reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Melduje ze dwójka dzieci grzecznie śpi w swoich łóżeczkach:) dzieci wykąpane, nakarmione i utulone, cała operacja bez żadnych problemów. W domku Szymus to inne dziecko! Obudzi się, poogląda świat, zje i śpi przez 2-3godziny!
Marysia jak na razie dość ostrozna. Zagląda, poglaszcze ale raczej nie zauważa. może dlatego ze Szymuś dziś głównie spał. z zaciekawieniem oglądała jak karmię ale po chwili.poszła się bawić klockami. i wyznaje zdecydowany podział na rzeczy dla.dzidzi i dla niej. nie chce brać rzeczy Szymka ale tez.nie chce mu dać swojego kocyka. ona zawsze tak miala-kubek mamy jest tylko dla mamy i nikt inny nie moŻe z niego.pić.

Witam się z Wami!
Od wczorajszego wieczora byliśmy u teściów, także nie było szans na zaglądania do Was. Tetaz trochę podczytałam, ale że tak powiem wybiórczo. Zaliczyliśmy dzisiaj wizytę u ortopedy i niestety moje przeczucia się sprawdziły... Tymek ma koślawe kolana i jakiś rodzaj płaskostopia :-( jak stoi prosto kolana ma złączone, a odległość między kostkami na 3 palce lekarza. Także zalecone wkładki do butów, ćwiczenia i częste siadanie po turecku. Za 3 miesiące kontrola i gdyby, nie daj Boże, to się dalej pogłębiało, czeka Go zabieg polegający na łamaniu kości i nastawianiu :-:)szok: mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Powiedział, że mam się aż tak bardzo tym nie przejmować i nie traktować Tymka jak kaleke czy coś takiego. Powiedział też, że taka koślawość nóg, to u 4latków się pojawia, a teraz powinien mieć krzywe, ale w drugą stronę, czyli tak jakby na beczce siedział.
Z tego co doczytałam:
Trasia witajcie w domu :-)

Trasiu, ja dalej nie mogę sobie wyobrazić, ze w Waszym domku jest już Synuś :) To niesamowite... I cieszę się, że tak świetnie sobie ze wszystkim radzicie! Jakie plany na kolejne dni- Marcin będzie z Tobą w domku czy może mama?? A emocje po urodzeniu drugiego dziecka... ? Jak to jest, też taka euforia??? NIe chcę Cię zamęczać pytaniami, ale jestem wszystkiego taka ciekawa!!!

Mrsmoon - zmiana planów u mnie byłaby hardkorem :crazy:
Aestima - my wczoraj byłyśmy u neurologa - Młoda jest nieustająco wiotka :eek: Powinniśmy się wybrać do onkologa przez pieprzyk na stopie, ja też miałam i to jeszcze w gorszym miejscu oraz wypukły - wycięłam sobie dobre 10 lat temu.
Ironia - ależ mi nakadziłaś :zawstydzona/y:, Ty za to masz baaardzo miły głos przez telefon :tak:
Asinka85 - mam nadzieję, że rokowania ortopedyczne się nie sprawdzą :no:
Traschka - cóż za idylla :-D Jak się czujesz ?
Po południu Krysia była z Tatą u pediatry - na coś jest uczulona ale nie wiadomo na co plus zęby idą stadem więc dlatego taka maruda - a ja na zebraniu Rady Rodziców - za tydzień bal karnawały.
A ja wieczorem znów zwałkę zaliczyłam :zawstydzona/y:. Pędzę zresztą i strona się rwie. :baffled:
A ja jeszcze o mojej Mamie - prosiłam aby była 7.30. Niezadowolenie. 7.45. nie ma. Dzwonię, nie odbiera. Była 7.50. Ma 30 min. max. 40 dwoma tramwajami, albo 30 min. jednym autobusem....
Tran - kupilam baby bez dodatków smakowych - Młoda wypiła bez problemu, mnie sam zapach odrzuca :baffled:

Ostatnia edycja:
Hej
Jestem w szoku z tą kaszka nestle.... i to Lublin... sniadanie mi stoi w gardle przez to i nie wiem czy się nie cofnie - OBRZYDLISTWO!!!!!! feeeeeeeeee

Trasiu ale cudny post! Jak to wspaniale czytać że tak pięknie u Was :) A jak Ty się czujesz???

a ja tajniacze jak zwykle...ale wygralam dzis voucher do decathlonu na 250zl!!! to, ze moglam wygrac x-boxa troche przycmiewa moja radosc z wygranej...
forever a cos nie tak z tym pieprzykiem?czemu onkolog od razu? Maja ma na gloce pieprzyk(pod wlosami) czy ja tez powinnam isc np. do dermatologa?

reklama
hej dziewczyny
ja dzis juz w o wiele lepszej formie, odpoczełam wczoraj, z m ezem sie wyprzytulałam i czuje sie super

z ta kaszka to podobno koleżanka mojej siostry tego szczura znalazła w kaszce, musze sie jej wypytać co wie wiecej

witaj trasia, oby wam tak gładko szło dalej, buziaki

Do góry