reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2011

Felcia - wow, co za post:) w kwestii głowy, z Szymkiem jak w ciąży chodziłam, to ból głowy od razu odpuścił, może raz mnie bolała przez 9 m-cy, niesamowite prawda... a teraz męczyło mnie przez pierwszy trymestr, a potem jak ręką odjął, ciekawe... a normalnie mam tak, że 2 dni boli , 3 dni nie boli, znowu boli, nie boli, ale 2 razy w tygodniu murowane! Ja myślę, że cukier i fajki też robią swoje. Przecież ja też paląca:) Choć tym razem planuję nie wrócić do palenia, a po Szymku wiedziałam, że wrócę.

Co do książki, to nie pomogę z cieńszą:) W cieńszych jest wszystko po łebkach i to mnie denerwuje. Anna Ciesielska pisze dużo o diecie wg pięciu przemian, ale ona dla mnie zbytnio filozofią wieje. Poza tym dieta pięciu przemian to tylko jakby jeden z rodzajów diety.

W książce Pitchforda można sobie ominąć bardziej folozoficzne kawałki i skupić się na informacjach praktycznych. Poczytaj sobie o diecie wg tradycyjnej medycyny chińskiej w necie - jest dużo ciekawych artykułów.

Albo po prostu o zwykłej diecie opartej na kuchni naturalnej, bez żadnej chińskiej filozofii:) Ja sama jeszcze do tej filozofii nie dojrzałam. Stosuję się do pewnych zasad, ale dlatego, że wydają mi się logicznie uzasadnione.

Marta - na zgagę pomaga mi tylko Gaviscon (w zawiesinie). Nic innego, żadne Reni, żadne tabletki, tylko ten syrop daje mi ulgę. Choć w tej ciąży zaledwie kilka razy po niego sięgnęłam.

A ja rzeczywiście już zaraz rodzę! Pewnie zniknę na jakiś czas z forum, zanim się ogarnę i pozbieram w nowej sytuacji:) ciekawe jak to będzie... no ale dam radę!

No dobra spadam, bo obiad do zrobienia! Paaaa

Ostatnia edycja:
reklama
hej

dopiero wróciłam i padam

sylvia nie znikaj, pisz nawet o sobie bo ciekawa jestem wszytskiego:)

felka mojs siostra to i piła i smarowała twarz. dzis okazało sie po kolejnym badaniu ,że ma pasożyty a ten olejek zabija tez pasożyty czyli działa. planowałam mojej rodzinie lekka kuracje tym olejkiem przeprowadzić,ale nie wiem czy dzieci to wypiją:/
podobno bóle głowy takie mocne to nagromadzenie toksyn w orgniżmie lub reakcja organizmu na stres

z dominisia i norbertem tez miałam zgagulca ,a le wczoraj coś żołądek mi szwankował bo na koniec dnia było juz masakrycznie niedobrze, dzis juz ok

ale pustki:shocked2:

Silva no Ty nie gorszego posta walnęłaś:-p no to dziwne, że w czasie ciąży ból głowy odpuszcza... to jest kolejny prektekst, żeby zaciążyć:-D i jak sobie radzisz z migreną? bo ja czasami mam ochotę wyskoczyć przez balkon... Wczoraj (wcześniej też - przez andariel o odżywianiu wg 5 przemian) trochę poszperałam w necie, ale to jest mega obszerny temat! Coś tam może sobie przyswoje;-) a przede wszystkim chciałam napisać,że już teraz trzymam MOCNO kciuki za Ciebie/Was w nowej 'sytuacji' (nie umiem znaleźć lepszego słowa) po urodzeniu. Po pierwsze, że poród będzie, jak ja to zawsze mówię: szybkim wypluciem;-), Maluszek będzie zdrowy i silny, i że w domku szybko odnajdziecie się (a zwł. Ty) we Czwórkę i że Szymek będzie łaskawy i nie będzie strasznie zazdrosny. I jak już się ogarniesz, popierzesz, poprasujesz, ugotujesz ten Twój sławetny obiad (hihi) to wpadaj do nas, bo będziemy tęsknić (Boziu ale się uzewnętrzniłam...:sorry2:)
marta poczytałam wczoraj trochę o tym olejku, faktycznie same dobre opinie. A jak dzisiaj samopoczucie?

a Wy gdzie???

hej

ja jak zwykle z rana nie moge sie dobudzic i chodze jak zombie. w robimy z mama porządki na całego na strychu codziennie po troche, bo juz wejsc sie nie da:/ młody mi tu wlazł i sie pieścic chce i nie moge pisać

hej marta:-) a jak malowanie? jakiś mały remont macie czy cuś?

Silva właśnie drukuję sobie 'Zupy wzmacniające wg Pięciu Przemian'; jest tam duuużo teorii, też ziołolecznictwo plus znalazłam parę stron z Ciesielskiej ale strikte przepisy, będę teraz parę dni sama z Emi to wieczorami sobie poczytam; poptarzę co tam jeszcze o Pitchfordzie piszą;-) a tak w ogóle to dzięki andariel w mojej kuchni zagościł na stałe m.in. imbir, kurkuma a Emi gotując zupkę z piasku na placu zabaw dodaje właśnie kurkumę i wprowadza w osłupienie inne mamy:-p

Ostatnia edycja:
felka malowaliśmy nasz pokój, bo potrzebne było małe przemeblowanie z powodu nowego lokatora, przy okazji staram sie wszytsko w domu przesegregować i pozbyć sie wielu rzeczy. właśnie odgruzowałam pokój dzieci( dobrze,że grzeczne to moge coś zrobić), maluję też krzesła kuchenne i przymierzam się do szafy naszej, bo nie mogę na nia patrzeć a nowej na pewno nie kupimy- poczytałam troche o tym i mam nadzieje,że fajnie wyjdzie- pozniej sie podzielę sukcesami:)
też używam kurkumy do zup:) musze poczytać tę książke o zupach bo uwielbiamy zupy:)

hej sylvia

Felka, nie chcę się narzucać, ale może jesteście ( a Wy Andariel?) chętni na żaglówkę? Mój M. ma sternika i instruktora, można wziąć dzieci na mini lajtowy ' rejsik' przy brzegu a potem my byśmy z dzieciakami sobie na spacer poszły a faceci by popływali łódką trochę? Taka luźna propozycja... w jakim terminie będziecie? Bo mój M. ma urlop- cały przyszły tydzień i chętni jesteśmy!:tak:

reklama
Aestima byłoby suuuper!:-) tylko teraz już sama nie wiem jak to będzie bo mój M chce strasznie nad morze jechać a ja NIE! ale myślimy właśnie, żeby wyjechać w przyszłym tygodniu bo ma być ładna pogoda. Dzwonię do M, żeby przekazać Twoją propozycję, może się skusi:-p

Do góry