego. Może jak on pójdzie do szkoły to i do nas dotrą ;)

Doris, dzięki Kochana! A Twój Damian ma orzeczenie z poradni psychologiczno-pedagoicznej?

Katamisz, a ja zrobiłam zupkę - taka mieszaną, ale z pieczarkami. Świetna wyszła, taka pikantna! Aż mnie lekko zaczęło piec w przełyku :-p Ale lekko, na szczęście...
A Ty się nie wygłupiaj z tą depresją... Zwłaszcza, że jutro ma być brzydka pogoda - nie wiem, czy u Was też, ale w Wawie ma padać deszcz ze śniegiem :baffled: Niefajnie. Na szczęście, w niedzielę znów ma być słonko - tak podaje moje radio. No, a z deprechą trzeba walczyć! Niefajna jest i trzeba ja jakoś wykopać...

Zebrra - mój Damian ma opinię, nie orzeczenie, a z tego co się orientuję to lepiej jak dziecko ma orzeczenie. Tak przynajmniej jest teraz u Damiana w gimnazjum. On chodzi do klasy intergracyjnej, gdzie jest drugi nauczyciel tzw.wspomagający i on w pierwszej kolejności pomaga dzieciom, które mają orzeczenie a następnie tym co mają opinię. U nas ciężko uzyskać taki dokument (podobno). Koleżanka mi mówiła, że stara się już dwa lata, a jej syn ma naprawdę mega problemy i nawet nauczyciele twierdzą, że powinien mieć nauczanie indywidualne.

Zebrra - jesteś nieoceniona - takie fotki popstrykać i faktycznie, udało Ci się nawet okruszki znaleźć :-D A co do orzeczenia... Niedługo uznają, że wszystkie nasze dzieci są zdrowe, tylko z problemami... i najlepiej te problemy będzie zwalić na rodziców:angry: Jak myślę o tym, to mi się ciśnienie podnosi..
Co do zajęć, tutaj jest stronka - looknij sobie
www.krecipiolek.pl organizują nawet przyjęcia urodzinowe...

Zołza - ja Kochana i tak wszystkiego nie opisuje tutaj na forum, co moje dziecie czasami wyprawia. Kiedyś przyszedł rano do sypialni i dawaj się przytulać do brzuszka. Pyta się czy siostrzyczka śpi - mówię, że nie, że się wierci. Usiadł więc obok, rączkę położył na brzuszku i zaczął śpiewać "Ah śpij Kochanie...." Doszedł do wniosku, że uśpi małą :-D:-D

Zapomniałam jeszcze dodać, że mój Damian był badany już kilka razy, jego problemy zaczęły się dawno temu. W jednej z poradni stwierdzili, że on nie ma żadnych problemów tylko że mu się nie chce nic robić!!!!! Masakra!!! Musiałam iśc do innej a tam od razu wydali opinię o dysleksji rozwojowej.

Zebrra - mój Damian ma opinię, nie orzeczenie, a z tego co się orientuję to lepiej jak dziecko ma orzeczenie. Tak przynajmniej jest teraz u Damiana w gimnazjum. On chodzi do klasy intergracyjnej, gdzie jest drugi nauczyciel tzw.wspomagający i on w pierwszej kolejności pomaga dzieciom, które mają orzeczenie a następnie tym co mają opinię. U nas ciężko uzyskać taki dokument (podobno). Koleżanka mi mówiła, że stara się już dwa lata, a jej syn ma naprawdę mega problemy i nawet nauczyciele twierdzą, że powinien mieć nauczanie indywidualne.

No tak, tylko z tego co mi mówiła psycholog wynika, że zaostrzyli "przepisy" i już nie tak łatwo dostać orzeczenie - trzeba podobno mieć naprawdę mega problemy typu autyzm, ogromny niedosłuch itp.

reklama
Katamisz....mam nadzieję że ząbek dzisiaj nie da znać o sobie

Zebrra Ty to jesteś naprawdę forumowa koleżanka z prawdziwego zdarzenia

Traschka...udanego spotkania klasowego

A mój brzuch wyprawia dzisiaj wielkie harce...mała się rozbrykała na całego:-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry