Silva
Mamusia Szymusia
Ja już po herbatce. Pozdro od Nutrii dla Was:*
Miałam ugotować zupę, ale jakoś mi się nie chce...
Acha! Ivonka - ja właśnie zwalczyłam wysypkę! Pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu i od wczoraj już nie mam ani jednej krostki. Czytałam, że przyczyny mogą być różne, ale postanowiłam się nie wkręcać w jakieś choroby skórne, tylko uznałam, że to albo potówki albo jakaś nadwrażliwość na kosmetyk i tyle. Poradziłam się na forum i skorzystałam z rady AGATY R. - codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem na odparzenia - takim dla dzidzi
Nie miałam Sudocremu ani Linomagu, ale miałam próbkę takiego specyfiku by Nivea. I powolutku schodziło i coraz mniej swędziało
Odstawiłam na ten czas krem na rozstępy, ale smarowałam się po kąpieli emulsją Emolium
I na to krem na odparzenia tak, żeby biała warstwa została! Od 3 dni zamiast Emolium wróciłam do kremu na rozstępy i jest super. Dziś odstawiam krem na odparzenia
Mam nadzieję, że u Ciebie też pomoże!
Oczywiście, jeśli po kilku dniach nie zauważysz poprawy to migiem do dermatologa!
Miałam ugotować zupę, ale jakoś mi się nie chce...
Acha! Ivonka - ja właśnie zwalczyłam wysypkę! Pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu i od wczoraj już nie mam ani jednej krostki. Czytałam, że przyczyny mogą być różne, ale postanowiłam się nie wkręcać w jakieś choroby skórne, tylko uznałam, że to albo potówki albo jakaś nadwrażliwość na kosmetyk i tyle. Poradziłam się na forum i skorzystałam z rady AGATY R. - codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem na odparzenia - takim dla dzidzi
Oczywiście, jeśli po kilku dniach nie zauważysz poprawy to migiem do dermatologa!

Dlatego nie wolno ich pić na początku, bo mogą działać poronnie. Ja zacznę sobie pić taką z liści malin ale po wielkanocy dopiero (czeka nas 5- godzinna droga a nie chcę rodzić samochodzie,hehe