reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hej...
Ja tak na szybko, potrzebuję rady.
Dziś moja Emilka co chwila popuszcza i płacze przy robieniu siusiu, zauważyłam też w moczu krew. Nie wiem czy przeziębiła pęcherz czy to jakieś inne cholerstwo. Nie wiecie co to może być i czy obejdzie się bez lekarza?

Aestima Kochana, moj prawie co noc tak sie budzi jak Twoj Miesio. Dzisiaj zrobil mamie swieto i po tym jak jadl o 22.30 to obudzil sie tylko o 3 i 6.30.
Ja pewnie zaczne cos podawac od pol roku (jezeli uda mi sie caly czas karmic piersia) - zaczne od marchewki, pozniej jablko, ziemniak, banan... No ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu. Elenie zaczelam tak podawac od 5msc, ale ona od 4 byla juz tylko na butelce.
Aha, dzien Dobry!!!

Hej...
Ja tak na szybko, potrzebuję rady.
Dziś moja Emilka co chwila popuszcza i płacze przy robieniu siusiu, zauważyłam też w moczu krew. Nie wiem czy przeziębiła pęcherz czy to jakieś inne cholerstwo. Nie wiecie co to może być i czy obejdzie się bez lekarza?
Dubeltowka ja bym jednak leciala do lekarza, krew w moczu to nie brzmi dobrze.

Dubeltówka do lekarza! Ja miewałam wielokrotnie takie zapalenia pęcherza (bo to najprawdopodobniej zapalenie i to zaawansowane jeśli jest krew) i dostaniecie pewnie antybiotyk. Ja brałam Nolicin (ale to chyba tylko dla dorosłych). Wcześniej leczyłam się na własną rękę Urinalem, Uroseptem. Owszem pomagało ale po długim czasie i na krótko. Jak już nie dałam rady sama się leczyć to dostałam ochrzan od lekarza że zaleczałam a nie leczyłam. Lekarz pierwszego kontaktu pomoże. Pewnie zleci tez badania moczu ale na bank da coś co pomoże bo to wściec się można, wciąż myśli się o siusianiu i się chce a nic nie leci.

Dubeltówka ja też bym czym prędzej do lekarza gnała, krew w moczu to już nie przelewki
Aestima moja jest ok. miesiąc młodsza a już jej do 7 kilo nie wiele brakuje więc co to za miesiąc będzie???? dobrze, że długa jest to nie wygląda zbyt pulpetowato :-)
Zebrra oglądałam zdjęcia Twojego maleństwa, widzę, że podpiera się na rączkach jak leży na brzuszku, ale to tak samo, czy specjalnie je układasz???? bo moja sama tak nie potrafi jeszcze, a jak ją tak ułożę, to i tak jej się ręce po chwili na boki rozjeżdżają :-) choć dziś i tak długo na brzuchu wytrzymała, całe 5 minut, normalnie po minucie jest wrzask

Ostatnia edycja:
Dzięki zapisałam się na jutro bo dziś już miejsca nie było. Zastanawiam się gdzie popełniłam błąd, czy za lekko ubierałam i może ją przwiało.....ech sama nie wiem. Szkoda mi jej bo bidulka się męczy:-(

Dubeltówka może spróbujcie wieczorem na pomoc doraźną jechać. Wiem po sobie jak takie coś męczy...chodzi mi o to by mała mogła jak najszybciej leki dostać (chyba że aż tak bardzo nie narzeka). Na razie zaserwuj jej herbatkę żurawinową i niech mała dużo pije żeby przepłukać pęcherz.

reklama
Hej dziewuszki, melduję że żyję:) Podczytuje Was oczywiście, ale zawsze jak chcę coś napisać to Szymon się budzi i wzywa:) Podziwiam Was że tak znajdujecie czas na ploty;) Ja od urodzenia Szymka to porządnego obiadu nie ugotowałam, bo ciągle coś:) U nas w porządku. Poświęcam dużo czasu na spacery i zabawy rozwojowe. Szymek idzie jak burza i w nocy śpi już 8-9 h. Brzuszkowe problemy odeszły w dal więc cieszę się macierzyństwem pełną gębą:) O i muszę kończyć, bo gadzina się obudził no:/ Pozdrawiam Was gorąco!!!!!!!

Do góry