reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam nowe mamusie :)

Mamusia, mi to siurka przypomina ;)
U nas też pępkowe jest dla tatusia, który opija narodziny maleństwa :)

reklama
a co do pępkowego - to obchodzi się u nas coś takiego ale głównie pożytek ma z tego tatuś który opija narodziny swojego bobasa, jak jeszcze ten z mamusią w szpitalu leża

Witam wszystkie nowe mamuśki :-)

mamusia czerwcowa 2011jak dla mnie to bez dwóch zdań chopak :tak:

Jeśli mowa o pasach to ja też zapinam pasy normalnie pod brzuchem(bez adaptera)
Jak nam brzuszki bardziej powyrastają :-) to pas idealnie będzie pod brzuszkiem leżeć...Moja koleżanka całe 9 miesięcy jezdziła bez adaptera i mówiła,że na początku miała obawy bo pas sie przesuwał na brzuch ale im był większy tym mniejszy problem był z jego umiejscowieniem :tak:

Dla mnie pepkowy kojarzy sie ze "starymi" czasami, gdy ojcowie mogli swoje zony w szpitalu przez okno zobaczyc, a dziecko przy wyjsciu ze szpitala. Siedzeli wtedy sami w domu i z nudow i stresu opijali z kim sie da.
Baby Shower to fajna imprezka, zwykle organizuja ja przyjaciolki i krewne przyszlej mamuski aby ta nie musiala sie niczym przejmowac. Bardzo fajnym prezentem jest tort pieluszkowy. Moje urodziny wypadaja miesiac przed porodem wiec bede miec podwojna okazje aby sie spotkac z kolezankami i "pozbierac preznty".

Dla mnie pepkowy kojarzy sie ze "starymi" czasami, gdy ojcowie mogli swoje zony w szpitalu przez okno zobaczyc, a dziecko przy wyjsciu ze szpitala. Siedzeli wtedy sami w domu i z nudow i stresu opijali z kim sie da.
Baby Shower to fajna imprezka, zwykle organizuja ja przyjaciolki i krewne przyszlej mamuski aby ta nie musiala sie niczym przejmowac. Bardzo fajnym prezentem jest tort pieluszkowy. Moje urodziny wypadaja miesiac przed porodem wiec bede miec podwojna okazje aby sie spotkac z kolezankami i "pozbierac preznty".

hehe dobry pomysł - ja 27 lat kończe dokładnie 7 czerwca a termin mam na 29 czerwca więc też bym się bym chciała sobie zrobić taką imprezkę :tak:

reklama
Do góry