reklama

Czerwiec 2011

ironia
Gosia ja brałam duphaston do 13tc, potem gin kazał odstawić. Luteinę zaczęłam brać teraz, dwa dni temu, kiedy nasiliły mi się bóle brzucha. No i też nie bardzo wiem jak długo mam ją aplikować, bo opakowanie 30tab starczy mi zaledwie na tydzień. Będe dzwonić do gina w tej sprawie - Tobie też radzę, bo duphaston pewnie powoli będziesz mogła odstawiać.

No właśnie też tak uważam, cały I trymestr dzielnie się faszerowałam - wszystko jest dobrze, tak więc teraz kiedy łożysko przejmuję funkcję produkcji progesteronu to chyba łykanie hormonów nie jest konieczne...
W poniedziałek na wizycie u lekarza prowadzącego dopytam

reklama
Dagamit z tą wydzieliną to ja tak miałam w zeszłym miesiącu. Potem brałam tabletki dowcipne na jakieś zapalenie i wydzielina zniknęła ale wiele dziewczyn miało tak bez przyczyny. A z tym lekarzem to masz rację, nie wiem tylko czy przyjmuje w soboty...

Aestima u nas jest szkoła rodzenia właśnie przy szpitalu i to ona jest płatna... 350zł:( Podobno jest super więc i tak się wybiorę ale tak sobie myślę, że to troszkę dużo.

Ironia z tą tabletką to ja się zgadzam, jest za mała i ostra. Byłam w szoku, że to nie globulka... ale z drugiej strony cena luteiny sprawia, że mogłaby być nabita kolcami i i tak bym ją brała:) Ja już nie biorę luteiny ale czułam się niefajnie jak ją brałąm. Tylko nie wiem czy to kwestia tabletki czy po prostu niefajnego okresu ciąży:)

z tą tabletką to ja się zgadzam, jest za mała i ostra. Byłam w szoku, że to nie globulka... ale z drugiej strony cena luteiny sprawia, że mogłaby być nabita kolcami i i tak bym ją brała:)

hmm ja zażywam taką - innej chyba nie ma, ona nie jest ostra - dziewczyny o czym wy piszecie, wklejam opakowanie ...
images%5Copakowania%5Copak5dopochwowa.jpg

Gosia ja biorę tez ta samą, ale to są takie zwykłe okrągłe tabletki o ostrych krawędziach - dopochwowe powinny być globulki albo kapsułki, a nie takie tablety chamskie!
Traschka, zadzwon sobie do swojej poradni - pewnie mają kogos chociaż na dyżurach - niech Cię osłucha i powie, czy wszystko ok.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry