reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

aaa magda36 co do bólu brzucha to ja w zeszłym tygodniu tak miałam, że przez 3 dni czulam się cała spięta w dole brzucha, ale ból minął, a teraz to tak chwilami mi również prawy jajnik przypomina o swoim istnieniu. Pytałam o to położną i powiedziała, ze każdy reaguje inaczej i raczej nie ma się czym martwić.

reklama
Zmusialam sie do jakiegos makaronu i przeszly mi mdlosci.

hej dziewczyny! długo się nie odzywałam, ale w tygodniu za bardzo niestety nie mam czasu :( ależ tu się dzieje!!! gratuluję wszystkich dwóch kreseczek i mocno trzymam kciuki za testujące :) będzie dobrze kobitki!
a ja dziś miałam pierwsze spotkanie z położną (bo to ona opiekuje się ciążą w UK a nie lekarz) i trochę skłamałam...że nie pamiętam kiedy miałam ostatni okres... więc mi orientacyjnie wpisała 10 sierpnia ( a miałam 28), ale to tylko po to, żeby szybciej skierowanie na pierwsze usg dostać :p także czekam na wiadomość ze szpitala, pewnie za jakieś 2-3 tygodnie pierwsze usg :) nie mogę się doczkać!!! a dziś nie wytrzymałam i powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Dalej się boję, że to za wcześnie, ale z drugiej strony nie chcę się spodziewać najgorszego, więc podjęliśmy ryzyko i jakoś tak mi lżej na duszy. Wszyscy oczywiście mega pozytywnie zaskoczeni :) a jak tam u Was? wytrzymujecie utrzymanie ciąży w tajemnicy?
pozdrowionka!

Witaj:-)
U mnie jeszcze lepiej bo lekarz rodzinny prowadzi cała ciąże,dopiero pod koniec przejmuje polożna.A jeszcze w dodatku moja fajna lekarka poszla na zwolnienie i mam faceta lekarza.Nie to zebym miala cos przeciwko facetom,ale juz do niej sie przyzwyczailam wczesniej:-(
A z mojej strony to wiedza dwie przyjaciolki,bo o planach byly wczesniej poinformowane.I niejako bylam zobowiazana je poinformowac:-)
Mamie mam zamiar powiedziec po czwartkowej wizycie,ale nie wiemczy cos nie wyczuje wczesniej.Bo wlasnie jutro idziemy na obiad do niej.Ona jest zawsze perfekconistka i obiad u niej to uczta w doslownym tego slowa znaczeniu .Do glownego dani napewno bedzie podane wino a po obiedzie do kawy bedzie koniaczek.
Nie mam zielonego pojecia jak ma sie od tego wymigac:no:
A wogole jak bedzie to czas pokarze,ale pewnie bede chciala sie jak najszybciej pochwalic calemu swiatu.

My powiedzieliśmy wczoraj - radość jakich mało. Niby za wcześnie. Też myśleliśmy żeby się wstrzymać do pierwszego USG. Ale razem z M wychodzimy z założenia, że co ma być to będzie i przed losem nie można się ustrzec.

Tylko pytanie - kiedy jest jeszcze śluz, a kiedy już plamienie, bo coś lekko brązowego jednak się wydobywa, mocniej podczas imitacji @ w ostatnich dniach, ale widzę,że i teraz mnie nie opuszcza

Magda36 miałaś imitację @ już w ciąży czy jak? Jak to wyglądało i w jakim terminie było? I teraz to plamienie masz parę dni później czy jak?

Chyba ktoś tu już pisał o takim przypadku, ale już nie kojarzę kto. A to ciekawy temat myślę, bo dużo dziewczyn się martwi wszelkimi takimi sprawami na początku ciąży, a podobno są one dość częste i normalne.

reklama
dziękuje za słowa otuchy :* zrobię teścik za kilka dni być może już w poniedziałek jeśli dłużej nie wytrzymam :) męczy mnie już to czekanie...

Do góry