reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

ironia, traschka uważajcie proszę na to nadciśnienie. Mi w pierwszej ciąży wykryto za późno. Efekt był taki, że łożysko 2 dni przed porodem miało III st. dojrzałości tak jak u palaczki :-( Kontrola ciśnienia w ciąży jest bardzo ważna. Teraz to mierzę jak moherowy beret :-)

Ramari dlatego teraz mierzę ciśnienie co najmniej dwa razy dziennie. Na razie leki nie są potrzebne ale ponoć im późniejsza ciąża tym ciśnienie wyższe więc leki mam kupione i jakby co wezmę.

A z tym obżeraniem si to też nie do końca, kobiety tyją bardzo indywidualnie. Znam takie które się obżerają i tyją 13 kg i takie, które jedzą same warzywka a tyją prawie 20. Ale jasne, że ogólna zasada wygląda tak jak napisałaś:)

Justynka opisywałam moje duszonki chyba w sobotę... :)

reklama
Aestima ok, postaram się ale wiecie, to jest przepis z głowy, tam nie ma dokłądnie określonych proporcji i nie lubię takich przepisów zamieszczać bo mam wyrzuty sumienia ze względu na czytające to osoby:)

A z tym obżeraniem si to też nie do końca, kobiety tyją bardzo indywidualnie. Znam takie które się obżerają i tyją 13 kg i takie, które jedzą same warzywka a tyją prawie 20. Ale jasne, że ogólna zasada wygląda tak jak napisałaś:)
Wiadomo, że to indywidualna sprawa i kwestia kto ma jaką przemianę materii. ja wiem, że gdybym sobie pozwalała na wiele to przytyłabym min 20 kg. Moja mama przytyła ze mną w ciąży 30 :szok:

Ja też dawałam wszystko na oko i chyba przesadziłam z ilością ziemniaków, ale i tak wyszło super. Czytałam też w necie, ze można dodać buraczki, następnym razem spróbuję.

Zebrra - fajny ten detektor. Takiego jeszcze nie widziałam. Gratuluję synka :-) Ja wciąż nie wiem, co w środku rośnie, ale to nie ważne, ważne aby zdrowo rosło :-)
Wyczytałam właśnie, że w kolejnych ciążach ruchy dziecka powinno się wyczuć ok `7-18 tygodnia, więc trochę się uspokoiłam. Igora już czułam na tym etapie ciąży, no ale w tej ciąży owulację miałam później a dzieci różnie się rozwijają. Tak więc staram się być dobrej myśli. Ważne aby te skurcze się nie pojawiały, chociaż już musiałam wziąć nospę.....
Muszę poczytać o Tym słynnym daniu Traschki :-)

reklama
Do góry