reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Cześć dziewczyny
Witam Nowe mamusie!!!
Glonojad - ja dowiedziałam się w 16 tyg, że na 100% dziewczynka!!! :-) :-) :-)
Witam Nowe mamusie!!!
Glonojad - ja dowiedziałam się w 16 tyg, że na 100% dziewczynka!!! :-) :-) :-)
katamisz
Fanka BB :)
Wiesz Doris nie wiem od czego to zalezy ale mnie lekarz powiedział jak miałam robione usg tez jakoś w 16 tygodniu ze : "raczej dziewczynka ale do samego porodu nikt nie da 100% pewnosci...bo zawsze te jajeczka mogą się chowac do samego porodu w mosznie...
"
Lepiej może nie wiedzieć i sie nie rozczarowac
Mojego D siostra przez 9 miesiecy byla zapewniana ze na 100% dziewczynka...urodził sie chlopiec!!A ona w szoku!!Wszystko różowe miała!!

Lepiej może nie wiedzieć i sie nie rozczarowac

Mojego D siostra przez 9 miesiecy byla zapewniana ze na 100% dziewczynka...urodził sie chlopiec!!A ona w szoku!!Wszystko różowe miała!!
Katamisz, mój lekarz to specjalista od USG, ma pełno certyfikatów i tytułów z USG. On kiedyś mi powiedział, że jak nie ma 100% pewności nie mówi nigdy jaka płeć, bo nie może sobie pozwolić na pomyłkę, za dużo ma tytułów. Mówił też, że nie mówi, się że jest dziewczynka jak nie widać siurka. Mówi się TYLKO WTEDY gdy widać wargi sromowe :-). Więc widocznie widział i ja mu wierzę. Ponadto jak leżałam teraz dwa dni w szpitalu to tam USG robiła mi lekarka, która równiez powiedziała ze nic między nogami nie lata. A jak jej powiedziałam, że znam płeć i powiedział mi mój dr (który jest dobrze znany w tym szpitalu) to powiedziała, że on się nie myli i tak jest na pewno. :-)
Też chciałabym już znać płeć mojego dziecka, ale niestety jeszcze będę musiała poczekać troszkę, choć wydaje mi się, że chłopiec będzie śniło mi się tak haha i mojemu T też tak się śniło, ale tak na dobrą sprawę to mi obojętne jest, najważniejsze żeby zdrowe maleństwo było bo tylko to się liczy
A co do ciuszków i późniejszego zdziwienia jak się myślało, że dziewczynka a tu facecik.. Najlepiej kupować ciuszki w kolorach UNIWERSALNYCH, ja mam o tyle dobrze, że na pewno nie będę kupowała różowych ani niebieskich ciuszków bo nie lubię tych kolorów i po problemie 

Katamisz - teraz to raczej pomyłki rzadko się zdarzają, przynajmniej tak mi się wydaje, już jest lepszy sprzęt do wykonywania USG niz kiedyś, jak się ktoś na tym zna to widać prawie jak na dłoni. A pomyłki to raczej w takich przypadkach jak ta lekarka ze szpitala mi powiedziała, "nic między nogami nie lata". Moim zdaniem, to żadne sprawdzenie, bo albo widzisz siurka i mówisz, że chłopiec, albo widzisz wargi sromowe i mówisz, że dziewczynka. Dokładnie tak jak mówi to mój lekarz. i dlatego wierzę, że on jest pewny. Inaczej by mi nie powiedział :-)
reklama