reklama

Czerwiec 2011

nareszcie weekend, widzę, że i u Was sądne nocki...u nas dziś przerwa w spaniu między 3 a 4, polożyłam się wpół do 1, a wstałam 6.20, jakoś żyję, głównie myślą o weekendzie;-)M
Madzioolka ano tak wyszło, że Mama moja siedzi i w sumie bardzo sobie chwalimy takie rozwiązanie:tak: My ślę, że to może być jednak początek buntu dwulatka, dzieci teraz szybciej dojrzewają:rofl2: Cieszę się, że z mamą coraz lepiej:tak:
tuo to chyba z okolic Białegostoku paniusia się wywodzi:-D
trasia gratuluję! miło być docenionym, o, widzę, że powtórzyłam słowa Madzioolki;-)

mamoM spóźnione sto lat!

U nas pokrótce: Naja zdrowa, dużo gada, zaraz Wam napiszę co, bo codziennie po 2-3 nowe słowa:tak:ale jestem dumna!

wiadomo - mama, tata, baba, ale oprócz tego:
dziadzia, Ania, bama=banan, lama=lampa, ciena=cena, ko=kot, kulik=królik, piś=pies, pić, łopa=łopata, Maja, baja, oko, dom, lala, sok, kaka=kaczka, teraz mówi sześ - nie wiem czy to sześć czy cześć;-), leń i kilka innych, o których zapomniałam. Nocki słabe od chwili zachorowania na rota- 3 dni spała z nami i są negatywne efekty...Ponadto potrafi się przechylić w łóżeczku na barierce, odbić nogami i przeważyć, już 2 razy ją uratowałam przed upadkiem, skubaniec podciąga się rękami...więc w weekend najprawdopodobniej zmieniamy łóżeczko na łóżko ikeowe z barierką.
W pracy nudy...

reklama
szybkie podsumowanie dzisiejszej wizyty:)
Jerzyk wazy prawie 1,5 kg! Lekarz mówi, że nie z wielki, ale może to dobrze? mam wrażenie, że Marysia była utuczona przez te witaminy a potem taka drobinka się z niej zrobiła. Z maluchem wszystko w najlepszym porządku, szyjka trzyma. Jest już odwrócony główką w dół i mam nadzieje, że tak zostanie.

ło mamo, kobity jakiś zalatany dzień miałam... podczytałam ale już nic nie pamiętam... no nic, spróbuję jeszcze raz jutro ;)

a z tego co zapamiętałam to
Madzioolka super, że mamie tak świetnie idzie!!
Trasia ale fajnie, że z maluchem wszystko oki, 1,5 kg, świetnie :) a mi się wciąż wydaje, że Ty jesteś na początku ciąży jakoś ;)

a teraz najważniejsze...
moon masz coś do osób z okolic Białegostoku?!?! tudzież do 'sledzikowania'??? :wściekła/y:

sorki kobitki, reszta jutro :) dobrej nocki!

witam porannie :-)
pewnie beda tu pustki z racji weekendu...

mrsmoon dzieki za zyczenia
no to z Mai akrobatka niezła ;-)

traschka super ze z maluszkiem wszystko dobrze i niech rośnie
a na kiedy ty masz dokłądnie termin?
to juz imię Jerzyk przesądzone czy macie inne nowe typy?

Doris to odpoczynku życze w niedziele :-)

miłego weekendu życze wszystkim

kasiawilde skadze znowu, mam tam nawet rodzine!
mamoM szczerze mowiac mam dylemat, bo bede musiala pozegnac sie z monitorem oddechu, bo jakos do tej pory troche z lenistwa troche z przezornosci i strachu nie demontowalam. Z drugiej strony to baaardzo noebezpieczne jak Maja tak sie wiesza....
trasiu doprawdy nie wiem kiedy ten czas od naszego spotkania w Wisle zlecial...ciesze sie, ze z Jerzykiem wsio ok!
Milego dnia dziewczynki! Ja dzis musze ogarnac dwa tematy-sprzatanie i szarlotke

dzień dobry! ja już po porannych zajęciach, dzis nawet luz. potem jade do Katowic na próbę i skocze do Ikei po szafę! (forever nie martw się - nie ja ją będę nosić:)) Ale się cieszę, ułożę sobie wszystkie ciuszki wieczorem!

mrsmoon witaj:) Marysia też próbuje wychodzić z łóżeczka ale na szczęscie sposób ma z przekładaniem nóżki przez górę. jak jej sie uda wydostać to przynajmniej nie spadnie na głowę:baffled:

madzioolka cudownie czytać takie wieści o mamie! Wierzę, że odzyska sprawność również w ręce!

mamoM imię absolutnie nie przesądzone:-D tak naprawdę pewnie się zmieni, bo Marcin kreci nosem... no ale nie chcę tak bezosobowa o nim mówić więc póki co jest Jerzykiem. Termin mam na 20 stycznia. Zaczynam 8 miesiąc...

Doris nie zazdroszczę pracy do 22, ja bym chyba zasnęła pod koniec;-)

No Młoda jakby mimo wszystko lepiej - lekarz nam na razie odpuścił antybiotyk...:-p
Traschka - fajnie, że u Jerzyka wszystko ok :happy:, po 10 jesteś już po porannych zajęciach :szok: masz zdrowie.... Ja musiałam wstać rano aby jechać na BioBazar - Babcia nr 2 nocowała, bo jakieś szkolenie ma od 10 więc jestem nieżywa...:baffled:
Mrsmoon - w szoku jestem, że Maja taka akrobatka :szok:, Młoda myślę, że jeszcze długo nie wpadnie na taki pomysł bo insze łóżeczko dla Niej to będzie gruuubasza operacja a efekt niepewny - wielkość pokoju.
edit:moja mała prośba do zafejsbukowanych - na BioBazarze dostałam dla Młodej piękny plakat z polskimi ptakami od http://www.jestemnaptak.pl/ - b. prosili o polubienie ich na fb więc jeśli Którejś z Was przypadną do gustu byłabym zobowiązana za to :tak: A tak wogóle to mają ciekawe rzeczy w sklepiku - broszki z filcu w kształcie ptaków, motyli czy łosi widziałam na własne oczy i są naprawdę fajne, a na wiosnę to pewnie mnie czeka u nich zakup karmnika na działkę - Młoda będzie zachwycona wizytami skrzydlatych gości.

Ostatnia edycja:
trasia jak tam ikeowe zakupy? Dawaj zdjęcia szafy!!! My byliśmy dziś na rozeznaniu, a teraz A pojechał po zakupy, padło na to łóżko MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - biały - IKEA, bo ma regulowaną długość i rośnie z dzieckiem, teraz ustawimy na min. czyli 135 cm. Przy okazji pochwalę się Wam meblami w salonie, bo martadelka się upominała, a ja wcześniej nie miałam czasu. Sorry za jakość - zdjęcie robiłam tel. przy słabym oświetleniu
2012-11-03 17.40.55.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry