AgataR dzięki za wyczerpującą odpowiedź

Nie, to nie przez Twojego posta mam tyle wątpliwości, ja z natury panikara jestem;-)Boję się, żeby czegoś nie przegapić po prostu. W takim razie podam Mai obiadek jak wstanie. Na razie śpi, sprawdzam jej czoło co pół godz, gorączki nie wyczuwam. A w nast tyg przejadę się z nią do enel-medu do pediatry po skierowanie na usg główki( nie szczepiłam w enel-medzie bo droższe szczepionki tam są). Niech skontrolują tą torbielkę.
Maja przybrała w 25 dni ok 270g, nie jest źle ale spodziewałam się większego przyrostu. Mierzy 67cm, obwód główki i klatki piersiowej 43 cm - to jeszcze norma w tym wieku, że obwody równe?
Dobrze, że u Ciebie mniejsze zło wyszło, chociaż mój wujek miał dwa tętniaki, z jednego już się sączyło, operowali go na Banacha i oba na raz zoperowali, chociaż po różnych stronach głowy były. Węchu nie ma po tej operacji, poza tym na szczęście wszystko ok.
Mam nadzieję, że z Antosiem też nic złego nie będzie, dobrze, że taka czujna jesteś

Najważniejszy w przypadku tak malych dzieci jest czas, bo mózgi mają baaardzo chłonne. Może refluks też sam z czasem się cofnie...
Czekam na pozytywne wieści od Was